Miért kel fel 6 hós babám (tápszeres) éjszaka, mikor eddig 6 hetes korától végig aludta az éjszakát?
Sok minden lehet.
- lehet melege van este így nyári hőségben, és emiatt, ha megébred lehet szomjas is, kínáld meg vízzel, de semmi mással, mert arra rászokik, és akkor már azért fog kelni, mert a gyomra ébreszti
- ha a melegben nyitva van az ablak most, beszűrődhetnek olyan zajok, amik zavarhatják
- én a fogát mondtam volna először, ha kettő már kint van, akkor már úton van a következő kettő, nekünk ezek szinte egyszerre jöttek ki, 1 évesen 12 foga volt már, addig állandóan fogzott szegénykém
- ha elkezdted a szilárd kajákat, akkor lehet a pocakja még érzékeny valamire, meg kell tanulnia megemészteni
- általában a mozgásos fejlődés is megboríthathja az alvást
- nagyon érzékeny babák, még a mosószer váltást sem értékelik, ha más illatú a környezet, amiben alszanak
- valami változás az életetekben, ami nyugtalanná teheti...
Ha eddig jól aludt, akkor biztos előbb-utóbb helyre áll a rend, csak addig "ne rontsd el", ne etesd meg éjjel, ne vidd át az ágyatokba, ha hosszú távon nem így akarod csinálni. Én sajnos megetettem, amikor 3 hónaposan újra ébredt, akkor még szopott, az lett belőle, hogy 13 hónapos koráig minden éjjel és hajnalban szopizott még, le kellett szoktatni, annyira megszokta a kis gyomra. (persze sírás nélkül oldottuk meg, ringatással ;)
Én is a fogára tippelnék! Nálunk az alsó kettő meg se kottyant neki, de a fölső kettőt megszenvedtük.
Esetleg melege is lehet, kínáld meg innivalóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!