Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Baj, ha nem olyan arányban...

Baj, ha nem olyan arányban készítjük a tápszert, ahogyan a dobozon írja?

Figyelt kérdés

A dobozon az van, hogy 30ml vízhez 1kanál tápszer.

Ha 150ml vízhez 5kanál helyett csak 4et tennék rendszeresen, az ártana a babának? És ha igen, akkor mit? Köszönöm.

2013. dec. 17. 11:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

Lehet, hogy éhes maradna akkor, nem véletlenül írják le, hogy kell a tápszert elkészíteni.

De miért akarsz neki kevesebbet adni?

2013. dec. 17. 11:19
 2/12 anonim ***** válasza:
71%
Szia! Tényleg miért akarod másképp? Ha hígabb, akkor nem lakik jól, ha túl sűrű, akkor gyomorproblémákat, esetleg kiszáradást okozhat. Négy kanálhoz, 120 ml víz, vagy négy és fél kanálhoz, 135 ml víz. Csinálhatsz kevesebbet, de arányosan! Számold ki!
2013. dec. 17. 11:23
 3/12 anonim ***** válasza:
77%

Ezen ne spórolj.

Nem fog úgy jóllakni, kevesebb tápanyagot kap.

Te is próbáld ki, hogy ezután harmadával kevesebb ételt eszel, és mellé vizet iszol pótlásként. Na, jól laktál?

2013. dec. 17. 11:24
 4/12 A kérdező kommentje:
A férjem itthon volt szabin pénteken és tegnap. Sokat etette a kislányunkat a 4 nap alatt, aki 4,5 hónapos. 165ml-t eszik egyszerre (150ml víz+5 kanál tápszer). Én pénteken fél napig oda voltam a nagyobbik lányunkkal az oviban, tegnap pedig szintén oda voltam délelőtt. Meg egyébként em állok a férjem mellett mindig, mikor tápszert kever a babánknak. Mindig megkérdezgettem a férjem hogy mikor evett a baba és hogy megette-e mindet, mennyit evett. Erre ő tegnap délután benyögte, hogy csak 4 kanállal tett neki 150ml vízhez. Kérdeztem hogy miért, erre azt mondta, hogy azért, nehogy elfogyjon a tápszer. Pedig még volt bőven, és még hoztam is tegnap már új dobozzal. Ezért kérdezem, hogy nem-e ártott ez neki? Én mindig rendesen adagolom, fogalmam nincs honnan pattant ez ki a férjemnek.
2013. dec. 17. 11:30
 5/12 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem, ha egyszer-egyszer nem jó az arány, akkor nem lesz semmi baj, de hosszútávon nem tesz jót, nem ok nélkül van úgy kitalálva az arány. Az én férjem sűrűbbre csinálta, mert szerinte úgy finomabb... Annyit tudtam erre mondani, hogy a szüléstől úgy látszik nem csak én hülyültem meg, és a lelkére kötöttem, hogy ne legyen ezentúl ilyen kreatív.
2013. dec. 17. 11:36
 6/12 anonim ***** válasza:
77%
emésztési problémát okozhat, de ezt egyébként fel is tüntetik a dobozon. meg hát logikus is. ha az előírtnál hígabb, akkor hasmenése lehet, ha sűrűbb, akkor nagyon kemény székrekedése. és ha "csak" ennyi, akkor még "olcsón" megúszta a babátok:(. beszélj a férjeddel, mert ez nem játék.
2013. dec. 17. 11:38
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Én mindig hígabbra csinálom, mert a sima vizet nem nagyon issza a lányom.

7 kanál tápszer elvileg 210ml vízhez kellene, de én 250ml vízhez teszek ennyit.

2013. dec. 17. 11:41
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pár nap alatt nem lesz ettől semmi baja, de elvileg nem szabad más arányban csinálni. (Szerintem ez még mindig jobb, mintha sűrűbbre készítette volna.)
2013. dec. 17. 11:43
 9/12 anonim ***** válasza:
49%
Ha hígabbra csinálod, abból gond nem lehet, max nem lakik jól. Csak sűrűbbre nem szabad.
2013. dec. 17. 11:44
 10/12 anonim ***** válasza:
77%

Ennyitől nem lesz gond.

De mond meg a férjednek, hogy ezentúl ő is kevesebb kenyeret egyen, nehogy hamar elfogyjon.... :-)

2013. dec. 17. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!