Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen tápszert adjak a 6...

Milyen tápszert adjak a 6 hetesemnek ha valószínű hogy allergiás a tejre vagy tejcukorra? Árban-minőség-kiszerelés arányban melyik a legjobb?

Figyelt kérdés
2013. nov. 24. 19:15
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
6 hetesnél még nem is tudják megállapítani az allergiát!
2013. nov. 24. 19:35
 2/28 anonim ***** válasza:
A tápszert nem a doki írja fel?
2013. nov. 24. 19:41
 3/28 anonim ***** válasza:

A tejallergiát tejterheléses vizsgálattal szokták megállapítani.

Erre speciális tápszer van, amit a doki ír fel, akár évekig is. Nem drága a támogatás miatt.

Miből gondolod, hogy tejallergiás?

4/28 A kérdező kommentje:
már miért ne tudnák kiszűrni? amúgy meg nem azt írtam hogy biztos hogy az hanem hogy valószínű. én már szinte csak kenyéren és vizen merek élni mert ki akarok zárni minden tőlem származó hasfájást okozó dolgot, most már csak anyatejet és tápszert kap. a hasfájós gyógyszerek meg nem használnak semmit
 5/28 A kérdező kommentje:

a tápszert meg lehet venni vény nélkül is de úgy drágább (2. válaszolónak)

azért gondolom mert amióta megszületett hasfájós, akármennyire is kiszűrtem mindent az étrendemből, mindig fájt a hasa. most már csak a tápszer és az anyatej maradt. először azt mondta a gyerekorvos és a védőnő is hogy tejkiütés és hasfájás ezt meg azt adjak neki rá. aztán amikor már 3. napja ordított a fiam elvittem az ügyeletre ott azt mondták hogy szimplán éhes, etessem nyugodtan. amikor már 9 napja ordított, a védőnő még mindig semmit nem tudott mondani, a gyerekorvos viszont parancsba adta hogy azonnal kórház, még szerencse hogy bementünk mert már kezdett a fiam kiszáradni és születése óta csak 20 dekát szedett fel. a kórházban is ki akarták szűrni az allergiát aztán semmi nem lett belőle mert nem láttak rá okot. azóta volt másfél hét nyugi, 3 napja megint kezdődött az egész előről de most már annyira hogy se éjjelem se nappalom mert elalszik evés után és 1 percet bír aludni. a kiütésekről meg ne is beszéljünk már a nyaka alatt is tiszta kiütés. csak a gyógyszertári dolgokat használom, ezzel is szűrve az allergiát okozó dolgokat, mosószernek kezdetektől a tomi baby-t használjuk, semmi baja nem volt tőle. ha minden mást kizárok akkor csak a tej vagy laktóz marad, semmi más

2013. nov. 24. 19:48
 6/28 anonim ***** válasza:

Ha a tejre allergiás, akkor a tápszer miatt fáj a hasa. Mennyit kell pótolnod? Nem tudod gyakrabban mellre tenni, és elhagyni a tápszert? Úgy néz ki, fiam is tejallergiás, hasmenés és enyhén véres széklet a jel, és még akkor is kijön, ha én iszom HA tápszert (kipróbáltam, hátha ihatom tej helyett, volt egy bontott csomag...)

Ha az anyatejben lévő laktózt nem tudja lebontani, azt az idő fogja megoldani. Fejhetsz kicsit szoptatás előtt, úgy kevesebb előtej jut neki, hátha jobb lesz.

2013. nov. 24. 20:58
 7/28 anonim ***** válasza:

Szia,

huh, nagyon át tudom érezni a helyzeteteket és sajnállak mindkettőtöket! :(

Az én kisfiamra 3 hetes korában mondták ki, hogy tejfehérje allergia gyanus. (egyenlőre azért csak gyanu, mert nem voltunk még allergiavizsgálaton)

Én is kizártam minden tejterméket az étrendemből, de egyszerűen nem használt.

Rajta kiütések jelentek meg, a széklete nem volt véres egyszer sem.

Így sajnos fokozatosan le kellett állnom a szoptatásról. Azóta tápszert eszik, a Milumil Peptit. Ez fejérje-allergiás babáknak van.

Szerencsére a kiütései elmúltak, bár hullámszerűen még kétszer visszatértek.

Jelenleg már több mint 4 hónapos.

Az orvos legutóbbi álláspontja szerint nem allergiás a fehérjére, csak akkor még nem tudta a kis szervezete lebontani, ezért volt ez a reakció.

6 hónapos korában próbaképp hagyományos tápszert fog kapni, hogy meglássuk mit reagál rá a szervezete.

Egyébként két hete már elkezdtük a hozzátáplálást, szóval amúgy semmi egyéb gond nincs a Drágámmal.

Mivel a Pepti drágább tápszer a hagyományosoknál, ezért orvossal írasd fel mindenképp. Sőt, úgy tudom, ha gasztroenterológus írja fel, akkor talán még olcsóbban hozzájutsz, mintha sima gyerekorvos tenné.

Kitartás! Ha megtaláljátok azt a tápszert ami megfelelő, biztos hogy jobban lesz a babád!

2013. nov. 24. 21:40
 8/28 anonim ***** válasza:

Sajnos én nem tudtam sokág szoptatni... Így ismerek 1-2 tápszert.

A Milumil pepti kifejezetten tejfehérje allergiás babáknak van kifejlesztve, ami támogatott recepttel kb. 120 Ft, támogatás nélkül valóban meg lehet venni recept nélkül (nem minden gyógyszertárban) akkor azt hiszem 1000 Ft körül van. És van a laktózmentes milumil, ami tejcukor allergiás babáknak van, árban ugyanez. Beszélj az orvosoddal, hogy szeretnéd ha felírná!!

2013. nov. 24. 21:41
 9/28 A kérdező kommentje:

2 héttel ezelőttig rengeteg tejem volt, most már örülök ha egy nap 1szer tudom jóllakatni tejjel, pedig tényleg minden praktikát csinálok egyszerre. milumil 1 optimát kap ezt írta fel az orvos. holnap elviszem hozzá mert ez már nem állapot hogy nem tud már egy egészségeset aludni se szegény, csak ha sétálunk. akkor is csak félútig. az ideg meg már szétvet bár próbálom előle úgy titkolni ahogy csak lehet mert megérzi, már ha csak kicsit elpityeredek.

az ételallergia jeleiről ezt találtam: (lejjebb görgetve van)

[link]

nagyon sok tünet megvan nála, + még a fejlődésben is el volt maradva 4 hetes koráig.

2013. nov. 24. 22:32
 10/28 Tica0121 ***** válasza:
Az én babámnak a Novalac Allernova tápszert írta a doki, ez laktózmentes. Azóta nincs semmi gond. 400 g-os, felírva 350 Ft. Recept nélkül 3500 Ft, mert 90%-os támogatás van rajta. Szerintem próbáld meg.
2013. nov. 25. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!