Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen tápszert adjak a 6...

Milyen tápszert adjak a 6 hetesemnek ha valószínű hogy allergiás a tejre vagy tejcukorra? Árban-minőség-kiszerelés arányban melyik a legjobb?

Figyelt kérdés
2013. nov. 24. 19:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Lehet a tejed nem elég tápláló neki egyszerüen ha te sem eszel már normálisan.

Mi milupa SOM tápszert kaptunk a tejfehérje allergiára.

Ha pedig allergiás akkor hiába adsz neki tápszert,azok mind tejalapuak.

2013. nov. 25. 09:04
 12/28 anonim ***** válasza:

A Pepti nem tejalapú tápszer! annak szója az alapja.

Hát, nem tudom, mi orvos által írt recepttel vesszük több mint 1000 forinttért darabját. Én úgy tudom a 90%-os támogatású receptet csak szakorvos írhatja ki, gyerekorvos nem. (vagy ha igen, akkor nem értem, hogy nekünk miért kerül ilyen sokba)

A SOM-ot, úgy tudom 6 hónap feletti babáknak szokták adni...

7-es voltam

2013. nov. 25. 09:29
 13/28 anonim ***** válasza:

Nem a peptire gondoltam hanem a többi ált. tápszerre.Nem emlékszem hogy a som mikortol adható,mert régen volt már mikor kaptuk,bocs...de mindenképp kivizsgálást javasolnék vagy legalább ujra dokit,hisz hiába ad a kérdező tejmentes tápszert,késöbb mindenképp kell hogy orvosi papirja legyen rola hogy mi baja a babának.

Mit probáltatok amugy hasfájásra??

2013. nov. 25. 09:31
 14/28 A kérdező kommentje:

hát köszönöm mindenkinek a választ.

ma megyünk dokihoz, délután rendel. lesz mit mondanom neki mert a picúr tiszta kiütés az arcától majdnem a mellkasáig és ez már nem olyan mint a tejkiütés ez már inkább allergiás, foltokban néhány helyen pirosabb is, legalább is nekem ilyen volt az allergiás kiütésem. éjjel szegénykém már annyira erőlködött hogy én nem erőlködök így mikor szorulásom van. próbáltunk hasfájásra infacolt, espumisant, most mióta kórházban voltunk, normaflore-t kap, na az még valamennyire talán mert volt három nap míg nem kapta azóta sírdogál a pocakja miatt, szóval most tovább adom neki. azt se értem hogy a kórházban miért nem vizsgálták az allergiáját mikor mondták hogy fogják mindenképpen. igazából amit a kórházban csináltak (annyi lóvéért amit kifizettem, mert csak fizetős szobájuk volt) itthon is tudtam volna csinálni, mert 2 nap után kapta először a normaflore-t és ennyi, meg laborok voltak semmi más. na majd remélem a doki tud mondani valamit, mert a kórházban nem tudták megmondani hogy mi baja van, miért nem hízik és miért fáj ennyire a hasa, meg miért van ilyen durva szorulása.

2013. nov. 25. 10:29
 15/28 anonim ***** válasza:
Szia!Nagyon is tudom min mentek keresztül,nekem 6 hétig üvöltött, görcsölt,tekergett,szenvedett,vittük dokitól-dokiig,de semmi.Kezelték hasfájásra minden sz.rral,3 naponta új tápszer,tejem semmi,állandó szélcsövezés,már ott tartottam hogy féltem vele egyedül maradni,mert már kikészültem attól hogy nem bírok rajta segíteni:(!Mindenki azt mondta hogy milyen jó amikor hazaviszed a babót esik alszik:na nálunk nem ez volt!Nekünk úgy derült ki a tejfehérje érzékeny gyanú hogy már hányt és bevittem a Heim Pálba,ott egy doki megvizsgálta és a panaszaink+a pocakjából megmondta,hogy tejfehérje gyanús,kapott Milumil Peptit és azóta is azt eszi.Annak is kb 1 hét volt az átfutása,utána mnit akit elvágtak,megjavult a gyerekem!!!Jó még mellette refluxos is lett,de már az is elmúlt!A Peptit mivel gasztrós ajánlásunk volt így 245 Ft-ot fizettem egy 450 g-os dobozért,de ehhez gasztrós ajánlás kell a háziorvosnak és a gyerkőc 1 éves koráig írja fel!Most 14 hós a lánykám de még kb 20 doboz van itthon,jól feltankoltam :) !Ja és nekünk nem volt kiütés,csak görcs tekergés nem alvás és szorulásos volt,ez is a jele lehet!Azt hiszem még jó a Milumil Pregomi(azt hiszem így írják) az jó tejfehérje érzékenységre+tejcukorra is!Nekünk is elmúlt a gondja,mert kap már tejtermékeket és kopp-kopp nincs baja,kinőtte!!!A lényeg hogy ne hagyd annyiban,csap a doki asztalára és adjon beutalót rendes kórházba vagy gasztróra SOS!!Nekem is mindig mondta a doki hoyg csak hasfájós,de nem ő van vele 24 órában,azt ő se bírta volna ki+a baba szenved a legjobban!!!Kíváncsi leszek mi volt!!És kitartás!!!Szorítok!!!Julcsi
2013. nov. 25. 13:51
 16/28 A kérdező kommentje:
nekem amikor azt mondták az ügyeleten hogy csak hasfájós meg éhes ráhagytam tény többet evett a súlyához, korához képest, mondom biztos bélpoklos mint az anyja. egy hét múlva jött a védőnő, azt mondta másnap vigyem el a gyerekorvoshoz majd az mond valamit. még aznap felhívtam a gyerekorvost hogy majd mennék mert ez van engedjenek be a hátsó bejáraton mert hogy pici baba ne szedjen össze semmit. rámparancsolt hogy irány a csecsemősürgősségi mert ha a kutacsa be van esve (nézzem meg)akkor elkezdett kiszáradni és így is volt. még időben mentünk kórházba pedig tényleg zabált a gyerek csak nem emésztette meg átfutott rajta az egész, nyálkás híg széklete volt. most viszont tiszta kiütés a nyakától a mellkasáig és ma vettem észre délelőtt hogy már hátul is olyan a nyaka. most alszik szerencsére, ha felkel viszem az orvoshoz hiába mondta hogy nem kell minden aprósággal oda rohangálni. ezért kapja a fizetését segítsen a fiamon. adjon beutalót gasztróshoz vagy ha nem képes semmit csinálni akkor keresek másikat amúgy tündér egy orvos de ezt nem fogom annyiban hagyni. szó szerint úgy kell kipiszkálni a kakit a picimből olyan szorulása van és nagyobbakat pukizik mint egy felnőtt.
2013. nov. 25. 15:31
 17/28 anonim ***** válasza:
Szia!Mit mondott tegnap a doki?Julcsi
2013. nov. 26. 12:58
 18/28 A kérdező kommentje:
a kiütésre azt hogy tejkiütés, a hasfájásra hogy három hós korára elmúlik (addig meg szenvedjen, nem?), meg kapott próbának laktózmentes milumilt hátha könnyebben kakil majd. azt hiszem nem sokáig lesz a fiam orvosa
2013. nov. 26. 13:49
 19/28 anonim ***** válasza:

Egy ideig az én fiamra is azt mondták h tejkiutese van! De ha inkább tapszeres, nem pedig anyatejes, akkor h lehet ilyen durva tejkiutese??? Nekem ez volt fura, ezért nem hagytam annyiban.

Látatlanban én azt mondom h a te babádnak sem tejkiutese van. (de ne legyen igazam!)

Ha nem enyhül a tapszerváltástól pár napon belül, vidd vissza mindenképp!

2013. nov. 26. 15:35
 20/28 anonim ***** válasza:
Szia!Imádom az ilyen dokikat!A miénk is ezt mondta mindig,így nekünk "szerencsénk" volt a hányással így kórházba vittük és ott kiderült!De legalább most adtak laktóz mentes tápszert,de kell jó pár nap míg jobb lesz neki,nekünk is kb 1 hét volt!De a legdurvább a 3. napon volt,szerintem ott ürült ki végleg minden belőle!De ha nem lesz javulás 1 héten belül,menj be simán te is a kórházba!Kitartás!!!Julcsi
2013. nov. 26. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!