Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Igaz, hogy a SOTE 2-n csak a...

Igaz, hogy a SOTE 2-n csak a kitolásnál visznek a szülőszobába?

Figyelt kérdés
Sajnos erre vonatkozóan a neten csak régebbi fórumokat találtam (2008,2011), ahol arról beszélgettek az anyukák akik a Sote 2-n szültek, hogy csak a kitolás szakaszánál viszik a kismamát a szülőszobába. Egészen addig a közös vajúdóban van a többi kismamával. Valaki aki esetleg az elmúlt hónapokban szült ott, tudna nyilatkozni? Szerintem ez GÁZ! Nyilván nem várja az ember, hogy olyan körülmények legyenek mint egy magánkórházban, de nekem meg sem fordult a fejemben, hogy mások előtt történik ez. Nyugtassatok meg, hogy ez az állapot régen volt! :(
2013. nov. 11. 15:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
16 óra vajúdásból 13-at a 6 ágyasban töltöttem. Borzalmas volt. Tele volt a vajúdó többek között olyan anyukákkal, akik császár után voltak, mivel tele volt az őrző. Oxit kaptam, amitől brutál fájásaim lettek. Megalázó volt, hogy ennyi ember előtt vizsgálnak. Plussz még fájások közben kézzel is tágítottak, amit ugyebár nem nagyon lehet egy szisszenés nélkül bírni. Én csak nagyokat sóhajtottam, de a szülésznő rám szólt, hogy legyek csendben,ne sóhajtozzak mert a többi anyuka nem tud pihenni. Csak a kitolásra kerültem át az egy ágyasba. Borzalmas volt. Nem volt fogadott szülésznőm...
2013. nov. 11. 22:27
 12/23 anonim ***** válasza:
Az elmúlt 6 év alatt 6 gyereket szültem a SOTE II - n, fogadott szülésznő nélkül( csak orvosom volt). SOHA nem sikerült gyorsan szülnöm, de legkésőbb 3 ujjnyi méhszájnál a szülőszobán voltunk. Volt olya szülésem is, hogy 17 órát voltam a szülőszobán. 3 hónapja szültem utoljára, úgyhogy megjártam e Tömő utcát is, ott sem volt másképp.
2013. nov. 11. 22:33
 13/23 A kérdező kommentje:
Sajnálom! :( Ez borzasztó! De nem volt szabad szülőszoba vagy ott az a szokás, hogy vajúdni a vajúdó szobában kell és kész!! ?? És fogadott orvosod volt? Ő nem tudott semmit tenni??
2013. nov. 11. 22:33
 14/23 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! De akkor nem értem! Jó pár fórumot elolvastam és sokan panaszkodtak, hogy rengeteg időt kell eltölteni a közös vajúdóban. :(
2013. nov. 11. 22:36
 15/23 anonim ***** válasza:

Utolsó cagyok. Akkor leírom részletesen.

1. szülés (ikrek)2007 : 3.30 érkezés kórházba, magzatvízelfolyással - azonnal szülőszoba, szülés 17.10 - kor

2. szülés 2008: indítás 8.00 - kor vajúdóban oxyval, 3 ujjnyi máhszájnál szülőszoba (19.00), szülés 19.45

3. szülés 2010: érkezés kórházba 3.30 magzatvízelfolyással, azonnal szülőszoba, szülés 12.56

4. szülés 2012: érkezés 13.00 vajúdóba magzatvízelfolyással, fájás nélkül - oxít csak 20.00 kor kaptam meg, 3 ujjnyi máhszájnál szülőszoba 21.30 - kor, szülés 2.30

5.szülés 2013: érkezés fájásokkal 19.30 vajúdóba, 2 ujjnál szülőszoba 21.00- kor, szülés 0.13

2013. nov. 11. 22:45
 16/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy leírtad! :) Nekem ezzel sokat segítettél, mert ez így viszont nem tűnik egyáltalán embertelennek. Csak akkor nem tudom hova tenni, hogy más kismamával miért nem így történt! :(

Szerintetek ha bízom a dokiban akihez végig jártam terhesgondozásra, de ellenszenvet érzek ( ha akarom ha nem) a kórház ellen ahol ő általa szülni fogok, érdemes mást keresni vagy maradjak? Kicsit félek, hogy ez az érzés kihat a szülésemre is. Ti ilyen helyzetben mit csinálnátok?

A 2. választ küldő kismamának üzenem, hogy jövő hétre egészséget és könnyű szülést kívánok! :) Ha lesz időd, várjuk a tapasztalatokat! :)

2013. nov. 12. 10:17
 17/23 anonim ***** válasza:

Én pénteken jöttem ki a tömő utcából és csak jót udok mondani.

3 személyes a vajúdó, és nagyon kultúrált. 3 ujjnyira tágultam amikor átkerültem a szülőszobára ami egyágyas, tehát lehet bent kisérő és nem zavar más. Nem volt fogadott szülésznőm, de végig volt mellettem segítség. Szülés után két órát pihenhettünk még együtt a fiammal.

2013. nov. 12. 16:46
 18/23 anonim ***** válasza:
Kettes vagyok. Először is köszönöm! :) Másodszor, szerintem ne keress másik kórházat, ha a dokid itt "szüleszt", a SOTE II egy nagyon jó kórház, bármi komplikáció van (ne legyen), az egyik legjobb. Negatív tapasztalatok szerintem mindenhol vannak, általában azokat szeretik leírni az emberek. Nekem az elmúlt egy évben két ismerősöm is szült itt, és mindegyik csak jót mondott a kórházról, és az ott dolgozókról is. Ránézésre vagy elmondások alapján nem biztos, hogy annyira bizalomgerjesztő, de jó kórház, én bízom bennük.
2013. nov. 12. 17:55
 19/23 A kérdező kommentje:

Gratulálok a Babádhoz utolsó előtti! :)

Azt megkérdezhetem, hogy a kórházban töltött napok alatt Veled volt végig a Kisfiad? Vagy ez, hogy működik? És azt esetleg megkérdezhetem, hogy hány órát vajúdtál?

Hűűűűű nagyon köszönöm, hogy leírtátok ezeket Lányok! :)Így már jól hangzik! Kellett ez a megerősítés számomra!

Azt egyébként én is hallottam, hogy nagyon jó kórház, ha ne adja isten van valami probléma..... És most ez az elsődleges. :)

Ráadásul azon is gondolkodtam, hogy ha sokan szülünk egyszerre, akkor mehetek én bármelyik kórházba, ha nincs szabad szülőszoba, gondolom mindenki ott vajúdik ahol van hely! :D nem?

Na most megint megjött a kedvem a szüléshez. Lehet, hogy beteg vagyok de én nagyon várom! :D Tudom, hogy meg fogok őrülni a fájdalomtól, és iszonyat kínok között fogok könyörögni fájdalomcsillapításét (annak ellenére, hogy kijelentettem az uramnak és a dokinak is, hogy TILOS nekem bármilyen szert beadni) de olyan izgalmas ez az egész!

És kettes Te fogadtál szülésznőt? Mit érzel így a finishben? :)

2013. nov. 13. 13:41
 20/23 anonim ***** válasza:

17-es vagyok

köszönöm:)

kettőkor bementem egy sima ellenőrzésre...akkor látta a doki, hogy 2 ujjnyi vagyok...elküldött sétálni, hogy négyre menjek vissza és eldönti, hogy aznap vagy egy hét múlva szülünk...4kor bekerültem a vajúdóba...talán egy, órát kettőt voltam ott amikor átmentem a szülőágyra mert három ujjnyi lettem...22.35kor bújt ki a fiam...két órát együtt voltunk még a szülőszobában aztán engem felvittek az ötödökre őt a hatodikra, hogy reggel 6ig pihenjek, birjam ki nélküle

Utánna már csak az kötelező, hogy 9től 10ig a babákat le kell adni fürödni, egyéb időben a mama dönt arról, hogy mennyit van a babával

Nagyon biztonságban éreztem magam végig a szülés alatt, szerintem ez a fontos...a baba minden rezdülését figyelték odabent:)

2013. nov. 13. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!