Igaz, hogy a SOTE 2-n csak a kitolásnál visznek a
szülőszobába?
én egy éve szültem, akkor még így volt.
2013. nov. 11. 16:06
Szerintem függ attól is, van-e fogadott orvosod, fogadott szülésznőd.. sajnos sok minden függ manapság már ettől. De az is számít, épp mennyien vannak, most hétvégén 12-en szültek meg a front miatt, mikor a szülőszobalátogatáson voltam, senki nem volt egyik szülőszobában sem, 3-4 ember volt a két vajúdóban.. ha van üres szülőszoba, és közel vagy már, szerintem lehettek a szülőszobában a férjeddel, meg a szülésznőddel. Én legalábbis így értelmeztem, amit az enyém mondott. De jövő héten már tapasztalatból is tudok írni remélhetőleg :)
2013. nov. 11. 16:08
első vagyok. mindenkinek volt fogadott orvosa és szülésznője is és mégis mindenki a vajúdóban volt. a szülőszobán nem lehet valaki órákat. valóban csak akkor visznek oda, amikor a méhszáj teljesen eltűnt és már lehet nyomni is. mi hárman voltunk a vajúdóban, hogy tovább sokkoljalak, ágytálba kellett pisilni, mert iv volt bekötve és nem akarta a szülésznőm, hogy mozogjak vele. és nem volt függöny az ágyak közt, ott cserélgette a véres lepedőket.
2 hete szültem ott
2013. nov. 11. 16:17
bocsánat egy éve és két hete pontosan :D, picit félreérthető lett így
2013. nov. 11. 16:19
Nagyon meglepödtem, h ezt írjátok.
2 éve szültem ott, és nem így volt. A vajúdóban indították a szülést, 2 óra múlva (amikor még minimális fájásaim voltak) mondta a szülésznö, h menjünk át a szülöszobára. Ott még 4 óra volt, ebböl kb fél óra lehetett, amikor már nyomási ingert éreztem. Sokáig ott csak egy labdán ültem.
Én többször láttam ott szüléseket gyakorlatokon, és órákig is a szszobán voltak a kismamák. mondjuk tényleg attól is függ, van-e szabad szoba.
Most a felújítás, más helyszín miatt is lehet máshogy...
2013. nov. 11. 16:30
6/23 A kérdező kommentje:
Neeeeeeeee! :( Borzasztóan elszomorít! Eddig nagyon vártam a szülést! Én csak egy szobát szerettem volna, ahol Apukával kettesben (természetesen doki, szülésznő, ápolónő stb) lehetek fájdalmaim közepette! Tudom vagyunk így ezzel még páran! Gondolom senki nem akar másik 6 idegen vajúdó anyukával és kispapával lenni. Nem is értem! Engem az lep meg, hogy akkor sem nagyon engednek a szülőszobába, hogy ha üres. Van olyan kórház, ami nem így működik? Tapasztalat vagy hallottak alapján?
Mikor én voltam bent, 3 ujjnyi tágulásnál már mindenkit a szülőszobára vittek (visszatartáson voltam egy egész éjszakát a vajúdóban). Nekem volt szülésznőm, a vajúdóban szüléskor nem is jártam, igaz, mire beértem, szűk 3 ujjnyira nyitva voltam.
2013. nov. 11. 17:44
8/23 A kérdező kommentje:
Akkor most egy kicsit megnyugodtam! Az a baj, hogy én már annyi rosszat olvastam a sote 2-ről. De semmi nem érdekelt. Kibírom azt a 3-4-5 napot is szülés után, bármilyenek a körülmények... de ez azért sokkolt. A választott orvosom miatt szülök csak ott. Nagyon bízom benne, de még így is fontolgatom, hogy váltok. Csak már időm sincs sok.
2013. nov. 11. 18:36
10/23 A kérdező kommentje:
A Cseh Erika Doktornőnél. Egyébként tényleg egy tündér és maximálisan meg vagyok elégedve vele szakmailag is! :)
Lehet, hogy nem kellene annyit olvasgatnom a neten és lesz ami lesz!
Kapcsolódó kérdések: