Mennyire tartjátok etetésnél a 3 órás szabályt?
Semennyire. Lehet éhes, szomjas, anyahiányos. Napirend, na az eleinte nem volt. Az anyatej mennyiségének is kell a gyakoribb szoptatás.
Szerintem, ha teheted, ne nézd az órát, a baba úgysem ismeri. Neki teljesen mindegy mennyi az idő, ha egyszer éhes, enni kér. Adj neki.
1 hónapja tápszeres, 2,5 hónapos. Igény szerint szopiziott és most is így eszik. 5 hetes kora óta este 8-9-től reggel 5-6-ig alszik. Napközben sűrűn eszik. Így alakította ki. A két nagyobbik lányomnál is pont így alakult.
Napirend....az majd később alakul. A fürdés-evés-alvás ami fél8-8 között van.
Semennyire. Ezt nem tudom ki találta ki, de a baba jelez, ha éhes. Van, amikor 2 óra után megéhezik, van amikor 5 óra elteltével sem éhes.. A baba tudja, mikor mi kell neki, lehet csak szomjas, vagy "unatkozik" :)
A napirend nem borul szerintem, nálunk sem borult még emiatt, csak akkor, ha később alszik el délután, mint szokott, vagy oltások után borult egy kicsit fel, de 2-3 nap és minden a régi volt :)
Mi így kezdtük, mert aluszékony, kis súlyú baba volt - így a kórházban 3 óránként ránk néztek, hogy eszik e. Ez hazajövetelkor is megmaradt. Persze szép lassan változott a dolog, ahogy nőtt, volt hogy kb 4 óránként evett, most kb 3,5 óránként. Ez csak az alap, ettől eltérhetünk, ahogy neki jó, volt, hogy 2,5óra múlva már kapta a kaját, volt, hogy 4,5 óra múlva :) De kell a rendszer magam miatt is. Arról nem is beszélve, hogy ha ritkán nagyon eltértünk ettől (pl hasfájáskor, vagy bármi betegségnél, bajnál), akkor utána az egész napunk borult: nyafis, hisztis volt onnantól. Nálunk nem éri meg nem betartani, így szoktuk meg mindketten :)
11 hónapos anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!