Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Anyukák, akik anyatejről...

Anyukák, akik anyatejről átálltatok tápszerre, kérdezhetek?

Figyelt kérdés
Mivel már a kezdetektől kevés tejem volt, kisbabám a tej mellé tápszerkiegészítést kapott. Most 2 hónapos, és úgy tűnik, hogy teljes mértékben át kell állnunk a tápszerre. Azt szeretném kérdezni, hogy Nálatok milyen változásokat okozott az átállás (ha voltak egyáltalán). Értem ezalatt az alvási szokásokat, a kakit, közérzetet, pocit.. bármit, ami eszetekbe jut. Köszi előre is!
2013. máj. 31. 20:57
1 2
 1/14 Kerria ***** válasza:

Az alvás jobb lett, a széklettel viszont rengeteg gondunk akadt... csak szélcső segítségével tudott kakilni. Aztán végre rátaláltunk egy tápira, ami szerencsére megkönnyítette a dolgot!

Ez az egy gondunk volt vele.

2013. máj. 31. 20:59
 2/14 A kérdező kommentje:
Kerria, melyik volt az?
2013. máj. 31. 21:00
 3/14 anonim ***** válasza:

Nálunk is így volt, szinte szó szerint. Az alvásban semmilyen változás nem volt. Pontosan ugyanakkor kelt enni tápszert, mint előtte anyatejet. Volt amikor csak anyatejet kapott, mert kaptunk, volt olyan, hogy fele-fele tej és tápszer és utána csak tápszer. Az alvás mindhárom esetben ugyanúgy alakult.

A lányunknak szorulást okozott a tápszer, de csak azért, mert nagyon bukós volt és AR-es tápszer kellett neki. A sima tápszerrel nem lett volna gond. A közérzetében nem volt változás. Ami negatív volt, hogy a tápszertől sokkal nehezebben hízik és ez még most 9 hónaposan is probléma.

2013. máj. 31. 21:03
 4/14 A kérdező kommentje:
Tényleg nehezebben hízik? Pedig mindenhol azt hallani, hogy a tápszeres babák kövérebbek lehetnek..
2013. máj. 31. 21:04
 5/14 anonim ***** válasza:
3100 gr-al született a babám. Az anyatejtől 800 gr-okat hízott az első 2 hónapban, utána a tápszertől meg alig valamit. Majdnem 10 hónapos és 7.600 gr. Az ismeretségi körömben az összes anyatejes baba sokkal kövérebb, mint a tápszeresek.
2013. máj. 31. 21:11
 6/14 Kerria ***** válasza:
Megírtam privátban, itt nem akarok reklámozni :)
2013. máj. 31. 21:16
 7/14 anonim ***** válasza:
2,5 hónapos elmúlt a fiam, amikor teljesen tápszerre kellett állnunk. Alvással nem gond addig sem, viszont a hasfájása sokkal kezelhetőbb lett. Kakival egyszer volt csak gond, de a mélyhűtőben még volt tej és az segített, meg a torna, meg a kamilla együtt.
2013. máj. 31. 21:37
 8/14 anonim ***** válasza:

nálunk jobb lett az alvás, a kaki fixen volt 2 naponta, azzal sem kínlódott, hízni normál tempóban hízott/hízik, nem kövér, még csak nemis vaskos, hosszú baba:)

az étkezések közti idő is nyugisabb volt, mert jóllakott!!!

Illetve nekem nagyon jót tett a lelkemnek, én nem akartam tápszert adni, ördögtől valónak gondoltam,szoptatni akartam, de nem ment.Aztán mikor elkezdtük a tápszerezést, mintha egy kő esett volna le a szivemről.

2013. máj. 31. 21:46
 9/14 anonim ***** válasza:
7. vagyok, a lányom anyatejes volt, és pont egyformák voltak minden hónapban a fiammal súlyra és centire. A fiam, aki tápszeres, most 20 hónapos és 13 kg. Hozzátáplálással sem volt semmi gond, mindent eszik már.
2013. máj. 31. 22:00
 10/14 A kérdező kommentje:
és hányszor kakil a babátok? az enyém eddig is (amíg kapott tejet) napi 1x, de tegnap például egyszer sem... és eddig átaludta az éjszakát, ma felébredt. nagyon ki vagyok borulva...
2013. jún. 1. 03:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!