Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Lehet így csinálni a tápszert?

Lehet így csinálni a tápszert?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Eddig anyatejes volt a babám, azonban sajnos most át kell állnunk tápszerre és elég tapasztalatlan vagyok.

Csinálhatom úgy, hogy reggel felforralok egy nagyobb adag vizet, majd az átöntöm egy steril üvegbe és utana napközben abból öntöm ki a vizet, hogy már csak melegíteni kelljen? Mert elég macerás állandóan megvárni amíg a forró víz lehűl.

A másik kérdésem, hogy ha a kisfiam (6 hós) simán megissza szobahőmérsékletűn, akkor ha néha úgy kapja árt neki? Amúgy a Neocate-t kezdte inni, ha ez számít valamit.

Előre is köszönöm!

tegnap 13:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én simán másfél literes termoszban tartottam, még melegíteni se nagyon kellett napközben :)
tegnap 13:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Hu erre nem is gondoltam, köszi!
tegnap 13:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én simán felforraltam este, benne hagytam a vízforralóban, a következő etetésre így kihűlt, utána mindig abból melegítettem mikróban a megfelelő hőmérsékletűre.

Vizet lehet mikróban melegíteni, csak kész tápszert nem. Azzal hogy a vizet összelötybölöd a tápszerrel egyenletes lesz a hőmérséklete.

Nem árt ha szobahőmérsékletű, ha rendesen feloldódik benne a tápszer.

tegnap 13:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is reggel forraltam egy nagyobb adagot, napközben csak mikróztam, amennyi kellett a tápszerhez.
tegnap 15:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Egyszerűbb a babavíz, mint forralgatni. Amúgy nyugodtan csinálhatod ahogyan leírtad, a kórházban az egész napi tápszert előre megcsinálták és hűtőben tartották, mindig csak annyit melegítettek amennyi kellett.
tegnap 17:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem kütyüm van ami felforralja, lehűti 37 fokosra és ezen a hőfokon is tartja.

Napi 1x forralok csak születésétöl, soha semmi baja nem volt.

tegnap 18:01
 7/7 anonim ***** válasza:

Lehet.

A termosz is jó.

ma 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!