Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért dönt valaki úgy, hogy...

Miért dönt valaki úgy, hogy tápszeres lesz a babája?

Figyelt kérdés

Nem vitát szeretnék tápszer-anyatej témában, nem az a kérdésem lényege, csak kíváncsi vagyok.

Mikor mindenhonnan az áramlik, hogy az anyatej a legjobb (ez így is van), akkor miért dönt valaki úgy, hogy eleve nem fog szoptatni? Nem érzi magát rosszul, hogy az ajánlásokkal szembemenve "nem a legjobbat akarja a gyerekének"?

Amikor szültem, volt a szobában egy csaj, még nem szült meg, de már mondta, hogy ő eleve tápszerezni fog. Indoka: az előző gyerekével annyit küzdött a szoptatással, még egyszer nem akarja.

dec. 8. 15:27
1 2 3
 11/28 anonim válasza:
96%

Nem vitát szeretnék tápszer-anyatej témában, nem az a kérdésem lényege, csak kíváncsi vagyok.

Hát pedig készülhetsz, hogy ezzel a témával pedig összezörrentsz anyákat egymással. Ez egy elkerülhetlen vitatéma régóta...

dec. 8. 16:44
 12/28 anonim ***** válasza:
73%
Pont, hogy azért váltottam tápszerre, mert fontos volt a jólléte, hogy ne maradjon éhes egésznap, és szép nagyra nőjjön. Amúgy köszi az aggódást, de képzeld egy teljesen egészséges 5 éves fiú már. 😂
dec. 8. 17:10
 13/28 anonim ***** válasza:
88%

A másodiknál 1 hét után váltottam tápszerre, az elsőnél 1 hónapig kínlódtunk. Nem volt elég tejem, mert nincs elég tejmirigyem... szóval fejre is állhattam, nem jött, csak pici újszülőttnek volt elég, aztán láttuk, hogy nem gyarapodik...

Az előtejet fontosnak tartottam. De egyébként nem is hullattam könnyeket a szoptatasért. Tényleg egy nyűg.

dec. 8. 17:28
 14/28 anonim ***** válasza:
88%
Nekem pld kettonyilt a mellbimbom, a gyerek vert hanyt,bukott es volt par ml. Fejovel fel oora utan egy evokanalnyi. Kiontottem mergemben az egy kanalnyit. Sirva probaltam. Vegul tapszer lett. Mar sirt a gyerek mikor meglatott es lefekudtem melle 2 honaposan, mert tudta h indul a kinlodas. Iszonyu erzes volt.
dec. 8. 18:09
 15/28 anonim ***** válasza:
90%

Én 2 évig szoptattam igény szerint.

A húgom egyik gyerekét se szoptatta,egyből tápszeres lett mind (3),mert ő nem tudta elképzelni, hogy szoptasson.

dec. 8. 18:37
 16/28 anonim ***** válasza:
73%

"Nem vitát szeretnék..."

Dehogynem... -.-

dec. 8. 18:41
 17/28 anonim ***** válasza:
70%
Amúgy meg sokan azt felejtik el, hogy az anyatej is akkor jó csak, ha az anya kiegyensúlyozottan, egészségesen étkezik, ugyanis a bevitt tápérték a fontos, hogy kielégítő legyen a tej a baba számára. Sosem értettem, hogy miért tartják ördögtől valónak a tapszert, abban legalább tényleg minden benne van, amire a babának szüksége van.
dec. 8. 19:20
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Mert a fejem tetejére álltam és úgy se volt tej. Persze a "bababarát" kórházban lökték a "szoptasson csak anyuka, majd menni fog" dumát. Narrátor: nem ment. Sajnos ezt csak akkor látták be, amikor már durván besárgult és be is lázasodott a fiam. Onnantól elkezdték tápszerezni, el is kezdett hízni, rendbe is jött...csak éppen így a 3 nap helyett bent voltunk 8-at.

Otthon még próbálkoztam pár hétig, de nem lett jobb, így feladtam. Akkor nagyon bántott a dolog, de aztán amikor az első fullos tápszeradagot bepuszilta a fiam, aztán szétvetett végtagokkal, elégedetten durmolt 3 órát, akkor úgy voltam vele, hogy te jó ég, miért nem engedtem ezt el előbb.

A második gyerekemnél már én is vittem a kórházba a tápszert, vizet, cumisüveget. Úgy voltam vele, hogy leszrom, ki mit mond, és milyen csúnyán néz, velem és a gyerekemmel ezt még egyszer nem játsszák el. Aztán úgy alakult, hogy őt simán tudtam szoptatni. Megjegyzem, egyáltalán nem volt különbség kettejük között abban, hogy mennyit voltak betegek.

dec. 8. 19:42
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Erősen gondolkodom, hogy tápszeres legyen a második hamarabb mert olyan migrénes vagyok, hogy nem tudom hogy fogom ellátni őket ha nem szedem a gyógyszerem majd.
dec. 8. 19:57
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan ugyanezert lett tapszeres a masodik szinte azonnal, amit mondasz kerdezo.

Az elso babammal annyit kuzdottem, annyira akartam szoptatni, de olyan szinten kudarc lett a vege, hogy habar kihuztuk 2 honapig naaagy nehezen, de a vegen mar fogyott is 200 grammot. Na ott hagytuk abba.

Masodikat szoptattam 3 napig, szinten ugyanez a kuzdelem kezdodott, pontosan olyan volt mint az elsonel, ugyhogy csont nelkul tapszeres lett es egy percig nem banom.

Azt banom, en hulye, hogy az elso kisfiamnal nem hagytam hamarabb abba. Minden perce borzalom volt es ertekes 2 honapot vesztettem el vele, mert folyamatos kinlodassal telt.

dec. 8. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!