Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért dönt valaki úgy, hogy...

Miért dönt valaki úgy, hogy tápszeres lesz a babája?

Figyelt kérdés

Nem vitát szeretnék tápszer-anyatej témában, nem az a kérdésem lényege, csak kíváncsi vagyok.

Mikor mindenhonnan az áramlik, hogy az anyatej a legjobb (ez így is van), akkor miért dönt valaki úgy, hogy eleve nem fog szoptatni? Nem érzi magát rosszul, hogy az ajánlásokkal szembemenve "nem a legjobbat akarja a gyerekének"?

Amikor szültem, volt a szobában egy csaj, még nem szült meg, de már mondta, hogy ő eleve tápszerezni fog. Indoka: az előző gyerekével annyit küzdött a szoptatással, még egyszer nem akarja.

dec. 8. 15:27
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
77%

Mindenkinek a maga döntése.

Ha anyuka boldog a baba is!ezt sose felejtsd el!

dec. 8. 15:32
 2/27 anonim ***** válasza:
92%
Mert az előző gyerekével annyit küzdött a szoptatással, még egyszer nem akarja.
dec. 8. 15:32
 3/27 anonim ***** válasza:
13%
Nem mindenkiből lesz jó anya. Aki tudna szoptatni, de a saját kényelme miatt nem teszi, az a szememben nem anya.
dec. 8. 15:37
 4/27 anonim ***** válasza:
85%
Nem ezen múlik hogy ki milyen anya ...
dec. 8. 15:37
 5/27 anonim ***** válasza:
74%

3#

Ezen jót vihogtam 😂

Mindenkinek saját döntése, amihez senkinek semmi köze.

Az ajánlás nem aranyba vésett szentírás amit kötelező betartani.

A gyerekednek akkor teszed a legjobbat, ha te is jól érzed magad.

dec. 8. 15:47
 6/27 anonim ***** válasza:
23%

5ös, nem.. a gyerekemnek akkor teszem a legjobbat, ha akkor szaporodok, ha képes vagyok túllépni a saját önzőségemen.

Tehát ha a te logikádat nézzük, ha én attól érzem jól magam hogy rendszeresen verem a gyerekem, akkor az a gyereknek is jó, hiszen anya jól érzi magát?

dec. 8. 15:56
 7/27 anonim ***** válasza:
95%

"az előző gyerekével annyit küzdött a szoptatással, még egyszer nem akarja". Na, sógornőm pobtosan ugyan így járt. Nagyon sokat mentem neki segíteni szülés után, láttam az a szenvedést, amin átment. Alig volt teje. Már mindent kipróbált, volt nála szoptatási tanácsadó is, fejt, ivott-szedett már mindent amire azt mondták attól lesz teje. A baba folyamatosan mellen volt szinte, amikor nem akkor fejt. Így is fogyott a pici, mert alig volt teje... Kapott pohárból meg fecskendővel tápszert, hogy ne legyen cumizavaros se, de ne is maradjon éhen. Hiába, nem indult be. Teljesen kivolt már ettől, 2 hónapig ez ment. A másodiknál már nem szórakozott, megpróbálta, akkor sem volt teje. Kapott tápszert pár nap után és ennyi.

(Én szoptattam, sokáig. De teljesen megértem, hogy másodjára azt a kálváriát nem akarta, mint az elsőnél. Hiába a legjobb dolog az anyatej, ha közben az anya teljesen tönkremegy, mert ha a feje tetejére áll akkor is csak pár mili lesz)

dec. 8. 16:01
 8/27 anonim ***** válasza:
90%

Miért nem lehet a kérdésre válaszolni???

Rengeteg oka van, és lehet

Előző gyerenél kudarcélménye van.

Szoptatãsi averzió ( ez a leggyakoribb)

Ez sok dolog miatt kialakulhat, pl a mell szexualizálása miatt, vagy úgy érzik fejőstehenek lesznek,

Hallottam olyat, aki kimerült volt, és a férje mindig azt mondta amiatt nem segít, mert nem tudja megszoptatni helyette..

Aztán van aki gyógyszer miatt

Kezelés miatt

Műtét miatt

Nagyon sok oka lehet

Én sokáig szoptattam koràbban, de már nekem is elege, van, emiatt hamarabb választom el terveim szerint, mint a nagyobb gyerekeimet

Műtétem, és komolyabb fogászati beavatkozás is emiatt vár most

dec. 8. 16:10
 9/27 anonim ***** válasza:
85%

Ne mossuk össze azt, aki nem tudott, azzal aki nem akart!

Aki előre (első gyerek előtt) eldönti, hogy már a kórházba tápszert visz, az nem egyenlő azzal, aki saját rossz tapasztalatai alapján dönt a másodikkal úgy.

Na meg azzal sem, aki megpróbált mindent, aztán belátta, hogy nem megy.

Az én önértékelésemen egyébként nagyon sokat segített volna, ha a második gyerekem született volna elsőnek. Mert a sikeres szoptatáshoz nem csak az anya elhatározása kell, hanem egy olyan gyerek, aki akar és tud is szopizni. Bizony!

Az elsőm meg nem tudott. Se az izomzata (hipotón), se az anatómiája (gótikus szájpad), se az egészsége nem segített (durván refluxos, gyenge aluszékony besárgult baba volt). Senki nem tudott segíteni rajtunk. Semmilyen tanácsadó nem találta a megoldást. A háziorvos meg a védőnő meg csak engem ekézett, mintha rajtam múlna.

Utána meg azért, hogy "éhezik szegény gyerek!".

Hónapokba telt összeszedni magam, hogy ne érezzem szar anyjának magam és nem segített a lesajnálás masoktól, hogy "tápszeres? Szegény!".

Egyébként másodikat tudtam, jó hosszan szoptatni. Akkor meg azt halgattam, hogy "ekkora nagy gyereket minek?". Ezt már féléves korától megkaptam. :)

dec. 8. 16:15
 10/27 anonim ***** válasza:
74%

Én például azért hagytam abba a szoptatást, mert

A kicsi mindig be aludt a szoptatásba, így szinte mindig éhes volt, hiába keltettem, pár szívás után már aludt is, és mivel koraszülött volt, az orvos is azt javasolta, hogy akkor legyen tápszer inkább, hiszen muszáj, hogy gyarapodjon minél hamarabb (2 kg-val hoztam haza). Egyébként már a kórházban is akartak neki tapszert adni, csak én nem hagytam.

Én persze, nem akartam annyira gyorsan feladni, de mivel kis korkulonbseggel születtek a gyerekeim, így nem tudtam kivitelezni azt, hogy a kicsi egésznap a mellemen legyen, így feladtam és elkezdtem tapszerrel etetni.

dec. 8. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!