Ha ritkábban kér enni a babám, akkor növelni kell a tápszer adagot?
4 hetes tápszeres babámat eddig úgy etettem, hogy nappal 3 óránként, éjszaka 4 óránként. Valameddig működött is, és már magától is volt hogy megébredt mert éhes volt. Viszont mostanában többször van olyan, hogy nem akar feltétlenül enni 3 óránként, és nagyon nehezen tudom felébreszteni, még aludna szegénykém. Ahogy nézem, kezd átállni a 4 óránkénti evésre.
A kérdésem az lenne, hogyha így ritkábban eszik, vagyis így 7 helyett 6 alkalom jön ki, akkor mennyivel kell emelni a tápszer adagját? Így is a testsúlyonkénti 150 ml-el számoljak? Eddig úgy volt hogy nappal 70 ml-ert evett, éjszaka 80-at. Így viszont 90 ml jön ki alkalmanként, ha mindig 4 órával számolok. Nem nagy különbség ez hirtelen? Nem lesz neki sok?
Illetve, még most csak kíváncsiságból… Ha elkezdi majd elhagyni az éjszakai evéseket, akkor hogy fog alakulni a tápszer adagja? Szépen visszaáll majd a 3 óránkénti evésre, de csak nappal? Ebben az esetben pl. megeszi majd 5-ször 3 óránként a napi adagját? Ekkor megint ehhez kell emelni az egyszeri adagját? Nem lesz neki erős váltás megint + 10-20 ml-rel emelni az adagot?
Bocsi az értetlenkedésért, első baba, és ez a tápszer adag számítás is kicsit magas nekem, nem szeretném túletetni sem…
Egy nap alatt a testsúlykilogrammonkénti 150 ml-t meg kell ennie. Nyilván nem baj ha néha kicsit kevesebbre jön ki, de ez az irányadó. Az eloszlása az mindegy.
Az én kisfiam este mindig többet eszik, így aludt nyugodtan éjszaka. 2 hónaposan is képes volt este 200 ml-t benyomni. Ha nem adtam neki akkor nem aludt csak üvöltött. Ha kevesebbszer eszik akkor igen, emelni kell a napközbeni adagot, de hidd el jelezni is fogja ha kevés, meg a súlyából is látni fogod.
Kedves 3-as! Igen, a héten voltunk 1 hónapos státuszon, a 4 hét alatt majdnem 700 g-ot hízott.
A többieknek is köszönöm, próbálom akkor figyelni a jeleket. :)
És akkor ha az éjszakai evéseket elhagyja, akkor nappal többször fogja kérni ugyanazt az adagot?
Próbáltam igény szerint etetni, nekünk nem jött be, mert ahogy írtam, annyit eszik amennyit adok neki…Nem tudja a limitet, aztán meg csak bukik egy csomót.
Csak nem értem még egyelőre, hogy most eszik hatszor egy nap, ugyanazon időközönként, tehát 4 óránként. És ebből hogy lesz mondjuk napi 5 étkezés, kevesebb időközönként, de nagyobb adagokkal, hogy majd éjszaka nem fog enni. Nem megterhelő nekik 3 óránként többet enni? Meg tudja emészteni addig? (Ezt még csak feltételesen kérdezem, nem úgy néz ki, mint aki még el szeretné hagyni az éjszakai evést.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!