Székrekedés vagy infantilis diszkézia? Meddig tart?
3 hetes kislányom 100% tápszeres. Először Milumil HA Start Prosyneo-t írt fel a gyerekorvos. Ekkor kezdődött ez a “jelenség”, hogy elfelejtette hogy kell kakilni. Nagyon erőlködik, nyom, torka szakadtából ordít. Először 3 napig bírtam, mert nem volt eredménye, de nagyon szenvedett. Ekkor kapott glicerines kúpot, meg is hozta az eredményt, kijött a 3 napi
adag egyszerre. Ezután meg is nyugodott. Nem kemény a széklete egyáltalán, csak nem tudja kinyomni. A hasa se fáj ezen kívül egyébként szerencsére. Innen gondolom, hogy ez az infantilis diszkézia lehet, amikor meg kell tanulniuk, hogy kell kinyomni…
Jeleztem az orvosnak, hogy mi a probléma, erre írt fel másik tápszert, Beba Sensiduo-t. Ami egyébként jónak tűnik, mert látványosan kevesebbet bukik, viszont többször lenne kaki is egy nap, viszont ugyanúgy nem tudja kinyomni, de így már nem napi egyszer van ordítás, hanem 2x-3x. Sűrűn tornáztatom, van hogy hagyom kínlódni, hátha, de egyszerűen nem tudja kinyomni…Ekkor segítek neki szélcsővel, ami mindig sikeres, utána megkönnyebbül a következő ingerig, tehát pár óra…
Akinek ugyanezzel küzdött a babája, mikor sikerült végre magától kakilni? Azt olvastam, majd a hozzátáplálás megoldja… Na de addig mindig a szélcsövezés lesz a megoldás?
Hány napig lehet hagyni, hogy “gyakoroljon”, ha amúgy minden nap szenved, nyom, erőlködik, vörösödik, eredmény nélkül? Mert az a 3 nap szerintem majdnem sok volt, a mennyiségből is ítélve, illetve éjszaka is felkel a feszülésre, nem piheni ki magát. Hány nap alatt “tanulja” meg? Illetve mikor kell, hány nap után lehet segíteni neki szélcsővel? Félek, hogyha sokáig, több napig hagyom kínlódni, akkor meg bélcsavarodása lesz… :/
Mi lehet a megoldás? Egyébként kap co-lactase cseppet, BioGaia-t, de semmi eredmény…
Nem elfelejtette, meg se tanult meg normalisan kakilni, pici meg.
Nekunk a szelcsovet egyaltalan nem ajanlotta az orvos, mert megszokja es sokkal tovabb tarthat, amig megtanul magatol kakilni.
Szajon at adtam neki keszitmenyeket, a bebacare fibre es torna, ami segitett.
Probald ki, hatha.
Igen, tudom, hogy nem jó a szélcső, de egyszerűen nem használt semmi más, és nem tudtam tovább nézni… :/ Attól legalább megkönnyebbült utána kicsit.
És a bebacare fibre azonnal használt nektek? Vagy ez is pár nap? És meddig kell ezt adni neki? Ettől minden nap magától volt kaki?
Pocak torna pedig naponta hányszor, és hogyan csináltad?
Meg most olvasom a bebacare fibre figyelmeztetésében, hogy “Nem ajánlott más GOS/FOS-t tartalmazó étrend-kiegészítőkkel vagy tápszerrel együtt használni!”
A Beba Sensiduo pedig tartalmaz. :/ Akkor ez kilőve…
Sensiduot kap o is, nem mondta az orvos, hogy ne adhatnam 😱
Hat mar mindegy, mert mar 10 honapos…:D Lehet, hogy amennyi egy egesz doboz tapszerben van, amit ugye nem egyszerre kap meg, az ugy nem zavar be semmibe, de en is orvossal konzultaltam.
Kerdezd meg az orvosotokat akkor mindenkeppen.
Masnapra mar volt hatasa ha jol emlekszem es naponta kapta talan 1 honapig, aztan mar nem is kellett. Nem kakilt naponta, igazabol most se, de nem zavarja, 2 naponta volt/van neki. Csak fogzasnal van naponta.
A tornat napi tobbszor lehet csinalni, en siman csak youtube-rol neztem.
Én abba kevertem a reggelibe, vagy anyatej, igazából szerintem bármi folyadék. De amúgy amit nagyon ajánlanék az az ec póz. Fent van neten hogyan kell a babát úgy tartani. Valamint biciklizés, két behúzott lábával körözni óramutató járásával megegyezően (arra mozognak a belei), majd jó szorosan pocakhoz felnyomni a lábait. Illetve ha van pihenőszék akkor abba belerakni rezgéssel egy 10-15 percre az is nagyon sokat tud segíteni. Meg EC póz, azt nagyon ajánlim. Nekem ezek váltak be az elején. Nagyon sokat tornáztattam.
6os vagyok
A torna itt is megy, minden pelenkázás előtt, az jól szokott neki esni, de a kakin sajnos nem segít… EC póz is szokott lenni, amikor látom hogy már nyomná, de az sem segített eddig sajnos… Csak a szélcsőnek vagy a glicerines kúpnak volt eddig sajnos eredménye, de azoknak mindig… :/
Köszönöm az eddigi segítségeket, ezt a BebaCare Fibre-t megpróbálom, hátha…remélem azért egyszer kinövi ezt. 😔
6os vagyok
Ki fogja. Babák megtanulják gyorsan a dolgokat. Addig kitartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!