Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Székrekedés vagy infantilis...

Székrekedés vagy infantilis diszkézia? Meddig tart?

Figyelt kérdés

3 hetes kislányom 100% tápszeres. Először Milumil HA Start Prosyneo-t írt fel a gyerekorvos. Ekkor kezdődött ez a “jelenség”, hogy elfelejtette hogy kell kakilni. Nagyon erőlködik, nyom, torka szakadtából ordít. Először 3 napig bírtam, mert nem volt eredménye, de nagyon szenvedett. Ekkor kapott glicerines kúpot, meg is hozta az eredményt, kijött a 3 napi

adag egyszerre. Ezután meg is nyugodott. Nem kemény a széklete egyáltalán, csak nem tudja kinyomni. A hasa se fáj ezen kívül egyébként szerencsére. Innen gondolom, hogy ez az infantilis diszkézia lehet, amikor meg kell tanulniuk, hogy kell kinyomni…

Jeleztem az orvosnak, hogy mi a probléma, erre írt fel másik tápszert, Beba Sensiduo-t. Ami egyébként jónak tűnik, mert látványosan kevesebbet bukik, viszont többször lenne kaki is egy nap, viszont ugyanúgy nem tudja kinyomni, de így már nem napi egyszer van ordítás, hanem 2x-3x. Sűrűn tornáztatom, van hogy hagyom kínlódni, hátha, de egyszerűen nem tudja kinyomni…Ekkor segítek neki szélcsővel, ami mindig sikeres, utána megkönnyebbül a következő ingerig, tehát pár óra…

Akinek ugyanezzel küzdött a babája, mikor sikerült végre magától kakilni? Azt olvastam, majd a hozzátáplálás megoldja… Na de addig mindig a szélcsövezés lesz a megoldás?

Hány napig lehet hagyni, hogy “gyakoroljon”, ha amúgy minden nap szenved, nyom, erőlködik, vörösödik, eredmény nélkül? Mert az a 3 nap szerintem majdnem sok volt, a mennyiségből is ítélve, illetve éjszaka is felkel a feszülésre, nem piheni ki magát. Hány nap alatt “tanulja” meg? Illetve mikor kell, hány nap után lehet segíteni neki szélcsővel? Félek, hogyha sokáig, több napig hagyom kínlódni, akkor meg bélcsavarodása lesz… :/

Mi lehet a megoldás? Egyébként kap co-lactase cseppet, BioGaia-t, de semmi eredmény…

2024. jún. 1. 18:17
1 2
 11/13 anonim válasza:
Szia, mi is pontosan ugyanebben a helyzetben vagyunk mint ti. A kisfiam 6hetes tápszeres, hiába nem kemény a széklete egyszerűen nem tudja,hogy kell kinyomni a kakát. Te találtál végül valami megoldást? mert én még nem.. köszi ha válaszolsz.
2024. jún. 20. 15:43
 12/13 A kérdező kommentje:

Hát most úgy néz ki, kezd megoldódni a probléma. Kaptunk a védőnőtől Bebacare fibre port, egy dobozzal végig szedett, pont ma fogyott el az utolsó. Kellett pár hét, mire lett hatása, de úgy néz ki, kezd belejönni. Jó ideje már nem kell a szelcső, eleinte hasmasszírozás kellett, aközben tudott kakilni. Most meg pár napja már magától pelusba. Nem mondom, hogy nincs sírás közben, de legalább sikerül. Néha pont evés közben jön rá, akkor pedig sírás sincs, simán kinyomja és kész. Remélem mostmár a rostpor nélkül is menni fog, meglátjuk. :) De lekopogom, úgy néz ki, látjuk már a fényt az alagút végén.

Esetleg próbáld meg te is ezt a Bebacare fibre port, hátha. Én napi egyet adtam neki csak, a reggeli tápszerébe. Türelem és kitartás kell hozzá. Nekünk se sikerült azonnal.

2024. jún. 23. 13:03
 13/13 anonim válasza:
Köszönöm szépen!
2024. jún. 23. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!