Vqn olyan akinek volt teje mégis váltott tápszerre mert annyira cicifüggő volt a babája, hogy ráment az életminősége?
"Hát ha azok között kell választani, hogy az anya idegösszeroppanást kap az alváshiánytól (amivel foglyokat kínoznak a börtönben amúgy) vagy alvástréning akkor utóbbi."
Én is egyetértek. Nem azzal teszel jót a gyereknek, ha teljesen hagyod magad kikészíteni. Nem tudom, mennyi idős a baba, de ha nem totál újszülött, akkor napirend is segíthet (fú, mit fogok ezért kapni...)
Amúgy ez az "Anya minden percét fel kell áldozni a gyermek oltárán" hozzáállás ez nem is ősanya, hanem inkább modern "szuperanya" hozzáállás. Régen is voltak nyűgösebb, rossz alvó, sokat síró babák. De nem egyedül az anya dolga volt hallgatni. Addig fogta a nagymama, nagynéni, sógornő, komaasszony, akárki... Anyuka addig pihent vagy dolgozott, mert a krumplit le kellett szedni akkor is, ha bőg a gyerek a cici után.
Nőgyógyász írta fel.
#20 voltam.z
"Ez konkrét alvástréning, ami nagyon káros"
Alvástréning az, ha ott hagyod a szobában ordítani, hogy megszokja, egyedül alszik el. Én nem ezt írtam, sőt, még azt se, hogy ne szoptassa, azt mondtam, 1-2 alkalommal adja oda a cicit éjszaka, mert biztos éhes is egy ekkora baba még, de ne adja oda óránként (!) minden ébredésre, mert ennek semmi értelme, csak kikészül. Azt se mondtam, hogy hagyja egyedül, én sem tettem, csak odaraktam magam mellé és simagottam meg dúdoltam vagy ringattam, míg el nem aludt. Igen, kemény volt, de...
...majd ha már fél éve csinálod ezt, mint a kérdező és ordítasz éjjel a gyerekkel a kimerültségtől és kétségbeeséstől, te is rájössz, hogy jobb ez, mint idegileg tönkremenni. Az én gyerekem nem lett lelkisérült ettől, viszont onnantól kezdve az addig óránként ébredô és csak cicin visszaalvó baba átállt éjszaka kb. 2-3 kelésre és simán rlaludt mellettem cici nélkül. Csak összebújva.
Na, pl. ha a második gyerekem lett volna olyan brutàl rossz alvó, mint az első, el sem tudtam volna látni nappal a két gyereket, de komolyan, annyira kivoltam fizikailag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!