Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Vqn olyan akinek volt teje...

Vqn olyan akinek volt teje mégis váltott tápszerre mert annyira cicifüggő volt a babája, hogy ráment az életminősége?

Figyelt kérdés
2024. ápr. 18. 01:05
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
20# Bocsesz az offért. Háziorvos írta fel, vagy nőgyógyász?
2024. ápr. 18. 10:32
 22/32 anonim ***** válasza:
30%
11-es vagyok, mellettem aludt a gyerek.
2024. ápr. 18. 10:55
 23/32 anonim ***** válasza:
71%
Igen. Jelen 9 hónapos volt mikor betelt a pohár a nagyobbnál. Harapott, nyilván fogzott, sajnos erről hetekkel később sem szokott le. Állandóan rángatta a pólómat és már éjjel is 2 órábként kellett neki. Megelégeltem, mert zombi voltam. Kapott tápszert, amiből lefekvés előtt megivott egyben 240 ml-t. Nem részletekben éjjelente. Onnantól aludta át az éjszakát végre.
2024. ápr. 18. 10:56
 24/32 anonim ***** válasza:
60%

"Hát ha azok között kell választani, hogy az anya idegösszeroppanást kap az alváshiánytól (amivel foglyokat kínoznak a börtönben amúgy) vagy alvástréning akkor utóbbi."

Én is egyetértek. Nem azzal teszel jót a gyereknek, ha teljesen hagyod magad kikészíteni. Nem tudom, mennyi idős a baba, de ha nem totál újszülött, akkor napirend is segíthet (fú, mit fogok ezért kapni...)

Amúgy ez az "Anya minden percét fel kell áldozni a gyermek oltárán" hozzáállás ez nem is ősanya, hanem inkább modern "szuperanya" hozzáállás. Régen is voltak nyűgösebb, rossz alvó, sokat síró babák. De nem egyedül az anya dolga volt hallgatni. Addig fogta a nagymama, nagynéni, sógornő, komaasszony, akárki... Anyuka addig pihent vagy dolgozott, mert a krumplit le kellett szedni akkor is, ha bőg a gyerek a cici után.

2024. ápr. 18. 14:32
 25/32 anonim ***** válasza:

Nőgyógyász írta fel.

#20 voltam.z

2024. ápr. 18. 14:40
 26/32 anonim ***** válasza:
Adj neki lefejt tejet. Ez nem opció?
2024. ápr. 18. 15:02
 27/32 anonim ***** válasza:
49%

"Ez konkrét alvástréning, ami nagyon káros"

Alvástréning az, ha ott hagyod a szobában ordítani, hogy megszokja, egyedül alszik el. Én nem ezt írtam, sőt, még azt se, hogy ne szoptassa, azt mondtam, 1-2 alkalommal adja oda a cicit éjszaka, mert biztos éhes is egy ekkora baba még, de ne adja oda óránként (!) minden ébredésre, mert ennek semmi értelme, csak kikészül. Azt se mondtam, hogy hagyja egyedül, én sem tettem, csak odaraktam magam mellé és simagottam meg dúdoltam vagy ringattam, míg el nem aludt. Igen, kemény volt, de...

...majd ha már fél éve csinálod ezt, mint a kérdező és ordítasz éjjel a gyerekkel a kimerültségtől és kétségbeeséstől, te is rájössz, hogy jobb ez, mint idegileg tönkremenni. Az én gyerekem nem lett lelkisérült ettől, viszont onnantól kezdve az addig óránként ébredô és csak cicin visszaalvó baba átállt éjszaka kb. 2-3 kelésre és simán rlaludt mellettem cici nélkül. Csak összebújva.

Na, pl. ha a második gyerekem lett volna olyan brutàl rossz alvó, mint az első, el sem tudtam volna látni nappal a két gyereket, de komolyan, annyira kivoltam fizikailag.

2024. ápr. 18. 15:18
 28/32 anonim ***** válasza:
51%
Senkit nem ítélek el, aki berakja az ágyba sírni egy idő után.Keresztül mentünk mi is a poklon, nem viccelek,már a férjem vett ki betegszabit, mert óránként keltünk éjjel hetekig, nyilván egy síró babára ő is megébredt. Én egyik reggel elájultam a konyhában a kimerültségtől. Végül anyukám jött segítnei pár napra, de úgy gondoltam az akkor 9 hónapos gyerekem nem fog néha belehalni ha megszokja az ágyát, mert vagy sír egy kicsit, vagy anya kórházba kerül a kimerültség miatt- nem vicc, határán voltam, mert egyik éjjel észrevette a féjrem, hogy nem lélegzem rendesen, ekkor már nagyon rosszul voltam és mentőt kellett hívni. A mentős aki kijött maga is 3 gyerekes édesapa, igaz nagyobb 20 év körüli gyerekekkel, de mondta, hogy inkább rakjam az ágyába, picit viseljük el a sírást,majd befejezi, nem lesz ettől sem pszichopata sem kötődési problémás- csak az anyukák ijesztgetik meg hergelik egymást ezekkel. Értelemszerűen ha nem tudod ellátni nappal a gyereket mert bármikor összeeshetsz az már életveszélyes. Semmi nem ér annyit. Mi azóta tápszereztünk, nekünk így volt jó. A kisebbik fiam már teljesen más baba volt, ő jól aludt, jól szopizott és eleget, nem ébresztgetett éjjel.
2024. ápr. 18. 18:15
 29/32 anonim ***** válasza:
2024. ápr. 19. 06:32
 30/32 anonim ***** válasza:
60%
Sajnos a szoptatásnácik sosem éltek együtt olyan babákkal, akiket már 4 hónaposan is lehetetlen volt szoptatni, mert hármat szívott meglátott vmit, mondjuk egy hajszálat a pulcsin és már ment is megvizsgálni és ez az életkorral csak rosszabb lesz. Mit csinálsz ha nem tudod 5 percenként három szíváara előrántani a melled-tápszerezed. Ennyi.
2024. ápr. 19. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!