Tanácsot kérnék?

Figyelt kérdés

van egy 2 hónapos babám aki az étkezések után mindig sír és nem igazán tud nyugodtan aludni mert alvás közben is fel felsír.

A tápszer amit kap az a milumil pepti+nutrition sürítő

Amit még kap a pocakjára az az infakol, biogaia és Mecsek tea

Ma kezdtem neki adni a coli comfort cseppet.

2023. jún. 10. 21:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
60%
Először nem érzed hogy savas, de ha pihen, és utána iszod akkor már nagyon is lehet érezni, és ez a ‘pihent’ változat jön fel a gyomrából ami marja a nyelőcsövét
2023. jún. 10. 22:09
 12/19 anonim ***** válasza:
#10 ti milyen tápszert esztek?
2023. jún. 10. 22:11
 13/19 anonim ***** válasza:
11# És doktor szakvéleményként mit javasolsz olyannak,akinek nincs más választása,mert súlyos tünetei lesznek egyébként? Savas egyébként,de nálunk a reflux is azonnal elmúlt,a Bebánál meg sokszor szó szerint majdnem félrenyelt a feljövő savtól,köhögött,bukott,stb.,pedig abba még sűrítő is került és azelőtt hónapokon át brutális refluxa volt. Babája válogatja ezt is,mint mindent. Elég sok tápszert láttam már a munkám alatt mindenféle állapotban...ha nem tudsz mást adni,nem tudsz. Kérdés itt indokolt e,mert azt nem írta a kérdező, bár gondolom nem a semmiért irogatnak tejmentes tápszert.
2023. jún. 10. 22:15
 14/19 anonim ***** válasza:
12# Pregomint eszik. Azelőtt hónapokon át Beba Supreme Pro HA-t kapott, azelőtt koraszülött tápszert, korábban jött picivel.
2023. jún. 10. 22:18
 15/19 anonim ***** válasza:

Nalunk a mecsek tea hasfajast okozott (bar szoptatott baba volt). Probaltad már elhagyni, h akkor is feszeng-e? Tobb helyen olvastam már, h sok babanal rontott a helyzeten.

Illetve nalunk izomfeszesseg volt a hasaban, amit devenyes kezelt ki, az is sok gondot okozott, ez is csak egy otlet.

2023. jún. 10. 22:21
 16/19 A kérdező kommentje:

Mikor hazajöttünk a kórházból picit véres volt a gyerek széklete.

A kórházban tejes tápszert kapott és ott nem volt ilyen probléma.

2023. jún. 10. 22:27
 17/19 anonim ***** válasza:
#10 sajnálom, hogy a te gyermeked ilyen szinten allergiás tüneteket szenvedett. Sajnos tapasztalatból mondom, hogy rengeteg kisbabának már csak ha kipattogzik a bőre akkor ilyen tápszert ír fel a gyerekorvos, még csak nem is kell gasztros hozzá. Ami engem elkeserít, mert nekünk is ezt adták, de enyhe tünetek voltak. Mondjuk nem tudom mi alapján nézik ezt mert ugye semmi tesztet nem csinálnak. Mi 4 tápszert próbáltunk mire meg lett a jó, és az nem a neocate volt. Viszont továbbra is úgy gondolom, hogy a kicsik nehezebben emésztik meg a tejet, de a legtöbb esetben kinövik, meg kell találni a jót, van akinek a kecsketejes válik be valakinek ez valakinek az. De akkor sem teszem tönkre a gyerekem nyelőcsövét. Akkor előbb veszek anyatejet valahonnan, és elkezdem a hozzátáplálást korábban. Ez a véleményem.
2023. jún. 10. 22:29
 18/19 anonim ***** válasza:

17# Igen,van ilyen is,hogy enyhe bőrtünet és felírják a biztonság kedvéért,de van akinek mondjuk tényleg durva tüneteket okoz a gyulladt bélszakasz,ami azért hosszútávon nem tesz éppen túl jót. Ilyenkor még nem tudják vizsgálni,csak kizárni minden szervi/más okot és elkezdeni a tejmentes tápszert,ami azért hetek is lehetnek mire javul,HA az a gond. Tesztek náluk még nincsenek,ami bizonyosságot is adna. Viszont ha minden ki van zárva és a diétára szűnik a panasz,egyértelmű,hogy ez a gond. Az is igaz,hogy babája válogatja,mint írtam az enyémnek a többi tápszertől voltak refluxos/savas problémái elég durván hónapokon át. Sűrítőt javasoltak,megemelni a fejvéget,többszöri és hosszabb büfiztetést,stb.,stb. Szó szerint semmire sem javult,mióta a Pregomint kapja az összes létező tünete elmúlt nemcsak a durva véres nyákos székletei,és most már hónapok óta tartó véleményről beszélek,nem 2 hétről. Tehát VAN aki bírja,van aki nem. Azt értem,hogy te továbbmennél így is csak azért is,mindenki a legjobbat szeretné a gyerekének és én is keresném a további megoldást nyilván,ha savasodna tovább,de azért ha tünetei vannak a tejre mondjuk és ráhagyod,azzal pont ugyanúgy ártasz(tönkreteszed a beleit kb.),sajnos,mintha a nyelőcsövét hagynád,hadd marja szét. Egyik sem túl jó. Köztes megoldás kell,akár akkor az anyatejes,de azt viszont nem minden városban megoldható,én úgy tudom. Egyébként nagyon sok anyatejes baba is refluxos,ahol az anya már szinte mindent megvont magától és mégis,életkori sajátosság is azért. Bár nem írta a kérdező,hogy mennyire savas a pici.

Kérdező és azóta megszűnt a véres széklet? Esetleg még a Neocatet meglehetne próbálni. Mit mond a gyerekorvos ezekre? A teás dolog is lehet,én elhagynám egyébként. Nem minden baba bírja a teákat. Meddig büfizteted?

2023. jún. 10. 23:05
 19/19 A kérdező kommentje:

Azóta megszűnt igen.

Igazából azt mondta hogy megpróbálná a ha-s tápszert de ha gyarapszik a súlya akkor nincs vele gond.

Meg hogy azt a tápszert fél éves kora után vezetné be tekintettel a véres székletre.

Míg jön az első nagy büfi utána várok egy kicsit és azután tiszta pelust adok rá és néha utána is jön egy büfi

2023. jún. 11. 03:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!