Tanacsot kernek! Letelepedesi kerdes babaval - mi a fontos?
2 opcio:
1. Bp-tol 20kmre lakunk most. Nincs kocsink. A bejaras kb 1,5 ora. Ferjem 630ra er haza, epp beesik a furdetesre. A csalad itt van a kozelben, ha segitseg kell. Opcio: itt maradunk:
negativum
- kevesebbet vagyunk 3an egyutt
- keves a szocializalodasi lehetoseg (muzeum baba jatszo dolgok, kesobb karate ora, nyelviskola ilyesmik nincsenek)
- Ha bolcsis ovis lesz es en visszamegyek dolgozni nem tudok csak ugy hazaugrani ha beteg a baba vagy ovis foglalkozas van. Nagyikra kell tamaszkodni (akik szivesen segitenek)
pozitivum:
- itt a csalad segitsegkent
- elhetobb nyugodtabb kornyezet
- olcsobb alberlet olcsobb elet
2. Opcio: bekoltozunk Pestre.
negativum:
- egyedul lennenk
- nem bababarat kornyezet
- dragabb alberlet dragabb elet
pozitivum:
- 3an tobb idot toltunk egyutt
- bolcsis ovis korszak konnyebb, siman odamegyek mhelyrol ha kell
- tudunk menni ideoda, beiratni a babat kulonorakra stb
Melyiket valasztanad, ami jo a babanak es nekunk? Nem tudunk donteni... Igaz 20km nem a vilagvege, de megis a hetkoznapokban segitseg nelkul maradnank a babaval. Viszont sok az elonye, tobb ertekesebb idot tolthetnenk egyutt 3an es pikk pakk odaugrok az oviba ha kell.
koszi!
Én megyeszékhelyen lakok, panelban két kisgyerekkel. Mit nem adnék egy családi házért, családi házban nőttem fel, így tudom mi a különbség. Családi ház albérlet 100 ezer alatt itt nincs.
Ugyanakkor tényleg szuper, hogy minden közel van, rengeteg játszótér, játszóház, sok rendezvény. Párom is hazaér autóval 10 perc alatt a munkából. Nekünk 1 autónk van, de nekem nincs jogsim, csak a páromnak.
Felmerült, hogy vidékre költözünk, ott veszünk házat, olcsóbbak és az élet is olcsóbb. Bár, én mindig nagyvárosban laktam, nekem fura lenne, megszoktam a nyüzsit, de azt mondtam a páromnak, szívesen lemegyek falura, mert jó a nyugalom, de csak akkor, ha legalább 1 autónk van. Én is le szeretném tenni a jogsit.
1. opció:
ami tényleg negativum, az az, hogy keveset lehettek együtt hármasban. De ez idövel egyre jobb lesz, mert a gyerek nö és nem fél 7-kor megy ágyba, hanem inkább 8 körül.
A "szocializáció" ha 20 km-re van Bp, akkor ugyanannyi lehetöseg van rá, mintha ott élnétek, de a város másik végén vannak egyes külön elfoglaltságok. (Meg azért vidéken is felnönek a gyerekek, és van lehetöség közösségbe járni)
Az bölcsödébe/óvodába "odaugrani" azért BP-n sem megy, mert egyrészt kizárt, hogy pont az bölcsöde/óvoda MELLETT van a munkahelyed (meg ott sem úgy van, hogy megyek és kész), ha meg közlekedni kell, akkor az idöbe telik.
2. opció:
miért lennétek egyedül - együttt vagytok hárman
a környezet - ez tényleg rossz a gyereknek meg a lakhatás is drágább
Szóval igazán nem tudom, melyik a jobb, de a gyereknek egy családi házas környezet mindenképpen elönyösebb, föként ha a nagyszülök is "kéznél vannak".
A BP-n lakás elönyei közül egyedül a több együtt töltött idö az, ami tényleg elöny.
Azt meg végképp nem értem, hogy 20 km-röl bejárni miért másfél óra?
2-es vagyok. Átgondolva maradnék vidéken, a családi ház sokkal jobb gyereknek, ahogy valaki írta is. De egy autót beszereznék, ha belefér. De van segítséged ott, szerintem az sokat számít. Tényleg mi városban vagyunk, de a párom elmegy reggel fél hétkor dolgozni, ha nem túlórázik, akkor negyed hatra itthon van, ha túlórázik akkor meg a határ a csillagos ég, van mikor este 8-9-re ért haza.
Én megyek vissza dolgozni, folyamatos műszakba!! Két kisgyerek mellett. Szerintem így is nagyon keveset leszünk együtt, hogy városban lakunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!