Tanacsot kernek! Letelepedesi kerdes babaval - mi a fontos?
2 opcio:
1. Bp-tol 20kmre lakunk most. Nincs kocsink. A bejaras kb 1,5 ora. Ferjem 630ra er haza, epp beesik a furdetesre. A csalad itt van a kozelben, ha segitseg kell. Opcio: itt maradunk:
negativum
- kevesebbet vagyunk 3an egyutt
- keves a szocializalodasi lehetoseg (muzeum baba jatszo dolgok, kesobb karate ora, nyelviskola ilyesmik nincsenek)
- Ha bolcsis ovis lesz es en visszamegyek dolgozni nem tudok csak ugy hazaugrani ha beteg a baba vagy ovis foglalkozas van. Nagyikra kell tamaszkodni (akik szivesen segitenek)
pozitivum:
- itt a csalad segitsegkent
- elhetobb nyugodtabb kornyezet
- olcsobb alberlet olcsobb elet
2. Opcio: bekoltozunk Pestre.
negativum:
- egyedul lennenk
- nem bababarat kornyezet
- dragabb alberlet dragabb elet
pozitivum:
- 3an tobb idot toltunk egyutt
- bolcsis ovis korszak konnyebb, siman odamegyek mhelyrol ha kell
- tudunk menni ideoda, beiratni a babat kulonorakra stb
Melyiket valasztanad, ami jo a babanak es nekunk? Nem tudunk donteni... Igaz 20km nem a vilagvege, de megis a hetkoznapokban segitseg nelkul maradnank a babaval. Viszont sok az elonye, tobb ertekesebb idot tolthetnenk egyutt 3an es pikk pakk odaugrok az oviba ha kell.
koszi!
Én ha választhatnék nem mennék gyerekkel nagyvárosba.
Mi Miskolcon élünk egy forgalmas főúton.UTÁLJUK. Itt nem levegőzni viszem ki az egy évesemet csak szmogot szívni :/. Alig várom, hogy leléphessünk innen, mert ez nem olyan élet amit szerettünk volna a gyereknek.Én is családi egy szép kis községben nőttem fel.Imádtam ott élni.Rengeteg gyerek és nem kellett buszra szállni ha el akartam jutni valakihez.Jól gondold meg, hogy milyen életet akarsz a gyerekednek. Csendes, tiszta levegős nyugodt életet vagy stresszes, szmogos, nyügis életet.Én minden szempontból az elsőt választanám.Én is spórolnék egy autóra és úgy már meg sem éreznétek azt a 20 kilométert. :)
Köszi szépen mindenkinek!! Főleg az utolsónak, azt hiszem ez nyitotta fel kicsit a szemem, hogy mégse kellene beköltözni... Tudom, hogy Szszmiklós nem a világvége, de félek, hogy ha majd visszamegyek dolgozni annak tűnik :O.
Köszi mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!