Szopizik a babám de a védőnő szerint kell kiegészítés, szerintetek?
#20 gondolom nem önti ki a lefejt tejet.......
Nekem pl. 80 mili 40 perc alatt volt a maximum :(
Szoptatási tanácsadóhoz dordulnék, pótolnèk szoptatásbarát módon.
Naggyon szoptatáspárti vagyok, de ez így nagyon kevés, és oka van, amit egy tanácsadóval meg lehet oldani ( és ha elsőre költségesnek tűnik is, a tápszer drágább hosszabbtávon)
Én 1-2 hetet megpróbálnék tápszer pótlással.
Annyiban szerintem nem feltétlen van igaza a védőnőnek, hogy 3 óránként kell etetni (vagy másfél mert 3 órán belül 1x szopi és 1x tápszer?), nyugodtan rakd mellre gyakrabban.
De ettől függetlenül tápszert mindenképp adnék neki. Itt írtam le nemrég, hogy a mi családunkban senki nem tudott szoptatni, mert alig van tejmirigyünk, ha folyamatosan ingereled, akkor sem tud annyi tejet előállítani, hogy elég legyen, szoptatási tanácsadóval sem.
De anyumék generációját is a 3 órás módszerrel nevelték fel, a ratkó korszak meg kifejezetten híres volt arról, hogy elég népes volt és nem halt ki az a generáció, szóval az itteni vélekedéssel ellentétben elég jó ezzel is a túlélési esélye.
A többit meg inkább kezeljétek pszichológussal, ha felnő és bizalmi vagy mittudomén milyen problémái lesznek tőle. A lényeg, hogy egészséges felnőtt ember legyen, aki majd képes lesz megoldani a problémáit felnőttként.
Én mindig mellre raktam evett amennyit tudott, majd kapott tápszert.
Első 1-2 hétben kellett csak pótlás.
Kerestél tanácsadót?
Én nem tudtam sosem 10ml-nél többet fejni, mégis egyszerre 2 gyereket tápláltam anyatejjel tápszeres pótlás nélkül.
1200g-os havi hízással.
Szóval eg nem mutatja meg.
Én amúgy a babánál gondolom, hogy valami miatt nem hatékony, emiatt nem tud rendes mennyiséget enni, îgy apad is a tejed.
Tanácsadót keress!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!