Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam mindjárt három hetes...

Kisfiam mindjárt három hetes szopizik, de nem hízik rendesen. Kiegészítést ajánlottak tápszerrel, de alig bír már enni belöle, és nagyon sok vissza is jön. Valakinek volt -e ilyen problémája?

Figyelt kérdés
4575 gr-mal született két hetesen 4460 gr volt
2010. szept. 4. 10:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Vidd orvoshoz minél előbb, ha még 2 hetesen is fogyott, nem nyerte vissza a születési súlyát az már nem játék! Reflux lehet, nem sima bukás.
2010. szept. 4. 10:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanez a helyzet volt nálunk is. A doki szerint nem hízott annyit, mint amennyit a táblázata szerint kellett volna. Szintén tápszert írt fel, amint a babám már szopi után nem igényelt, tehát elég volt neki az anyatej. Volt olyan hét, hogy csak pár dekát hízott, volt olyan, hogy semennyit, de olyan is, hogy heti 200-at. Most 10hś, normál súlyú, kiegyensúlyozozz baba. Szerintem a tiednek is untig elég az anyatej, ezért bukja vissza. Várj még azzal a tápszerrel. És mivel elég nagy súllyal született, nincs is okod aggódni.
2010. szept. 4. 10:07
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha csak szopizik, akkor is sokat bukik? Nem lehet, hogy csak a t8pszer jön vissza neki?
2010. szept. 4. 10:09
 4/9 anonim ***** válasza:
És most, 3 hetesen mekkora? mennyit eszik egyszerre? van mérleged?
2010. szept. 4. 11:17
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem fogyott a kisfiam, a kórházból 4275-el jöttünk ki, az elsö héten 145 gr-ot a másodikon viszont már csak 40 gr-ot hízott.

Ha csak szopizik , akkor is jön vissza, de közel sem olyan sok, mint a tápszertöl. Nem éhes a szopizás után én pedig nem akarom beleeröltetni a tápszert. Hétfön megyünk újra mérlegelésre, most nem tudom milyen súlyú, sajnos mérlegem nincsen.

Köszönöm a segítségeteket!

2010. szept. 4. 12:53
 6/9 anonim ***** válasza:
Ne a heti hízást nézd, hanem hogy havonta átlagban meglegyen a minimum 400 gr. Akkor nincs gond. Szerintem teljesen feleslegesen adsz neki tápszert, csak az anyatej is elég.
2010. szept. 4. 13:14
 7/9 anonim ***** válasza:
Nos, voltatok a védőnőnél? Mit mondott?
2010. szept. 6. 15:07
 8/9 A kérdező kommentje:
Az elmúlt négy nap alatt túlszárnyalta a születési súlyát a nagyfiú, szóval minden rendben. Sajnos a hozzátáplálásra szükség van, de csak akkor adom neki a tápszert amikor jelzi szopi után, hogy éhez és már nincs több tej a ciciben.
2010. szept. 6. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!