Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
Van egy 9 hónapos kislányom, akinél kicsiként tejfehérje allergia gyanú miatt beállítottak egy tejfehérje mentes tápszert. A hozzátaplalaskor sikeresen vissza terheltuk a tejes dolgokat. (szerintem sosem volt rá érzékeny). Simán eszik joghurtot, túrót, tejpepeket, gond nélkül. Azonban a súlya 2 hónapja megtorpant. Ez azt jelenti, hogy nem hízott a két hónap alatt 300 g sem. Nem ül, nem kúszik még. Tehát nem lemozogja. Még mindig ezt a spéci tápszert kapta, ami amúgy is csak 6 hónapos korig van. Engem azonban nagyon zavar a súlya, mert még mindig nem léptük túl a 7kgot,a súlyát megduplazta, ezzel nincs gond. Váltottam egy sima tejalapu kettes tápszerre, amitől szépen elkezdett hízni is, ez már 4.napon látszódott, előtte megsem mozdult a mérleg egy hét alatt sem. Ebből a tápszerbol kevesebbet is eszik. Azonban kaki gondjaink lettek, nem azt mondom hogy székrekedése van, de erősen bogyozik, és sokat erőlködik a kakin. Pedig a másik tápszernel ezzel nem volt gond, illetve nem minden etetés után, de elofordul hogy egy pár ml vissza bukik az új tápszerbol, maximum naponta egyszer, holott a régi tapszernel ez sem fordult elő. Egy hete eszi ezt az újat, de a kaki dolog eléggé bánt, hogy ez így nem jó. Próbálkozzak még egy kis ideig, vagy fogadjam el, hogy lassabban hízik, de rendben az emésztés, vagy megint keressek másik tápszert?
2021. dec. 12. 10:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Értem.Ő tápi függő lett.Nem is azért itta,hogy jol lakik vele,hanem egy szokás lett.Alváshoz pláne.Igen ő itta,szerette.Úgy voltunk vele,ha ennyire szereti igya.A tej,kakaó nem ízlett neki.Most két éves,egy hete ivott utoljára,így már nem issza.😁🙏🙏Most kakaót iszik,abbol is a boltit.🤷Amugy a milumil pepti 2 est itta.
2021. dec. 12. 14:26
 12/15 anonim ***** válasza:

Bocsi, tudom, hogy nem ez a kérdés, és nem is okoskodni akarok, csak megakadt a szemem azon, hogy nem kúszik és nem ül. Nem is próbálkozik vele? Vagy van ennek ismert oka? Mivel külföldön éltek, gondolom ott nincs, vagy más a védőnői rendszer, nem tudom, mennyire szűrik ki, ha gond van.

Mennyit eszik arra a két étkezésre amúgy? Ha bogyósat kakil, lehet a tápszert tényleg le kéne cserélni, mert ez a székrekedés nem jó. Én kipróbálnék egy másik, sima fajta tápszert, van, akinél sokat végig kell próbálni. Esetleg adj neki több gyümölcsöt, szilva, körte, vagy pl. sütőtök, amik lazítják a kakit.

2021. dec. 12. 15:19
 13/15 A kérdező kommentje:
Utolsó, elég rémes pár hónap van mögöttünk, két hónapos volt, amikor elkezdet elkekulni etkezesek után, bukás közben. Ezért is hitték hogy tejfehérje allergiás, hogy biztos azért bukik ennyit. Aztan azt gondolták epilepsziás, ezért beallitottak neki egy epilepszia gyógyszert. Közben szerencsére kiderult, hogy nem az. De a gyógyszert csak most tudtuk elhagyni, mert fokozatosan kellett leepiteni a függőség miatt. A dr nőnk szerint ezért sem kell aggodjak a mozasfejlodese miatt, egyrészt mert az eddigi élete felét kórházban töltöttük, nem volt alkalma mint más babának a megfelelő fejlődésre egesznap egy szűk ágyba volt zárva a hátára. Nem tudott intenzíven hasalni, földön lenni. Valamint a gyógyszer tompítja, így ez is visszavett a fejlődésebol, mi úgy vettük észre kB 1.5 hónappal van lemaradva a kortarsaitol. Szépen fejlődik előre, csak lassan. 7 hónapos volt mikor először atfordult, azóta már maga körül pörög jobbra balra, így közlekedik, de előre és hátra felé még nem kúszik. Ülni megul szépen egy etetoszekben peldaul de ő maga magától még nem ül fel, így az ültetést sem erőltetem. Ja és a történetünk vége pedig az, hogy túl evés okozta nála ezeket a kekuleseket, eleinte az igény szerinti szoptatás aztán a minden sírasra, jaj biztos éhes. Ő egy komplikált baba, nála szigorúan kell tartanom a napi adagot és az időt és akkor nincs baj. Szóval mi vagyunk az élő példa, hogy igen is túl lehet etetni egy babát.
2021. dec. 12. 16:20
 14/15 A kérdező kommentje:
A természetes székletlazitassal próbálkozom, egyenlőre nem jártam sikerrel. Változó, attól függ mit kap, 150 g nal jelenleg nem ehet többet, ennyit bír a pocakja, nyilván ez úgy nő ahogy ő is. De most ennyi az annyi. Persze, ha rizst, vagy tésztát kap akkor ennél is kevesebb, mert jobban teliti.
2021. dec. 12. 16:32
 15/15 anonim ***** válasza:
Értem, nagyon sajnálom :( Remélem, hogy most már nem lesztek többet kórházban, tényleg nem akartam okoskodni, remélem, hogy nem vetted bántásnak. 150 g amúgy nem olyan kevés, ahogy nő, biztosan nőni fog az adag is.
2021. dec. 12. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!