Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Hogyan éltétek meg azt lelkile...

Hogyan éltétek meg azt lelkileg, hogy nem tudtok tovább szoptatni?

Figyelt kérdés

Babám 3 hónapos, egyik napról a másikra elment a tejem (feltételezem a sok stressz miatt, mert az kijutott bőven). Nagyon nehezen élem meg, mert nagyon szerettem volna minél tovább szoptatni. Persze tudom, hogy tápszeren is fel lehet nőni, nem vagyok tápszerellenes, nagyon jó hogy egyáltalán van ilyen alternatíva. Csak hiányzik az az összebújás a babával, amikor szopizott.

Leírnátok a tapasztalataitokat, illetve a megéléseiteket, akik hasonló cipőben járnak vagy jártak?

2021. okt. 21. 18:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
93%

A szoptatás nem nyűg,ezt senki nem mondta.Ha tudod szoptatni és akarod akkor szoptatod,ha nem megy vagy nem akarod ott a tápszer.

Kár túl lihegni.A baba is csak átveszi azt a letargikus hangulatot,holott neki a tápszer is megfelel csak tele legyen a pocak neki való kajával.

2021. okt. 21. 20:21
 12/14 anonim ***** válasza:
79%

Rosszul éltem meg. Főleg mivel a(z első jópár) tápszer se jött be neki. Attól még inkább sugárban hányt, mint az anyatejtől, így duplán hallgathattam az orvostól, hogy refluxra az anyatej jobb lenne. Ugyanakkor ugyanaz az orvos zaklatott, hogy stagnál a gyerek, ne éheztessem a tejemmel. Úgy éreztem, mert ezt éreztették, hogy semmire nem vagyok jó. Szoptattam, fejtem, pótoltam, a gyerek üvöltött. 4 hónapig kínlódtunk.

Utólag már nem magamra vagyok dühös, hanem az eü-i dolgozókra. Minden szakemberre, aki körülvett, mert NEM jöttek rá se a sikertelenség valódi okára. Ha akkor rájönnek, sokkal hamarabb tudtuk volna kezelni. Izomtónuszavar és gótikus szájpad miatt nem tudott megfelelően szopizni, évekig kellett gyógytorna.

Testvérét 3 évig szoptattam.

2021. okt. 21. 22:05
 13/14 anonim ***** válasza:
88%
Lelkileg sehigy,utaltam a kinlodast vele es a fajdalmat. Nekunk 15 perc volt csak mire mellretettem,,aztan szivott 5 ml -t,ennyi volt benne. En amiatt aggodtam csak,hogy az immunanyagok nem mennek at es emiatt nem fejlodik az immunrendszere elegge es beteges lesz..bar a haziorvos megerositette 100x,hogy nem ettol fugg,hogy beteges -e a gyerek,hanem genetika.
2021. okt. 22. 07:07
 14/14 anonim ***** válasza:
3.válaszoló szépen megfogalmazta "nem a mellemmel szeretem a gyerekem" imádom ezt a mondatot, köszi!:) Utolsó, király dokid lehet,nálunk a gyerekorvos "bosszúból" nem hajlandó tápszert írni,mert tudnék én szoptatni ,de 4 hónap után tele a tököm az egésszel és fontosabbak az ép idegeim (már ami maradt belőlük-nem sok) és megmondtam neki,hogy nem akarok. Kerek 1 napja nem is csinálom és végre eltelt 24 óra úgy ,hogy nem egy fejőstehénnek éreztem magam,aki hányingerrel néz a saját gyerekére. Nekem ez volt az első olyan ,amikor végre összebújtam a babával és ezerszer jobb így. Kár, hogy nem előbb küldtem el mindenkit a búsba (mondjuk úgy a gyerek 1 napos korában). El kéne fogadja mindenki ,hogy nem mindenkinek ez az útja és sokkal boldogabb hely lenne ez a világ.
2021. dec. 3. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!