Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Hogyan kell anyatejről tápszer...

Hogyan kell anyatejről tápszerre váltani?

Figyelt kérdés
4 hónapos a kislányom, napi 8-szor, 10-szer is cicin van, és egyéb okok miatt is a tápszer mellett döntöttem. Eddig nem kapott még pótlást sem, de szeretném, hogy teljesen tápszeres legyen, max egyszer egyen csak anyatejet 1 nap. Fokozatosan szoktassam át? Ki hogyan csinálta? Nem fájt a pocakja a kicsinek a tápszer-anyatej kombótól? Nagyon hasfájós volt az elején, szinte nem is aludtunk 6 hétig.

2021. okt. 3. 15:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondanám, hogy a védőnő el beszéld ezt meg,mert itt nem fogsz normális segítséget kapni.Nekem csak anyatejes gyerekeim vannak,ezért érdemben nem tudok hozzászólni,de semmiképpen nem lehet szerintem rögtön kiváltani a tejet tápszerre,csak fokozatosan.De ha a problémáról szakemberrel tudsz beszélni, akkor lehet,hogy máshogy is fogod gondolni.Leszögezem,hogy senkit nem ítélték el semmilyen okból,az én barátnőm is a tápszer mellett döntött pedig volt teje,neki így volt egyszerűbb és könnyebb.Nekem pont az lett volna macera.Szakemberrel beszéld ezt meg,ő tud segíteni abban is,ha tápszerezel, akkor mi lesz a legjobb nektek.
2021. okt. 3. 17:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Természetesen, csak személyes tapasztalatokra is kíváncsi vagyok. Sok esetben azokra is nagyon lehet támaszkodni. : )
2021. okt. 3. 18:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom vegyes, este lefekvés előtt 1x tápszert kap, mert nem elég neki a tejem addigra, és nem hízott. Minden baba más és más, sok fajta tápszer van, ha az egyik nem jön be (hasfájás, székrekedés, hasmenés), váltani kell. Mi a cumisüveg fejével szenvedtünk, mire megtaláltuk, hogy melyik a jó átfolyású, sok levegőt nyelt, fájt a hasa, de mióta megvan a jó, azóta nincs ilyen gond.
2021. okt. 3. 20:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Én nem bonyolítottam túl, onnantól kezdve mindent cumisüvegből kapott. Amit tudtam lefejtem, azt megkapta, a többi étkezés tápszer lett. Azt egyébként szívesebben is ette. Nem okozott hasfájást, jó cumisüveg kellett, gyakori büfiztetés, tápszer is jó lett elsőre. Tök jó lett, hogy lett rendszer a tápszer miatt a napjainkban és végre nem egész nap belőlem evett volna és végre aludtunk is 🙂
2021. okt. 3. 23:04
 5/5 anonim ***** válasza:
0%

Ez attól is függ, hogy el fogja-e fogadni, mert van baba, aki nem hajlandó cumisüvegből enni csak nagyon hosszú erőltetések árán. És persze van, aki rögtön átszokik és onnantól meg szopni nem hajlandó. És van olyan is, aki simán csinálja mindkettőt.

Mérlegeld az is, hogy érdemes-e, hiszen nemsokára hozzá is táplálhatod, és a tápszer is okozhat hasfájást (nálunk sajnos ez volt, amikor pár hónapig "hibrid meghajtású" volt az egyik gyerek). Na meg így majd kevésbé védi az anyatej vírusoktól, allergiától (akkor is, ha egy tápszeres baba is lehet egészségesebb, sőt valakinek az a jobb, mert pont az anyatejre allergiás... stb... de a saját genetikai lehetőségeihez képest értve és a statisztikák alapján).

Szóval nem hiszem, hogy erre van egységes csodamódszer. Megveszed a tápszert, amit a gyerekorvos ajánl vagy te saját kútfőből jónak tartasz (persze receptre olcsóbb), aztán meglátjátok, pont nálatok hogyan alakul. Ha nem akarsz mellgyulladást, akkor meg úgyis próbálod majd fokozatosan kiváltani.

Hogy jó ötlet volt-e, azt visszatekintve fogod csak tudni.

2021. okt. 4. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!