Egészen tegnap estig kizárólag anyatejet kapott a 3 hetes kislányom, de iszonyú hasfájós így kipróbáltam a tápszert. Váltott már valaki anyatejről tápszerre nagyon sok szenvedéses sírás miatt?
Az én tejem sosem volt sárga és zsíros, mindig fehér volt, mégis 6 hónapig csak azt kapott a lányom, sosem fájt a hasa.
Nem lehet, hogy olyanokat eszel ami bántja a hasát?
Vannak babák akiknek érzékeny az emésztése, ilyenkor az anyukának kell diétát tartania.
Én nem tápszerezném a gyerekem ha van elég tápszer, inkább kipróbálnám, mi az az étel ami miatt fáj a hasa.
Az normális, hogy az anyatej fehér, az csak első pár napban sárgás.
Viszont valami itt a szoptatással tényleg nem volt kerek, ha a tápszertől ennyire megváltozott a viselkedése és kedélye.
1. éhes volt, vagy
2. túl sok levegőt nyelt cicizés közben, és nem büfizett eleget, fájt a hasa, viszont cumisüvegből "ügyesebben" eszik (na meg ezek már ilyen szelepesek, levegőnyelés ellen), vagy
3. a te étrendeddel van a probléma (túl sok tejterméket fogyasztasz, vagy sok puffasztó dolgot eszel, vagy túl fűszeres dolgot eszel...)
Esetleg próbaképp, megpróbálhatnál most fejni anyatejet, akár többszöri fejéssel is, hogy összejöjjön egy adagra való. És azt adni neki cumisüvegből, majd figyelni a reakciót.
Mennyit hízott hetente a kicsid ez alatt a 3 hét alatt?
Az enyém annak idején nagyon minimálisat, és UGYANEZ volt, mint amit te is leírtál... Éhes volt. Folyamatosan. Ezek után én mindig adtam neki tápszert is a szoptatás után, és a vegyes étrendnek hála ő lett a legnyugodtabb és elégedettebb baba a világon. Szó nem volt hasfájásról, akármit ettem, pedig eleinte azt hittük. Amikor próbáltam fejni, nekem is akkor lett végleg meggyőző, hogy nem lakik jól, ez van... Az a fontos, hogy a pocak tele legyen, és a baba is, mama is boldog legyen!
még csak 3 hetes a picid...szerintem ez normális viselkedés.
Most lehet le eleszek pontozva,de nem érdekel.
Nekem első fiam alig aludj éjjel...volt,hogy hajnal 3kor a netet bújtuk férjemmel,hogy milyen megoldások lehetnek még,mert már nem bírtuk,alig aludtam.
2.fiam éjjel jól aludt nappal viszont sírt...egész nap...alig aludt,szinte semmit!
Ezek elmúltak,az eleje nehéz volt,de túléltük.
Szóval picid minden egyes szoptatás után sírt??Megállás nélkül?Soha egy pici nyugtotok nincs,nem nézelődik?Ha Alszik hogy alszik el és mennyit?
Mert egy 3 hetes babának 2 óránként 70-90 ml azért elégnek kéne hogy legyen.
Hogy szopizik,nagyon habzsolva?
Ha van nyugodtabb periódusa akkor az mikor van és mennyi ideig tart?
És mennyiket eszik tápszerből?
nekem sanszors,hogy hasfájás volt nem éhség...
a tápszer teljesen más mint az anyatej,attól általában nem fáj a picik hasa,max ha levegőt nyelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!