Egészen tegnap estig kizárólag anyatejet kapott a 3 hetes kislányom, de iszonyú hasfájós így kipróbáltam a tápszert. Váltott már valaki anyatejről tápszerre nagyon sok szenvedéses sírás miatt?
Korábbi válaszoló vagyok.
Az NEM hasmenés,hanem anyatejes kaki!!!!teljesen normális!!!A tápszertől persze,hogy jobban összeáll a széklet,mert teljesen más mint az anyatej!
És szerintem ne várd,hogy lesz tejed,és ne csodálkozz,hogy alig tudsz fejni,hiszen még be sem állt,de így már nem is fog...
Abból, amit leírtál, én arra gyanakszom, hogy túl sok elsőtejet szopizott a babád. A kirobbanó, habos széklet (ha még zöld is) tipikusan erre szokott utalni. A tápszer inkább csak látszatmegoldás lehet ebben az esetben, mert abban ugye kevesebb a laktóz. De hosszabb távon nem kérdés, hogy melyik a jobb.
Mivel már apadni kezdett a tejed, én azt mondanám neked, hogy relatíve gyorsan el kéne döntened, hogy megpróbálsz-e még újra szoptatni vagy sem. Ha igen, akkor minél hamarabb el kéne kezdeni újra szoptatni és esetleg fejni is, a tápszert pedig megpróbálni elhagyni, de legalábbis lecsökkenteni és lehetőleg nem üvegből adni.
Szoptatni pedig úgy kellene megpróbálni, hogy nem szoptatásonként váltod a melled, hanem ritkábban, akár többórás blokkonként. Így a babád biztosan el fog jutni a zsírdús hátsótejig is, amivel jó eséllyel elejét tudnád venni a gázképződésnek.
Ha megpróbálod, szívesen adok hozzá egy részletes leírást is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!