Egészen tegnap estig kizárólag anyatejet kapott a 3 hetes kislányom, de iszonyú hasfájós így kipróbáltam a tápszert. Váltott már valaki anyatejről tápszerre nagyon sok szenvedéses sírás miatt?
az a baj,hogy még így se mondanám rá,hogy éhes volt és rossz a tejed...annyira pici még a babád,azért az első 6 hét a "tejbeállós" időszak.Nekem volt,hogy fiam 1,5 óránként a mellemen csüngött az elején...
Tudom,hogy nehéz,baromi nehéz, én 2x végig csináltam.De én lehet vártam volna még mielőtt váltok tápszerre.
Persze ez a te döntésed!Csak később majd ne vádold magad,hogy miért nem szoptattad tovább.(ezt csak azért írom,mert nem egy anyukával találkoztam,akinek a tápszer volt az elején a megoldás,aztán nagyon megbánta!)
Lehet, hogy érdemes lenne beszélni egy szoptatási tanácsadóval.
Az én fiam is hasfájós volt, igaz, ennyire nem durván (megjegyzem, most, 3 hónaposan többet alszik napközben, mint pár hetesen, de nem sírta végig az ébrenléteket). Én a védőnő tanácsára a tej elejéből fejtem szoptatás előtt, hogy kevesebb legyen az előtej, és jobb is lett. Voltak olyan időszakok, amikor gyakorlatilag reggeltől estig szoptattam, aztán elmúlt egy pillanat alatt. Egyszer ő is kapott tápszert, hatalmasat aludt utána, de szerintem ez becsapós dolog. A tápszert lassabban emésztik meg, másképp terheli az emésztőrendszerét.
Milyen gyakran váltasz mellet? Az is segíthet, ha először mindig az üresebbikre teszed, így előbb kapja a hátsó tejet.
Korábbi válaszoló vagyok(aki többször írt)
Magad mondtad el,hogy mi is a baj...:)
Stresszelsz(ez mondjuk érthető),nem eszel(ez nagy baj!!!),gondolom nem is nagyon pihensz és nem is szeretsz már igazán szoptatni....
Ha kaotikusak a napok,azt a pici érzi,nem feltétlen azért sír mert éhes,fája pocija,hanem mert te sem tudsz megnyugodni és magaddal sem foglalkozol!Pedig csak egy feltöltődött anya tud kiegyensúlyozott lenni és ez a későbbiekre is vonatkozik!Igenis számítasz,mert ha magaddal nem foglalkozol akkor annak a baba látja a kárát!
Kényelmesebb és egyszerűbb megoldás a tápszer!Dönthetsz e mellett,csak kérlek ne mondd később senkinek,és ne is írd esetleg itt személyes tapasztalatként,hogy rossz volt a tejed azért nem tudtál szoptatni!
Még egy kérdés?Gyarapszik a pici??Fejlődik??Én is kivoltam 2.fiammal mert volt,hogy 40 ml-ket evett,rengeteget sírt,ahogy már írtam,egyedül azért nem kezdtem el neki tápszert adni,mert hízott szépen.Innen tudtam,hogy nincs nagy baj!
A másik,cumit próbáltatok már neki adni?A pici babáknak még minden gondjukra a megoldás a szopizás.Szóval lehet a cumi segítene....
Nálunk is hasonló volt a helyzet, mi 5 hétig szenvedtünk pótolgatással. Annyi volt a különbség, hogy az én babám kb. semmit nem hízott amíg nem kapott tápszert.. 3 hetes korára még a születési súlyát sem érte el. 3 hetesen a kórházi távozási súlyához képest 20! grammot hízott. Ekkor jött a tápszer, mert a gyerekorvos is mondta, hogy ez így nem mehet tovább. Persze mindenki jött a jó tanácsokkal, hogy nem baj az, majd hízik, meg ez belefér. Szerintem nagyon nem.
Azóta teljesen tápszeres, mert a tejem el is apadt.
Háát szerintem meg az éhségtől sír!
Miket használsz tejszaporításra??Próbáld meg feltornázni a tejed tudok pár tippet adni!Ha nem segít akkor meg mehet a tápszer....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!