Anyatejről tápszerre, lelkileg?
Éhes volt, nem tudtam megetetni hogy elég legyen és végül a tápszer segített.
Én feladtam, de hibáztam. Hivj fel egy szoptatási tanácsadót és lehet ad tippet tej szaporításra, hogy ne kelljen a tápszer.
Ne méregesd mennyit eszik. Hagyd szopizni annyiszor és olyan hosszan, ahogy szeretné. Ha úgy látod 1 ciciből nem lakott jól, tedd át a másikra. Ha az se elég, vissza az előzőre. Ez a legjobb módja a szaporításnak. Kitartás.
Én így csináltam. Mióta hazajöttünk nem kapott pótlást és nem halt éhen. Sőt. Már 5 hónapos.
Nehezen. Első gyerekemet 4 hónapig "kínoztam" ezzel a hibrid etetéssel, utána álltunk át. Előbb cumizavaros lett, csak lefejve ment az anyatej is, úgy viszont csak egész napi fejéssel csikartam ki 1 adagot, amit végül sugárban kihányt. Ez volt az utolsó "csepp".
Második gyerekkel tudatosabb voltam, kértem tanácsadó segítségét is. Elég soha nem lett a tej minden tanács ellenére, de lassan 1 éve szoptatom pótlás mellett.
El kell határoznod magad. Én amikor átálltam csak a tápszerre, megkönnyebbültem! A babának egy nyugodt anyuka kell, ő is megérzi ám, ha te stresszelsz. Ha úgy érzed ez sok neked akkor tedd meg és lépj ki belőle. Nem mások véleménye számít!! Mindkét babámnál, 2-3 hós korban tápszerre át kellett állnunk reflux miatt és lassú súlygyarapodás miatt. Hidd el az, hogy nem eszik a babád és sír minden evésnél sokkal stresszesebb (épp most vagyok benne a másodikkal)
A tápszer nem ördögtől való, semmi baja nem lesz a babádnak, ha azt kap csak!
Boldog mama, boldog baba, szokták mondani. Engedd el a szoptatást, ha csak a stresszt okoz, senki nem fog megkövezni érte ;)
Sehogy. Örültem, hogy végre jól lakik a gyerek, meg elkezd hízni, mert egy hónapon át egy dekat nem hízott. Olyankor már nem azt nézem, hogy nekem mi a jó, meg mennyire szeretem a szoptatást, hanem hogy a gyereknek jó legyen.
Egyébként nem értem ezt az összebújás problémát. Ha üveg van a kezedben, nem tudsz vele összebújni? Ugyanaz a testhelyzet.
Etesd meg, és kész. Mindenkinek jobb lesz.
Nem olyan borzalmas dolog az a tápszer, mint ahogy itt sokan előadják. Ne csinálj ebből lelki kérdést. Ha kell, akkor kell. Nem lesz semmi baja a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!