Vegán tápszert lehet kapni?
Pregomin és Neocate. Mindkettőt csak gasztro szakorvos írhatja fel tejfehérje gyanú esetén. 90% támogatásra javaslatra pregomin 350 ft ha jól emlékszem neocate pedig 1000-1200ft körül. Javaslat nélkül rámegy a gatyád mert 400 grammos
Nekem tejfehérje allergiás a kisebbikem.
Minden rosszallás nélkül felejts el a vegán étrendet egyél rendesen ha szoptatni akarsz a gyereknek pedig főleg ha nincs allergia. Különbem veszélyezteted ha a ht megkezdésekor csak vegánként eteted.
Kedves 17!
Picit vitáznék ezzel. A tejalapú bizony okozhat gondot ha tejfehérje allergia van. A HA-s tápszerek sem jók mert az meg laktóz allergiára van.
De egy teljessen egészséges gyereket allergia nélkül mindenmentes táppal etetni nem jó. Ezekben a tápokban nincs rost, így bizony szorulást okoz(hat)
Kisebbik lányommal 5 hetes korában kerültünk gasztroenterológiára miután 5 tápot próbáltunk a HA-stól a rendes tejalapúig. A gyerekem arca egy élő kiütés seb volt. Sikított a hasfájástól és zöld hasmenése volt. 1 éves korig neocate-t tápot kapott. 90% támogatás nélkül 1 db 400g doboz 10000 ft
1 éves kor után kapta volna a neocate juniort de nem itta meg. Így váltottunk pregomintre 15-16 hós kora körül nem volt hajlandó ezt sem meginni. Azóta kókusz tejet kap lassan 23 hónapos. 2 éves korban kell mennünk tejfehérje terhelésre.
Elvileg létezik szójaalapú tápszer, de nem ajánlom. Itt olvashatsz róla, miért:
"Picit vitáznék ezzel. A tejalapú bizony okozhat gondot ha tejfehérje allergia van."
Nyilván ezzel én is tisztában vagyok, de nem írta a kérdező, hogy allergiás lenne a gyereke, tehát általánosságban írtam. Azért ennyire hülye nem vagyok, hogy ezt ne tudjam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!