Milyen az mikor kézzel tágítanak?
Fájdalmas...
Kézzel tágít, nekem már csak a peremet kellett úgymond eltüntetni, majdnem leugrottam az ágyról.
Ami nagyon fájdalmas volt, az a méhszájtágító tabletta felrakása, ott is rásegített kézzel pluszban, hirtelen erős fájdalom, de kibírtam, itt vagyok:)
Én egyáltalán nem tágultam a géltől sem a doki benyúlt és iszonyat fájdalmas volt és még eredménytelen is!
De én is majdnem leugrottam az ágyról fájdalmamban.
Jó lesz ne aggódj:)
A természet nagyon jól megcsinálta, másnap már nem fogsz a fájdalomra emlékezni:)
Egyébként kibírható, főleg ha nem húzódik el nagyon.
Nekem első baba és meglett 4 és fél óra alatt.Ebbe mindent számolj bele, az első fájásoktól, a baba kibújásáig.
Arra gondolj, h nagyon sokan megcsinálták már, és lesznek ott, akik segítenek nektek, minden rendben lesz, majd csak figyeld meg:)
Ha az elején tágítanak kézzel, az ijesztő, mert sokkal jobban fáj, mint az azt követő fájások. Hisz a természet úgy találta ki, hogy hozzászokj a fájdalomhoz.
Ha a végén kell kézzel eltüntetni a méhszájat, akkor meg már mindegy. Nekem ez volt, és már nem érdekelt, hogy mennyivel fog jobban fájni, csak tűnjön már el az a méhszáj perem, mert nem bírtam volna még sokáig tartani magam a kontrakció csúcsán, így viszont pár perc brutál és végre tolhattam. Ami persze megint nagyon feszítő érzés, de legalább csak pár perc volt, mert úgy toltam, mint egy gőzmozdony!! :)) És nem ragaszkodtam a gátvédelemhez sem, hisz ez is segít, hogy gyorsabb legyen a tolási rész! 5-6 perc alatt megszületett a 4 kg-s fiam, akinek 2-szer volt a nyakára tekeredve a köldökzsinór, úgyhogy jó is volt a nagy sietség! :D
Gyönyörű és felejthetetlen élmény volt!
Ezt kívánom neked is! :)
Szia!
Nekem 12 órás vajúdásom volt,úgy feküdtem be,h 1 ujjnyira voltam nyitva.Indított szülés volt,oxitocin infúzió,meg burokrepesztés,de semmit nem tágultam magamtól így sem:-( Ezért nekem a doki csinált mindent kézzel,vagyis 2-3-4 ujjnyira tágított,majd a méhszájat is ő "tüntette el.."
Szerintem az a legroszabb benne,h fájás közben csinálják.
Viszont mindig csak abban a pillanatban fáj,amikor csinálják,utána nem sajogsz még odabent.(Legalábbis nálam ez volt. És én az elhúzódó vajúdás miatt már nem is bántam,h kézzel tágít,csak segítsen.
Remélem nem rémisztettelek el:-/
Ezek ellenére Neked könnyű szülést kívánok!
5hetes baba anyukája
Ott annyira fáj minden, hogy én nem is tudtam, hogy épp mit csinálnak velem, vagy mitől fáj. Az igaz, hogy fájás közben csinálják, szóval én nem is vettem észre, mert a végén a fájásoktól már majd eszemet vesztettem.
1. gyereknél kellett vágni, másodiknál nem. Ott kitágítottak, pedig az egész 1,5 óra volt vajúdással együtt. Máig sem értem, hogy sikerült, mert 4,3 kg volt a gyerek. Nagyon csodálkoztam is, amikor mondták, hogy nem kellett vágni. Mindenesetre akkor azt hittem széttép az orvos alul, és sokkal tovább is tartott a kitolás, mint az elsőnél. De utólag nem bántam meg, mert sokkal könnyebben meggyógyultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!