Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen az mikor kézzel tágítanak?

Milyen az mikor kézzel tágítanak?

Figyelt kérdés
hogy zajlik?Mikor alkalmazzák..stb?Köszönöm a válaszokat!(35h)
2010. júl. 9. 18:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Fájdalmas...

Kézzel tágít, nekem már csak a peremet kellett úgymond eltüntetni, majdnem leugrottam az ágyról.

Ami nagyon fájdalmas volt, az a méhszájtágító tabletta felrakása, ott is rásegített kézzel pluszban, hirtelen erős fájdalom, de kibírtam, itt vagyok:)

2010. júl. 9. 20:46
 2/11 anonim ***** válasza:
nem pontosan értem mire gondolsz, de engem a kitolási szakasznál próbált a szülésznőm majd az orvosom olajjal tágítani. Nekem közel 2hét túlhordás után indították és eléggé gyorsan haladtunk, viszont pont ezért a hüvelyem nem tudott olyan gyorsan tágulni. Mivel ez már a kitolási szakaszban volt a tágítást már nemigen éreztem a tolófájásoktól. Pár tolófájásnál nem is nyomhattam pont ezért, mert mondta a szülésznőm ha nem tudnak kicsit tágítani akkor úgy szétszakad mindenem h estig varrni fognak. Sajnos mindezek ellenére mégis csaszi lett, mert a baba szívhangja nagyon leesett a nyomásoknál, kiderült h a nagy igyekezetben a nyaka köré tekerte a köldökzsinórt. Nagyon szép és könyű szülést/születést Nektek!
2010. júl. 9. 20:55
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én egyáltalán nem tágultam a géltől sem a doki benyúlt és iszonyat fájdalmas volt és még eredménytelen is!

De én is majdnem leugrottam az ágyról fájdalmamban.

2010. júl. 9. 21:01
 4/11 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek,igen,erre gondoltam,mikor szószerint kézzel tágítanak,csak nemtudtam pontosan hogy zajlik ez,de ez borzasztó lehet hogy "ott"szétfeszítik vagy nemis tudom....:( Még a"szőr"is feláll a hátamon...Remélem engem nemfognak,mert ígyis,enélkül is rettegek aszüléstől...:(2hete már minden éjjel rémálmaim vannak a szülésről..alig várom hogy túl legyek rajta,első baba lesz,és nagyon félek az ismeretlentől....:S
2010. júl. 9. 21:10
 5/11 anonim ***** válasza:

Jó lesz ne aggódj:)

A természet nagyon jól megcsinálta, másnap már nem fogsz a fájdalomra emlékezni:)

Egyébként kibírható, főleg ha nem húzódik el nagyon.

Nekem első baba és meglett 4 és fél óra alatt.Ebbe mindent számolj bele, az első fájásoktól, a baba kibújásáig.

Arra gondolj, h nagyon sokan megcsinálták már, és lesznek ott, akik segítenek nektek, minden rendben lesz, majd csak figyeld meg:)

2010. júl. 9. 21:15
 6/11 anonim ***** válasza:
61%
2. vagyok. Nekem is első baba volt (7hetes lesz, még friss az élmény), nagyon alacsony a fájdalomtűrő képességem is, de nem kell félni. Ez egy csoda! Én már kezdeném is újra :) 5 óra alatt megvolt. Figyeltem a testemet két fájás között és akkor nem fájt! Tudtam minél jobban fáj egy-egy összehúzódás, annál közelebb a nagy találkozás. Hamar túlleszel rajta és marad az öröm :) -bár ezt én sem hittem el szülés előtt-.
2010. júl. 9. 22:15
 7/11 anonim ***** válasza:
57%

Ha az elején tágítanak kézzel, az ijesztő, mert sokkal jobban fáj, mint az azt követő fájások. Hisz a természet úgy találta ki, hogy hozzászokj a fájdalomhoz.

Ha a végén kell kézzel eltüntetni a méhszájat, akkor meg már mindegy. Nekem ez volt, és már nem érdekelt, hogy mennyivel fog jobban fájni, csak tűnjön már el az a méhszáj perem, mert nem bírtam volna még sokáig tartani magam a kontrakció csúcsán, így viszont pár perc brutál és végre tolhattam. Ami persze megint nagyon feszítő érzés, de legalább csak pár perc volt, mert úgy toltam, mint egy gőzmozdony!! :)) És nem ragaszkodtam a gátvédelemhez sem, hisz ez is segít, hogy gyorsabb legyen a tolási rész! 5-6 perc alatt megszületett a 4 kg-s fiam, akinek 2-szer volt a nyakára tekeredve a köldökzsinór, úgyhogy jó is volt a nagy sietség! :D

Gyönyörű és felejthetetlen élmény volt!

Ezt kívánom neked is! :)

2010. júl. 9. 22:34
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 12 órás vajúdásom volt,úgy feküdtem be,h 1 ujjnyira voltam nyitva.Indított szülés volt,oxitocin infúzió,meg burokrepesztés,de semmit nem tágultam magamtól így sem:-( Ezért nekem a doki csinált mindent kézzel,vagyis 2-3-4 ujjnyira tágított,majd a méhszájat is ő "tüntette el.."

Szerintem az a legroszabb benne,h fájás közben csinálják.

Viszont mindig csak abban a pillanatban fáj,amikor csinálják,utána nem sajogsz még odabent.(Legalábbis nálam ez volt. És én az elhúzódó vajúdás miatt már nem is bántam,h kézzel tágít,csak segítsen.

Remélem nem rémisztettelek el:-/

Ezek ellenére Neked könnyű szülést kívánok!

5hetes baba anyukája

2010. júl. 10. 09:05
 9/11 anonim ***** válasza:

Ott annyira fáj minden, hogy én nem is tudtam, hogy épp mit csinálnak velem, vagy mitől fáj. Az igaz, hogy fájás közben csinálják, szóval én nem is vettem észre, mert a végén a fájásoktól már majd eszemet vesztettem.

1. gyereknél kellett vágni, másodiknál nem. Ott kitágítottak, pedig az egész 1,5 óra volt vajúdással együtt. Máig sem értem, hogy sikerült, mert 4,3 kg volt a gyerek. Nagyon csodálkoztam is, amikor mondták, hogy nem kellett vágni. Mindenesetre akkor azt hittem széttép az orvos alul, és sokkal tovább is tartott a kitolás, mint az elsőnél. De utólag nem bántam meg, mert sokkal könnyebben meggyógyultam.

2010. júl. 10. 13:55
 10/11 A kérdező kommentje:
jajj köszönöm nektek,meg a bíztatást is:)Remélem tényleg "könnyű"szülésem lesz,de leginkább gyors remélem,és nem kellesz sokat szenvednem:S Sajnos nekem is nagyon alacsony a fájdalom küszöböm,pár hete vannak jóslóim is,és volt,hogy annál elsírtam magam,mert volt mikor úgy görcsöltem:S De szerencsére az ritka,meg mint utólag kiderült,kajától voltak azok a görcsök,de azthittem ottfogok megszülni...:( Szóval remélem minden renben lesz,az én fiam se kicsi már most,bár ezek a súlybecslések hol bejönnek-hol nem...
2010. júl. 10. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!