Hétfőn befektetnek és megindítják a szülést még az nap vagy lehet, hogy kedden ezt még nem tudni. Beöntést mindenféleképpen fogok kapni? Ha csak kedden indítják akkor hétfőn mit csinálnak?
Ne félj a beöntéstől, nem fáj, csak picit kellemetlen. kapsz egy liter vizet magadba hátul, tartogatnod kell pár percig, aztán fél órán belül minél többször kell nagyvécézned. Minden kijön, így nem a szülőágyon fogsz kakilni, nem a baba fogja kinyomni maga előtt. (Van, akit ez zavarna, bár a szülésznők már láttak ilyet, az én fenekemet is egy szülésznő törölte ki, amikor szülés közben ágytálat kértem.)
Indítani legtöbbször burokrepesztéssel vagy oxitocin infúzióval szoktak, néha zselével tágítják a méhszájat. Indítva erősebbek és fájdalmasabbak az összehúzódások, mint ha spontán indulna meg, de cserébe gyorsabb is a szülés, ha jól reagálsz pl az oxitocinra.
Könnyű szülést!
Nekem megrepedt a magzatburkom, de rossz helyen. Egy napig vártak a fájásokra, aztán kaptam oxitocint, attól egyből 3 perces fájásaim lettek. Elviselhetőek voltak. Aztán a dokim úgy döntött, hogy burkot is repeszt (ekkor voltam 2 ujjnyira nyitva). Na, onnantól brutál erős, egybefüggő fájásaim lettek, és edát kértem...
Ezek után azt mondom, hogy jobb az oxitocin, mert kevésbé fáj.
Nekem is meginditották,és nem kaptam beöntést,mert elötte 2szer voltam nagy wc-n az izgalomtól!:)
Ja,és nekem burkot is repesztettek,mondjuk nyitva voltam egy ujjnyira.
Ha csak kedden inditják meg,akkor uh-ot,nst-t,ctg-t csinálnak!
Kivánok neked könnyü és gyors szülést!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!