Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért fáj a szülés? (kérdésed...

Miért fáj a szülés? (kérdésed túl rövid pfff)

Figyelt kérdés
Ha olyan nagyon természetes meg minden, akkor miért úgy működik, hogy egy csomóan sikítoznak, meg durva érzéstelenítők kellenek meg, meg fú de fáj meg ilyenek? Miért nem oldotta meg úgy a természet, mint mondjuk (hülye példa) de a kakálást vagy ilyesmit? Vagy, ha hagynák teljesen természetesen lezajlani, semmivel sem gyorsítanák, semmi infúzió meg ilyenek, akkor jobb lenne?
2010. júl. 7. 20:20
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Utolsónak: csak annyit jegyeznék meg, hogy a férjemnek így is élmény volt, hogy látta a fájdalmat. Nem azért élmény a szülés, mert nyugodtan, fájdalmak nélkül viseled, ha fáj, akkor is élmény. Nekem fájt, a férjem is látta, mégis csodaként éltük meg.
2010. júl. 8. 11:11
 22/37 A kérdező kommentje:
Na feltettem a kérdést, és nem is votl időm ideférni azóta. Köszönöm a válaszokat nagyon jók! Egy csomó minden magamtól eszembe sem jutott volna!
2010. júl. 8. 13:58
 23/37 anonim ***** válasza:
00:40-esnek! Én egyáltalán nem éreztem semmit abból a spirituális fájdalom megközelítésből amit itt leírtál. Semmivel sem éreztem hasznosabb, magasabb rendű fájdalomnak mint bármilyen fájdalmat, 8 óra szín tiszta kínlódás, kiszolgáltatottság, még pánikrohamot is kaptam a szülőágyon. Nem kerültem ettől semmivel közelebb a babámhoz és a szülés utáni napokban sem segített mert sokáig sokkhatás alatt álltam. Jelenleg úgy áll a dolog hogy a kisfiam egyke lesz mert egészen biztosan nem tudnám ép elmével végigcsinálni még egyszer a szülést. Én is azt hiszem hogy evolúciós oka van annak hogy az embereknél ilyen gyötrelmes lett a szülés. Az agy fejlettsége az oka annak hogy ilyen nagy fejjel születnek a babák
2010. júl. 9. 10:53
 24/37 anonim ***** válasza:
52%

Ugye a majmoktól csak 1 % DNS különböztet meg minket! A majmoknak tized ennyire sem fáj ennyire a szülés súlyukhoz képest nagyobb csimpibébivel sem. MIért??

Mi emberek felegyenesedtünk és ezáltal a medencénk is összébb nyomódott! Az utód feje túl nagy lett a mi medencénkhez képest! Ha akkora babót szülnénk, mint a majom, akkor 7 kg átlag bébisúllyal kéne számolnunk, ami megölne minket és őt is, hisz benn szorulna! Az evolúció ezért csökkentett a magzat súlyán 3-4 kg-ra, ami épphogy kifér, de a felegyenesedésnek és a fejlettebb agynak köszönhetően fájdalmas órák elteltével csupán. A szakirodalom szokta az első 3 hónapot anyaméhen kívüli magzati létnek is hívni, hisz kb akkora érjük be látás, mozgásfejlődésbe a főemlős társainkat. Ezért fontos, hogy 3 hónapos koráig rengeteget legyen az újszülött, utód ölben, ringatva és testközelben, mert a biztonságos kötődés egyik alappillére az első 3 hónapban alakul ki.

Hát ezért fáj a szülés!

(Az első szülésem után, nem értettem, hogy maradt fenn az emberi faj, annyira meglepődtem a fájdalom mértékén!!! Rá 1 hétre már a következő szülésemen törtem a buksim, hogy azt hogy kéne majd vízben intézni...:D:D

Köszönhető az anyai ösztönöknek!)

2010. júl. 9. 23:14
 25/37 anonim ***** válasza:

Szerintem az hülyeség, hogy a fájdalom révén közelebb kerülünk a babánkhoz.

Sőt! Én az első két nap egyik gyerekemet sem tudtam volna egyedül ellátni, az tuti. Nagyon sok vért vesztettem, nem tudtam felkelni egyik után sem 2 napig, mert elájultam. A nővérkék tették oda az ágyamra a gyereket, hogy meg tudjam szoptatni egyáltalán. Fürdetni 1 hétig nem tudtam volna egyedül, mert féltem, hogy elejtem, annyira gyenge voltam.

Igaz, mindkét szülésnél fájásgyengeségeim voltak, és azt mondta a doki, hogy emiatt szülés után nem húzódott össze a méhem, és csak ömlött belőlem a vér, iszonyú sok vért vesztettem.

Abban lehet valami, hogy amikor felegyenesedtünk összement a medencénk, és emiatt.

Sosem felejtem el, amikor a hörcsögöm szült, rögtön utána szaladt a mókuskerékbe tekerni, aztán megállt, megint pottyantott egy kicsit, és megint tekert. Jól kitolt velünk a természet, az tuti!

2010. júl. 10. 14:14
 26/37 anonim ***** válasza:

Aki a Bibliabol idezett annak van igaza.Hiaba lett lepontozva.

Az utana valaszolonak irnam,hogy elotte nem szultek mert Adam es Eva volt az elso emberpar a vilagon es a bunbeeses UTAN szuletett Kain es Abel.

Szoval a bunbeeses miatt szulunk nehezen es fajdalmasan.

1 eves kisfiu anyukaja

2010. júl. 12. 20:00
 27/37 anonim ***** válasza:
Ok-ok de aki nem hitbuzgó katolikus annak a biblia nem magyarázat...
2010. júl. 12. 23:14
 28/37 anonim ***** válasza:

Nem hitbuzgo katolikus vagyok de mind1 vagy de te biztos jobban tudod.

Egyszer majd megtudod a kerdesedre a valaszt ne aggodj.

2010. júl. 13. 04:16
 29/37 anonim ***** válasza:
Most miért kell egyből támadni? Nem azt mondtam hogy én teljesen elutasítom a bibliai magyarázatot csak azt mondom hogy sokan vannak akiknek ez a magyarázat nem felel meg és biológiai, evolúciós érveket fogadnak el.
2010. júl. 13. 11:11
 30/37 anonim ***** válasza:

Ember!Kitamadott teged????

Te voltal az aki egybol megbelyegzett a "hithu katolikus" cimkevel holott semmit sem tudsz rolam.

Vedd mar eszre magad...pff :S

2010. júl. 13. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!