Miért fáj a szülés? (kérdésed túl rövid pfff)
Ugye a majmoktól csak 1 % DNS különböztet meg minket! A majmoknak tized ennyire sem fáj ennyire a szülés súlyukhoz képest nagyobb csimpibébivel sem. MIért??
Mi emberek felegyenesedtünk és ezáltal a medencénk is összébb nyomódott! Az utód feje túl nagy lett a mi medencénkhez képest! Ha akkora babót szülnénk, mint a majom, akkor 7 kg átlag bébisúllyal kéne számolnunk, ami megölne minket és őt is, hisz benn szorulna! Az evolúció ezért csökkentett a magzat súlyán 3-4 kg-ra, ami épphogy kifér, de a felegyenesedésnek és a fejlettebb agynak köszönhetően fájdalmas órák elteltével csupán. A szakirodalom szokta az első 3 hónapot anyaméhen kívüli magzati létnek is hívni, hisz kb akkora érjük be látás, mozgásfejlődésbe a főemlős társainkat. Ezért fontos, hogy 3 hónapos koráig rengeteget legyen az újszülött, utód ölben, ringatva és testközelben, mert a biztonságos kötődés egyik alappillére az első 3 hónapban alakul ki.
Hát ezért fáj a szülés!
(Az első szülésem után, nem értettem, hogy maradt fenn az emberi faj, annyira meglepődtem a fájdalom mértékén!!! Rá 1 hétre már a következő szülésemen törtem a buksim, hogy azt hogy kéne majd vízben intézni...:D:D
Köszönhető az anyai ösztönöknek!)
Szerintem az hülyeség, hogy a fájdalom révén közelebb kerülünk a babánkhoz.
Sőt! Én az első két nap egyik gyerekemet sem tudtam volna egyedül ellátni, az tuti. Nagyon sok vért vesztettem, nem tudtam felkelni egyik után sem 2 napig, mert elájultam. A nővérkék tették oda az ágyamra a gyereket, hogy meg tudjam szoptatni egyáltalán. Fürdetni 1 hétig nem tudtam volna egyedül, mert féltem, hogy elejtem, annyira gyenge voltam.
Igaz, mindkét szülésnél fájásgyengeségeim voltak, és azt mondta a doki, hogy emiatt szülés után nem húzódott össze a méhem, és csak ömlött belőlem a vér, iszonyú sok vért vesztettem.
Abban lehet valami, hogy amikor felegyenesedtünk összement a medencénk, és emiatt.
Sosem felejtem el, amikor a hörcsögöm szült, rögtön utána szaladt a mókuskerékbe tekerni, aztán megállt, megint pottyantott egy kicsit, és megint tekert. Jól kitolt velünk a természet, az tuti!
Aki a Bibliabol idezett annak van igaza.Hiaba lett lepontozva.
Az utana valaszolonak irnam,hogy elotte nem szultek mert Adam es Eva volt az elso emberpar a vilagon es a bunbeeses UTAN szuletett Kain es Abel.
Szoval a bunbeeses miatt szulunk nehezen es fajdalmasan.
1 eves kisfiu anyukaja
Nem hitbuzgo katolikus vagyok de mind1 vagy de te biztos jobban tudod.
Egyszer majd megtudod a kerdesedre a valaszt ne aggodj.
Ember!Kitamadott teged????
Te voltal az aki egybol megbelyegzett a "hithu katolikus" cimkevel holott semmit sem tudsz rolam.
Vedd mar eszre magad...pff :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!