Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért fáj a szülés? (kérdésed...

Miért fáj a szülés? (kérdésed túl rövid pfff)

Figyelt kérdés
Ha olyan nagyon természetes meg minden, akkor miért úgy működik, hogy egy csomóan sikítoznak, meg durva érzéstelenítők kellenek meg, meg fú de fáj meg ilyenek? Miért nem oldotta meg úgy a természet, mint mondjuk (hülye példa) de a kakálást vagy ilyesmit? Vagy, ha hagynák teljesen természetesen lezajlani, semmivel sem gyorsítanák, semmi infúzió meg ilyenek, akkor jobb lenne?
2010. júl. 7. 20:20
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
78%
Tökéletesen egyetértek az utolsó válaszolóval! Nem értem miért ragaszkodnak olyan sokan a "kötelező" szülési fájdalomhoz, a mai világban már tényleg nem kéne így lennie. Ahogyan egy foghúzás vagy bármilyen más fájdalmas orvosi beavatkozás esetén is tök természetes ma már a fájdalomcsillapítás, hogy minél kényelmesebben átvészelje az ilyesmit az ember, akkor nem értem hogy miért nem természetes mindez a szülésnél. Sokan lenéznek, megvetnek amiért csak a gyereket szeretném, de a fájdalmat ha egy mód van rá nem. Miért csak az lehet igazi anya aki mártír módjára végig kínlódja, míg mindezt másképp is lehetne.
2010. júl. 7. 21:18
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

A nőgyógyászom szerint azért teremtette a természet ilyen fájdalmassá a szülést, hogy a nő(sténye)k érezzék, hogy el kell most vonulni nyugalomba, biztonságba.

Különben én mindenfajta érzéstelenítéssel szültem. Borzalmas volt, de örülök, hogy így alakult, úgy éreztem hogy a babánk születése hatalmas fordulat lesz az életünkbe és ezt nem lehet elbagatellizálni és a maga teljességében kell átélni. De nem nézem le, vagy ítélem el azokat, akik érzéstelenítést kérnek.

2010. júl. 7. 21:34
 13/37 anonim ***** válasza:
55%

Szomorúan közlöm, hogy olyan még nem volt akinek a szülés egyáltalán nem fájt! A fájdalom csillapítás is csak CSILLAPÍTÁS!!! Az orvosok is rájöttek arra, hogyha teljes mértékben elnyomják a fájdalmat a szülés sokkal komplikáltabb és veszélyesebb lehet! A kitolásnál például ha nem érzi az anya, hogy mikor kell nyomni borzasztó következményei lehetnek!

Másrészről a pszichikailag is teljesen más kapcsolat alakul ki a baba-mama között!

Másrészről viszont az EDA egy olyan csodálatos módszer ami nem csak az anyának jó, de fokozza a baba oxigén ellátását és ellazítja fájásnál a méhet így a baba szépen be tud illeszkedni és lefelé haladni!!!

Én úgy gondolom, hogy a pici egészsége a legfontosabb!!!

Választható a fájdalom csillapítás, de csak mértékkel, mert a fájdalom csak ideig-óráig szól, de gyermekünk élete a mi kezünkben van! És ha már kihordtuk, figyeltünk az egészsége érdekében a saját életvitelünkre, akkor ne a szülésen ,,spóroljuk" meg az óvatosságot!

2010. júl. 7. 21:42
 14/37 anonim ***** válasza:
2010. júl. 7. 21:52
 15/37 anonim ***** válasza:
60%

I.Mózes 3:16

"Az asszonynak monda: Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szülsz magzatokat..."

szóval a bűnbeesés miatt fáj.

De Jézus halála és feltámadása miatt imádkozhatunk a könnyű és gyors szülésért.

2010. júl. 7. 22:19
 16/37 anonim ***** válasza:

Én kint élek külföldön az egyik ismerősöm márciusban szült itt kint és mondta neki az orvos ameddig birja ne kérjen fájdalomcsillapitot mert lelassul tőle a baba!(nem birta sokáig)

De tényleg igy van nekem két héten keresztül görcsölt a vesém az egyikben 7 a másikban 13 követ találtak, és a doki azzal vigasztalt hogy ez olyan mint a szülés csak ez "kicsit" tovább tart

2010. júl. 7. 22:40
 17/37 anonim ***** válasza:
55%

Hogy régen természetesen szültek a nők, és nem volt epidurál meg ilyesmi? Hát lehet, de sokan bele is haltak. Ma már szinte senki nem hal bele a szülésbe.

Igen, a Biblia ad egyfajta magyarázatot a miértre. De amikor az íródott, már rég fájt a nőknek a szülés, ez csak utólagos belemagyarázás.

Az a baj, hogy az embermagzat feje túl nagy, és ezért nehéz kitolni.

Én 2 gyereket szültem, az első tuti meghalt volna, ha otthon kell szülnöm. Elfolyt a víz, és zöld volt, de fájások sehol. Szóval ha a kórházban nem kapok antibiotikumot meg oxitocint nem tudom mi lett volna.

A másodikkal szinte nem is vajúdtam, úgy szültem meg. Azért ennek ellenére nem volt valami szívderítő. Érzéstelenítőt egyiknél sem kaptam.

2010. júl. 7. 23:26
 18/37 anonim ***** válasza:
Én márciusban szültem,10 órát vajúdtam,nem panaszkodtam,pedig néha cillagkat láttam,mikor jött egy combos fájás.nem kértem semmit,és bármit megdtam volna,hogy rendesen szüljek.sajnos a ors közbeszólt,a meconiumos magzatvíz,és aaz elhaló magzati szívhangok miatt császár lett a vége.végül kiderült,a kislányomnak 2szer a nyakán volt a zsinór,ha nincs kórház,orvos,mindketten ottmaradunk.a császár után 6 órával már tusooltam,és cuccoltam át az örzőből.biztosan sokan nyavajognak,meg panaszkodnak,de nincs túlspilázva a szülés,ha kórházról van szó szerintem.sosem szülnék otthon,orvosi segítség nélkül,viszont ha 1 mód van rá,a következőt rendsen szeretném világra hozni....ember tervez
2010. júl. 7. 23:51
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Hogy miért fáj...? Mert a méhszáj alap esetben gombostűfejnyi, akkor meg épp egy fej halad át rajta. Mert ha nem fájna észre sem vennénk, hogy itt az idő és úgy kipottyanna belőlünk a baba, hogy észre sem vennénk. Mert az emberi szervezet a fontos dolgokat erőteljes ingerrel reagálja le, hiszen ez a genetikailag kódolt túlélési és fajfenntartási stratégia.

A fájdalom beindítja azokat a hormonokat, amelyek szükségesek lesznek a szülés utáni órákhoz, napokhoz: aki normál szült, mindenféle kábszer nélkül az tudhatja milyen a szülés utáni endorfin többlet, amelytől néhány napig lebegünk és ez erőt ad az első napokhoz és csillapítja a fájdalmat. Ez ugyanis szülésnél felszabadul. A tejelválasztódás beindulása is nagyban függ a szülés alatt felszabaduló hormonoktól. /Lsd a császárosoknak késik a tejbelövellés/.

A fájdalom lelki értelemben is fontos: közelebb kerülünk a kisbabánkhoz, ha ügyesen koncentrálunk befelé hatalmas mértékben megkönnyíthetjük a szülést és életre szóló pozitív tapasztalatot szerezhetünk, elégedettséget, örömöt, hogy a testünk mire képes. És ez csak a tények és folyamatok töredéke.

Ezzel a felfogással indultam neki a szülésnek. 3 óra alatt született meg a fiam az első fájástól számítva - hiába rövid idő alatt, ez intenzívebb fájdalom, hiszen a méhszáj ennyi idő alatt tágul ki, ami sokkal nagyobb fájásokkal jár, mint a lassabb tágulás. Annyira elképesztően csodálatos élmény volt, hogy azt kell mondjam, ki van ez találva és nagyon is okosan és jól.

A lényeg igazából a hozzáállás, ha valaki úgy áll hozzá alapból, hogy ez az egész egy fájdalmas és haszontalan szenvedés, amin a legjobb túllenni, ezért eltompítja ezt az egész élmény egy rakás fájdalomcsillapítóval, az nem értem mitől várja a nagy boldogság élmény, amit egyeseknek a szülés jelent...?? A természet igenis tudja a dolgát, csak sajnos a mai hipermodern agymosott, lelkileg és fizikailag is érzéstelenített világban nem mindig hagyják érvényesülni.....

2010. júl. 8. 00:40
 20/37 anonim ***** válasza:
Nem csak az erőteljes fájdalom megélése teszi a szülést csodálatos élménnyé... áldom az epidurált, azzal szültem, tompábban éreztem a fájásokat, maradt erőm a kitolásra. Ha még egyszer szülök, akkor is kérek (persze, ha lehet)... A férjem ezért is maradt végig bennt a szülésnél, mert bár előtte ez esze ágában sem volt, látván, hogy mennyire nyugodtan viselem az egészet és nem vonaglottam kínkeservesen a fájdalomtól, láthatta kislányunk születését. Így ez mindkettőnk közös élménye lett!!!!!!
2010. júl. 8. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!