Kedden megindítják a szülésem, hogy fog zajlani? Nagyon félek tőle. Nyugtassatok meg, hogy nem olyan vészes.
Figyelt kérdés
2010. júl. 7. 10:32
1/12 anonim válasza:
Szia! Jajj nyugi már :):) Ha annyira iszonyatosan borzalmas lenne kihalt volna az emberiség. Az a fájdalom ami ott van, a szeretet fájdalma :) Ahogy meglátod a babát elfelejted :):) Hidd el, azt mondod fél óra múlva szülnél újra :) Csodálatos dolog fog veled történni, ezt így fogd fel, mert így is van, szóval nyugodj meg, semmi baj sem lesz, komplikációmentes lesz minden és gyönyörű egészséges babád lesz :)
2/12 anonim válasza:
Bár én még nem szültem csak fogok (remélem már csak napok kérdése :)) de már alig várom :)
Szóval hajrá, biztos nagyszerű érzés lesz, és bármennyire is fájni fog, ez az egyetlen fájdalomérzet a világon amielynek van értelme és amely pozitív dolgot hordoz, szóval minden fájásnál arra gondolj hogy közelebb visz a babádhoz és meglátod nem is tűnik majd olyan szörnyűnek :)
37 hetes kismama
3/12 anonim válasza:
nekem indított szülésem volt.megvizsgált a doki,hogyhogy áll a méhszáj.aztán felrakottt zselét,amit észre sem vettem.nyugi,nem fog fájni az indítás.ügyes legyél!
4/12 anonim válasza:
Engem oxitocinnal indítottak, azonnal háromperces fájásaim lettek tőle.
Ha a kórházban lehet, akor kérj edát! Nagyon jó vele szülni, akár alhatsz is vajúdás közben, és így megőrizheted az erődet a kitolásra.
Könnyű szülést!
5/12 anonim válasza:
Nekem délelőtt fél tízkor adtak egy beöntést..esküszöm jó volt:9 egy jó tanács..nem tudom ugyan hol szülsz én debrecenben szültem..a szülőszobán két wc van ha jól emlékszem..a lényeg az első ürítés után ki ne gyere..aznap mikor én voltam nagyon sok kismami volt..és sorra kapták a beöntést..14-en szültünk aznap..két wcre:)) volt olyan aki ott -osta össze magát:( ..a beöntés és ti8sztulás után alám rakták az ágytálat..megrepesztették a burkot..nem fájt, kellemetlen sem volt..a víz az ágytálba folyt..azután tágító zselét tettek fel..az sem fáj, majd bekötötték az infúzióba az oxitocint..ekkor volt kb 11 óra már délelőtt..aludtam egy jót, néha rámtették a fájásmérőt..de nem éreztem semmit...este hoztak még vacsit is:) mondtam, hogy már volt reggel beöntés azt mondták nem baj egyek..ettem..ezután volt valami vizsgálat..ahol nézték a magzatvíz színét..na ott azt hittem beszarok a fájdalomtól de túl éltem..semmi fájásom nem volt csak enyhe mensi szerű görcsök néha..viszont éjjel 11-kor elkezdtek erősödni a görcsök..hascsikarásra emlékeztető volt inkább akkor már..szóltam a nővérnek..hogy kakálni kell azt hiszem szedje le a fájásmérőt megyek wc-re..az ránézett a fájásmérőre..azt mondja a gép szerint nincs is fájás..hááááááá modnom engedjen már ki mert beszarok azonnal..ekkor alám nézett és már látszott a kis haja:)))) nem vittek be a szülőágyra..hanem szétkapták alattam az ágyat és nyomtam hármat és meg is lett..nem kaptam fájdalomcsillapítót és nem voltak bődületes fájásaim sem előtte..nem szenvedtem..nem mondom,hogy nem fájt..a varrás viszont nagyon fájt..gondolom azért mert sem érzéstelenítőt sem fájdalomcsillapítót nem adtak hiába kértem..nagyon magas volt a vérnyomásom ezért nem kaptam legalábbis ezt mondták..minden szülés más és más..egy indított szülés gyorsabb és fájdalommentesebb szerintem..figyeltem a körülöttem vajúdó nőket..akiknek nem indított volt az többet és hangosabban szenvedett vajúdás alatt mint én..de ez csak az én véleményem.
6/12 anonim válasza:
Én is Debrecenben szültem 8 hete.Nst után ott maradtam mert ki voltam nyilva,és a nyákdugóm is elment előző nap.Beöntés után a vajúdóban egyből megkaptam az edát,15 órakor,este 19 ig semmi fájdalmam sem volt.Aztán kértem volna új adagot,mert nagyon feszitett,tényleg olyan mintha nagyon kéne kakálni.De akkor nem kaptam már,mert ezek a tolófájások voltak.Nálam sajna elhúzódott,nem haladt a kitolás,igy 21.44kor született meg a kislányom vákummal.Ha van lehetőséged tényleg kérj edát!Könnyü szülést kivánok!
7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát.Meg fogom kérdezni,hogy kaphatok-e EDÁ-t.Kaposváron fogok szülni.Milyen érzés a beöntés?Sajnos még a wc-k elhelyezését nem tudom.Beöntés után nem csak egyszer kell elmenni wc-re?
2010. júl. 7. 14:12
8/12 anonim válasza:
Beöntés után én kb. 6-szor voltam vécén, persze ez attól is függ mennyit ettél előtte, mennyi a széklet odabent.Úgy képzeld el, hogy a víz felhigít mindent és az egész bélrendszeredet bejárja, mire az kijön teljesen az idő, így egyszeri alkalommal nem is tudna távozni. Bocsi a részletezésért!
9/12 anonim válasza:
Én is kb hatszor -hétszer voltam beöntés után..először féltem mert mindenki azt hazudta, hogy feldugnak egy vastag csövet a fenekembe ..pedig nem is:)) lefektettek egy ágyra..a nővér vigyorogva jött a borotvájával, hogy egy picit előkészít és borotvál gát körül..de mégse tette mert már le voltam borotválva..otthon előző este mint aki érezte mi következik, borotváltam..na a lényeg a beöntésnél a cső végén van egy vékony kis valami..azt dugja csak be picit..azt se érzed mert bekenik vazelinnel..pici feszítő érzés volt de még csak kellemetlennek sem lehet mondani..de olyan jó érzés volt amikor kitisztultam soha előtte nem éreztem olyan könnyűnek és tisztának magam..tehát ettől a résztől se aggódj.
10/12 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint ebben a beöntésben van valami jó is! :) Nekem is azt mondták,hogy egy csövet helyeznek majd fel ami nem lesz jó érzés,akkor ezek szerint nem így lesz!? :) Hála.
2010. júl. 7. 20:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!