Ügyeleten ingyenes a szülés?
" fogadott orvos is maximum a magánklinikán fogadhatna el pénzt, ez a hálapénz dugdosás paraszolvencia és a törvény bünteti!
Az emberek hozzászoktatták ehhez az orvosokat, így már sajnos kb. mindenhol elvárás lett.
Külföldön az orvos van felháborodva, ha pénzt akar adni és nem is érti, közli veled, hogy neki adnak fizetést, nem a betegnek kell zsebből kifizetnie."
1. A paraszolvencia legális, csak szólok:)
2. Remélem azt azért senki nem várja, hogy az általa választott doki a szabadidejében, esetleg ünnepnapon vagy az éjszaka közepén bemenjen hozzá, mert éppen akkor szül, mindezt ingyen és bérmentve...
A TB azt finanszírozza, hogy ha te bemész a kórházba, akkor az éppen ott lévő orvos ellát. Azt nem, hogy ha neked csak XY főorvos úr felel meg, és elvárod, hogy a munkaidején kívül ellásson.
Tény, hogy nincs normálisan szabályozva ez az egész dolog, de attól még ne várjunk már ingyen pluszmunkát másoktól. Gondolom te se mennél be az éjszaka közepén dolgozni túlóradíj nélkül.
Haló haló halóóó! Itt félreértés történik!
A kérdezőnek nem az volt a kérdése, h ő 9 hónapig járt a magánorvosához és nála fog szülni, aki direkt, csak miatta bemegy majd a kórházba a éjszaka közepén akár, ha akkor indul be a szülés!
Azért felnőtt emberek ne tudjanak értelmezni egy egyszerű szöveget, döbbenet.
,,Ha a körzeti kórházban fogok szülni, fogadott orvos nélkül ügyeleten"
Vili?
Utolsó: most mit értetlenkedsz? Még direkt be is másoltam, hogy mire reagáltam.
Ügyeletben nem kell fizetni, de ezt le is írtuk már páran. Én arra reagáltam, amit be is másoltam.
Nincs fogadott orvosom
Nem járok magánorvoshoz vizsgálatra, SZTK rendelésre járok
Ügyeleten szülök, nem fogadott orvossal
Tudom hogy működik a magánorvosi ellátás (fizetős), és a fogadott orvos felkérésével a szülés, azért is fizetni kell.
Én ezeket nem szeretném, ezért választom a körzeti kórházat és az ügyeletet, annál szülök aki épp dolgozik.
Az volt a kérdés, nekik kell-e, illik-e, szoktak-e fizetni? Vagy kisétálhatok a babával úgy, hogy csak megköszönöm az ellátást és a segítséget? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!