Az emlősállatoknál születéskor miért nincs köldökzsinór, mint az embernél?
nem voltam még állatszülésen
és öööö bocsi, de nem buktam soha semmiből... sőt, közelében sem jártam. és akkor a köldökzsinórt elrágja az anyuka, vagy mi?
LOL :)
Igen van ott is köldök zsinór és a szülő állat elrágja, a méhlepényt többnyire megeszik.
Van köldökzsinorjuk, csak akkor rágják el mikor a lepény is megszületett. a lepényt azért eszik meg attol valami hormon felszabadul és attol rögtön lesz teje.. a burkot is megeszik, letisztogatják és anyuka nyálában van valami anyag , ami nem engedi a köldöknél evérezni kiskutyát vagy macsekot stb.. ami össze huzza ott a zsinor helyén.
remélem ez érthetö volt:))
A kenguru is emlős állat, noha erszényes: emlőből táplálja a kicsinyeit. A kacsacsőrű emlős (a nevében benne is van) szintén.
A magzatot kölcsökzsinóron keresztül táplálják. Születés után az anyaállat elrágja a köldökzsinórt, felszakítja a magzatburkot, és a méhlepénnyel együtt az egészet megeszi. Ez nagyon tápláló a számára.
Pedig tényleg van nekik:)Legutóbb kiskecskénk született, neki is volt:)Ott fityegett a kis csonk is a kis drágán, alig mertem hozzányúlni:)
Érdekes egyébként, bennem ez a kérdés az eleven szülő vizi állatoknál merült fel,hogy, hogy van nekik,mert olyan furcsa náluk a kzs, nem? De biztos,hogy az van nekik,mert máshogy nem tudnák táplálni a magzatot:)Mert ugye a tojásosoknál, maga a tojás a táplálék nekik, a rovaroknál meg a gazdatest vagy épp ami akad (ha már itt tartunk vajon,hogy táplálkozik a bábban lévő már fejlett állat?)...
Szóval a lényeg,hogy az emlősöknek van kzs:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!