Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az emlősállatoknál születéskor...

Az emlősállatoknál születéskor miért nincs köldökzsinór, mint az embernél?

Figyelt kérdés
A magzatot az emlősállatok is köldökzsinóron keresztül táplálják, nem? Akkor szüléskor az már miért nincs?
2010. júl. 2. 00:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Őőőő, bocsi nem buktál te meg biológiából vagy csak szemészre lenne szükséged? oO Én eddig az összes emlősállat köldökzsinórját láttam akinél ott voltam amikor született.
2010. júl. 2. 00:27
 2/11 A kérdező kommentje:

nem voltam még állatszülésen

és öööö bocsi, de nem buktam soha semmiből... sőt, közelében sem jártam. és akkor a köldökzsinórt elrágja az anyuka, vagy mi?

2010. júl. 2. 00:33
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
De ha nem voltál ott honnan állítod ilyen biztosan hogy nincs nekik???
2010. júl. 2. 00:33
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Igen elrágja, ennél sokkal bonyolultabb dologra is képes egy állat. Szóval nem értelek.
2010. júl. 2. 00:36
 5/11 anonim ***** válasza:
89%

LOL :)

Igen van ott is köldök zsinór és a szülő állat elrágja, a méhlepényt többnyire megeszik.

2010. júl. 2. 01:05
 6/11 anonim ***** válasza:
71%
Kiegészítés: az erszényes és a tojásrakó emlősöknek valóban nincs köldökzsinórjuk.
2010. júl. 2. 03:23
 7/11 anonim ***** válasza:
33%
Még kiegészités: viszont azok nem is EMLŐS állatok...
2010. júl. 2. 08:22
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Van köldökzsinorjuk, csak akkor rágják el mikor a lepény is megszületett. a lepényt azért eszik meg attol valami hormon felszabadul és attol rögtön lesz teje.. a burkot is megeszik, letisztogatják és anyuka nyálában van valami anyag , ami nem engedi a köldöknél evérezni kiskutyát vagy macsekot stb.. ami össze huzza ott a zsinor helyén.

remélem ez érthetö volt:))

2010. júl. 2. 08:29
 9/11 anonim ***** válasza:

A kenguru is emlős állat, noha erszényes: emlőből táplálja a kicsinyeit. A kacsacsőrű emlős (a nevében benne is van) szintén.

A magzatot kölcsökzsinóron keresztül táplálják. Születés után az anyaállat elrágja a köldökzsinórt, felszakítja a magzatburkot, és a méhlepénnyel együtt az egészet megeszi. Ez nagyon tápláló a számára.

2010. júl. 2. 09:26
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Pedig tényleg van nekik:)Legutóbb kiskecskénk született, neki is volt:)Ott fityegett a kis csonk is a kis drágán, alig mertem hozzányúlni:)

Érdekes egyébként, bennem ez a kérdés az eleven szülő vizi állatoknál merült fel,hogy, hogy van nekik,mert olyan furcsa náluk a kzs, nem? De biztos,hogy az van nekik,mert máshogy nem tudnák táplálni a magzatot:)Mert ugye a tojásosoknál, maga a tojás a táplálék nekik, a rovaroknál meg a gazdatest vagy épp ami akad (ha már itt tartunk vajon,hogy táplálkozik a bábban lévő már fejlett állat?)...

Szóval a lényeg,hogy az emlősöknek van kzs:D

2010. júl. 2. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!