Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor rád teszik újszülött...

Mikor rád teszik újszülött babád akkor még nincs elvágva a köldökzsinór?

Figyelt kérdés
2010. nov. 1. 21:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem úgy tették oda, megvárták, amíg már nem pulzál. Akkor jött apa, és elvágta:)
2010. nov. 1. 21:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én egyáltalán nem emlékszem rá, hogy előtte, vagy utána vágták-e el a köldökzsinórt... :( De odatették, arra emlékszem :)
2010. nov. 1. 21:38
 3/9 A kérdező kommentje:
akkor akik oxigénhiánnyal születnek az hogyan lehet mert hát a köldökzsinór még szülés után is ellátja vérrel? vagy hogy is van ez tapasztalét anyukák!
2010. nov. 1. 21:40
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Rám tették kicsit. Szülés közben a kitolásnál lehet, hogy a köldökzsinór útban van, és elszorítja a hüvely fala a vérkeringést. Ezért lehet oxigéniány. Attól hogy nincs még elvágva a köldökzsinór, már lélegezhet amúgy a baba, ha már kint van. Ilyenkor csak jót tesz, ha még hagyják a zsinórt is.
2010. nov. 1. 21:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Nálunk mindkettőnél elvágták, leszívták és utána tették a hasamra.
2010. nov. 2. 14:01
 6/9 anonim ***** válasza:

nálam mindkétszer rögtön a hasamra rakták, ahogy kipottyantak, és amig pulzált a köldökzsinór, addig nem csináltak a babával semmit, csak én potyogtattam az örömkönnyeket, és boldogsában úsztam, annyira de annyira jó érzés ez a pillanat!!! Utána, mikor leállt a k.zsinór, kb 20 perc mulva, akkor a hasamon megfordították a babát és a szemem láttára vágták el a zsinórt, apa nem merte bevállalni egyik fiánál sem. :-)

ezt így kell - én úgy tudom, fontos, hogy amig pulzál a k.zsinór még ne vágják el! ha nemsokára szülsz, és pl férjed veled lesz, szóljál neki, hogy ezt ő feltétlenül figyelje, és ezért álljon ki, hogy így legyen. Te ugyse fogsz tudni erre figyelnli! ez nálunk is apa dolga volt, de lényegében így is csinálták, szóval nem kellett neki külön szólnia! :-)

2010. nov. 2. 20:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon nehezen született meg a kislányom.Sokáig volt a szülőcsatornában és oxigén hiányos lett egy kicsit. Nem vészes, egy éjszakára inkubátorban tartották, de másnap már megkaptam. Ma már 15 hónapos és semmi baja.
2010. nov. 3. 06:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Azt még hozzáteszem, hogy nálam először elvitték pár percre megvizsgálni,de aztán a hasamra tették.
2010. nov. 3. 06:57
 9/9 edus83 ***** válasza:
Rám tették,először,még a köldök zsinór megvolt,és a placenta is bent volt,érdekes volt,hogy kint volt Pankám de éreztem még egybe vagyunk ,még össze vagyunk kötve:),érdekes érzés volt:)
2010. nov. 3. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!