Rosszul vagyok a második szülés gondolatától. Más is
volt ezzel így?
Figyelt kérdés
5 hónapja szültem természetes úton. Szeretnénk 3 év múlva mégegy babát, de én a terhesség és a szülés gondolatától is rosszul vagyok, nagyon nehezen éltem meg mindkettőt, pedig komplikáció mentesek voltak. Sajnálom, hogy nem kívánságműsor a császár.
Én is hasonlóképp érzek, pedig 2 császárom volt. Rémálom volt. Ha valaki garantálná, hogy szülhetek hüvelyi úton, megpróbálnám a harmadikat, de én asztalra többé nem fekszem. Rettenetes volt.
2019. jan. 18. 16:49
2/10 anonim válasza:
Nyugi ezzel sokan vannak igy. 2 éves volt a lányom mire fel tudtam készülni lelkileg egy újabb terhességre. Én nem szerettem terhes lenni, csak az utolsó hónapban, mert akkor már tudtam hogy nemsokára kint lesz :) Végig azt kivántam bárcsak császár lenne, hogy ne kelljen szülni. Aztán úgy alakult hogy dönthettem, császár vagy szülés. Az orvosom meggyőzött hogy szüljek, gyorsabb lesz, kevésbé fájdalmas, és nem fogom megbánni. Igy is lett! :)
Most 2 hónapos a lányom, korántsem viselt meg ez a szülés mint anno. Örülök hogy le tudtam győzni a félelmemet,és szülhettem még egy csodás babát.
Ezt kivánom neked is!
2019. jan. 18. 16:54
3/10 anonim válasza:
3,5 éves a fiam. Természetes úton szültem,vákumos rásegítéssel.Jelenleg 22 hetes vagyok a hugival,már a szülés gondolatától is bepánikolok.😄Én mondjuk jobban rettegek a császártól,hidd el nem olyan jó az. Én pánikba esnék attól,hogy deréktól lefelé nem érzem magam,a tudat,hogy most vágnak fel,nem beszélve az utána lévő fájdalomról.Az én szülésem nem volt komplikáció mentes,plusz 147 cm vagyok összesen. De így is azt mondom,hogy minden tiszteletem azok előtt akik császárral szülnek.
2019. jan. 18. 16:55
4/10 anonim válasza:
A császár egy rémálom...
Viszont 5 hónap még csak most volt... 3 év múlva már enyhülnek a gondolatok, érzések...
2019. jan. 18. 16:55
5/10 IronYpetya válasza:
Tessék utánanézni. Ez az "idő majd megszépíti dolog" egész pontosan úgy van, hogy hormontermeléssel intézkedik a női szervezet, hogy elterelje, eltompítsa a sokk emlékeit az egyedben és újra szülést vállaljon. Meglepi? ;) 5 hónap ehhez még kevés. Később majd újraértékelheted, ha enyhült a sokk. Most fölöslegesen döntesz, ráérsz majd akkor, ha komolyan van lehetőség. (Tehát ha 3 év múlva szeretnétek, akkor cirka 2 év múlva gondold át, ne most)
2019. jan. 18. 17:01
6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Hát szülés előtt is féltem tőle, de akkor legalább még tudatlan voltam és akkor is a császárban reménykedtem. Terhesség alatt volt egy időszak amikor elöntöttek a hormonok biztos és akartam a természetes szülést. De most hogy tisztában vagyok az egésszel csak rosszabb... 170cmhez 46 kg voltam és vagyok jelenleg is, terhesen 20kgot szedtem fel. Fizikailag alig bírtam ki a 41hetet, a gyereket is úgy préselték ki belőlem mikor már sokadik nyomára se mozdult szerintem semmit. Nem hiszem,hogy ezt valaha is elfelejtem, mert egy kínzással ért fel, de legyen úgy.
2019. jan. 18. 17:23
7/10 anonim válasza:
Még csak 8 hete született a fiam sürgősségi császárral. Maga a terhesség is nehéz volt, és alig vártam a végét. Sajnos a kelleténél jóval korábban is lett vége. De szerencsére jól vagyunk. Maga a császár nem viselt meg, de a terhesség és a koraszülés igen. Szerettünk volna második gyereket de jelenleg egy porcikám se vágyik erre újra. És kb rettegek egy újabb terhesség gondolatától. Szerintem most jobban félek egy terhességtől, mint kamaszkoromban :D
De szerintem idővel ez biztos enyhülni fog. Csak nem szabad egyelőre a másodikra gondolni. Majd idővel jönni fog magától..
2019. jan. 18. 18:28
8/10 anonim válasza:
Vákuumos horrorszülésem volt, szakadtam a szélrózsa minden irányában kívül és belül is, a picur oxigénhiányt szenvedett. Értelmileg rendben, de megkésett a fejlődése, a mai napig fejlesztésre hordjuk (mozgás és beszéd is).
Azt hittem soha nem gondolom meg magam. Erre lányom 3,5, én meg 31 hetes vagyok. Tervezett gyerek.
Rettegek a szüléstől és sokkal rosszabb ez a terhesség is (most a terhespatológián vagyok), de nagyon várom.
2019. jan. 18. 19:43
9/10 anonim válasza:
En császárral szülhettem csak, es pokol volt a felépülés annyira fajt. Ha tehettem volna hüvelyi uton szulok. Most en is igy vagyok mint te, hogy soha tobbet nem akarom átélni ezt. Nekem 3 hos a babám.
2019. jan. 19. 05:19
10/10 anonim válasza:
Jelen. Pedig napokon belül megint fogok...
A helyzet az, hogy mikor bevállaltuk a kistesót, akkor azt gondoltam, leküzdöttetm az aggályaimat.
Pedig már 5 múlt a nagy de ha belegondolok abba, hogy mennyire fájt,fèlelmetes. Így inkább nem gondolkodom...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!