Streptococcus B pozitív anyuka van itt?
Kb semennyire.
Mar az is eleg lenne, ha csak te kaptal volna antibiotikumot (es eleg ido telik el persze vajudas alatt), de ha meg a babanak is adtak, akkor foleg nincs okod aggodalomra.
Antibiotikum nelkul is inkabb az elso napokban betegszenek meg a babak, ha megbetegszenek egyaltalan, mert az esetek tobbsegeben nek.
Ha kesobb jon elo a fertozottseg, akkor az egy hetes kor es harpm honapos kor kozott tortenik meg, de ahogy telnek a hetek egyre kisebb ra az esely.
Mar egy honapos kortol is nagyon ritka a megbetegedes.
Es ez tenyleg arra vonatkozik, ha egyaltalan nincs anyibiotikumos kezeles se anyanal, se babanal.
Nekem 3 szulesembol ketszer volt (amugy szinte biztos, hogy az elsonel is hordozo voltam mar, de akkor nem teszteltek).
Ennel a ket szulesnel kaptam antibiotikumot, az elso kor ment be, eltelt epp 3 ora es ahogy beadtak a masodik dozist meg is szultem, mindketszer.
A babakat figyeltek, de ok mar nem is kaptak antibiot. En nem aggodtam, nem aggodom (10 hetes a legkisebb), mivel kezeltek, ennyi.
Szoval neked sem kell! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!