Streptococcus B pozitív anyák császározása?
Programozott császárom lesz szemészeti problémák miatt, viszont a napokban derült ki, hogy fertőzött vagyok a Streptococcus B baktériummal.
Nagyon féltem a babámat, akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, megírná, hogy a kórházban milyen eljárást kapott? Nekem csak annyit mondtak, ne aggódjak, majd a császár előtt kapok antibiotikumot, ami átmegy a babának
is. Ez elég lenne?
Azt olvastam, hogy ha megfertőzödik a baba, akár a születése után pár nappal, vagy 1-2 héttel is jöhet elő nagyon súlyos tünet (agyhártyagyulladás, nehézlégzés stb.).
Azoknál a nőknél, akiknél kimutatták, hogy fertőzöttek, a szülés követően azonnal szűrik a babát?
Köszönöm.
Inkább hüvelyi szülésnél fordul elő, hogy a baba elkapja, mert a fertőzés a hüvelyben van.
Az antibiotikum miatt nem lesz gond egyébként. De szoktak vért venni a babától és ha gyulladást mutat, akkor adnak még antibiotikumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!