Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A 39. hétben járok, azt...

A 39. hétben járok, azt mondta az orvosom, hogy ne lépcsőzzek. De olyan házban lakom, ahol ez kivitelezhetetlen. Beindíthatja a szülést a sok lépcsőzés és ha egy kicsit többet dolgozom?

Figyelt kérdés
2008. nov. 6. 20:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Lépcsőzés közben a baba feje ékelődhet befelé, és elindulhat lefelé. Már csak a gravitáció okán is.

Igen, gyorsíthat a dolgon, de hangsúlyozottan ott az a hat... Én a negyediken lakom, lift nélkül, de 10 napot késett a manó.

2008. nov. 6. 21:02
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az előző vagyok. Miért is baj ez 39 hetesen?
2008. nov. 6. 21:02
 3/7 anonim ***** válasza:
13%
Ha nem illeszkedett be még a baba rendesen, akkor lépcsőzés esetén nyakára tekeredhet a köldökzsinór. Nem erről van szó?
2008. nov. 6. 21:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A harmadiknak! Az első vagyok. Ne ijesztgesd szegényt!

Nem fog a nyakára tekeredni. Az nst-n pl ha alszik a baba, lépcsőztetni szoktak.

2008. nov. 7. 08:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne aggódj, ez csak egy mendemonda, hogy a lépcsőzés meg az ilyen-olyan mozgás beindítja a szülést... Én az első terhességem alatt egészen az utolsó percig annyit mozogtam amennyit egy nem terhes átlagember sem, a 38. héten már be volt ékelődve a baba, és mégis csak a 41. hétre szültem! Ja, és nem számolták el, pontosna látszódtak a kislányomon a túlhordás jelei (hámló bőr, lenőtt köröm). Én amúgy akkor a 3. emeleten laktam egy olyan házban, ahol nem volt lift.
2008. nov. 7. 09:05
 6/7 anonim válasza:
100%

Nekem 36 hetesen farfekvéses volt a babám, császározni akartak, én meg nem szerettem volna.

Mondták sétáljak lépcsőzzek sokat.Ezt is tettem és a következő héten megfordult.

A 39. héten meg is született.

Ami számomra ebből következik, hogy hamarabb születhet meg esetleg.De ez a 39. héten már nem jelent gondot.

2008. nov. 7. 09:28
 7/7 anonim ***** válasza:

Elvileg a séta és a lépcsőzés beindíthatja a szülést azáltal, hogy a baba és a víz súlya nyomja a méhszájat és ezáltal az nyílhat. Ezért szokták javasolni szülés beindításra, de a gyakorlatban ez vagy megtörténik, vagy nem...

39 hetesen már nem kell aggódni ilyesmi miatt, akár már jöhetne is a babád, szerintem ha jönni fog, akkor az nem emiatt lesz!

Sok boldogságot!

2008. nov. 7. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!