A mell masszírozása, stimulálása beindíthatja a szülést?
Figyelt kérdés
Intenzív, hosszú masszírozásra gondolok, tudatos szülésindítás céljából. Végzett valaki ilyet? Ez tényleg lehetséges?2010. dec. 16. 14:13
1/5 anonim válasza:
Állítólag összehúzódásokat okoz, tehát végül is beindíthatja.
Én is próbálkozom ezzel mostanában + a has-simogatással, de valahogy nem jön össze. Nekem például jobb, ha a férjem csinálja. :-)
2/5 anonim válasza:
A Babák házában a szülésznő a lifenetwork-ön ezt mondta a kispapának, hogy masszírozza a felesége mellbimbóját, és attól is méhösszehúzódások várhatók. Aztán olvasgattam már több fórumon, hogy sok nőgyógyász nem ajánlja és rászól a kismamára, ha látja, hogy sokat simogatja a hasát, mert ez szintén összehúzódásokat vált ki. Nekem is mindig nagyon bekeményedett ilyenkor a hasam.
3/5 anonim válasza:
Nem a mell masszírozása, hanem a mellbimbó stimulálása indíthatja be a szülést, ugyanis ezáltal oxytocin kezd termelődni.
4/5 anonim válasza:
Én próbáltam, de nekem semmit nem használt, pedig vagy 1,5órán keresztül morzsolgattam őket, minden áldott nap. :(
5/5 anonim válasza:
ha majd szoptatsz, észreveheted hogy miközben a baba szopik (ha rendesen csinálja) iszonyatos méhösszehúzódásokat okoz.
(szülés után persze egy pár napig)
nekem nagyon fájt, de a szopi (a mellbimbó stimulálása)
segítette a méh visszahúzódását..így lehetségesnek tartom hogy a terhesség végén beindítsa a fájásokat.
amúgy az oxitocin termelődik szex közben is, így előfordulhat hogy szembe spricceld a párod :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!