Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A mell masszírozása, stimulálá...

A mell masszírozása, stimulálása beindíthatja a szülést?

Figyelt kérdés
Intenzív, hosszú masszírozásra gondolok, tudatos szülésindítás céljából. Végzett valaki ilyet? Ez tényleg lehetséges?
2010. dec. 16. 14:13
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

Állítólag összehúzódásokat okoz, tehát végül is beindíthatja.

Én is próbálkozom ezzel mostanában + a has-simogatással, de valahogy nem jön össze. Nekem például jobb, ha a férjem csinálja. :-)

2010. dec. 16. 14:31
 2/5 anonim ***** válasza:
A Babák házában a szülésznő a lifenetwork-ön ezt mondta a kispapának, hogy masszírozza a felesége mellbimbóját, és attól is méhösszehúzódások várhatók. Aztán olvasgattam már több fórumon, hogy sok nőgyógyász nem ajánlja és rászól a kismamára, ha látja, hogy sokat simogatja a hasát, mert ez szintén összehúzódásokat vált ki. Nekem is mindig nagyon bekeményedett ilyenkor a hasam.
2010. dec. 16. 14:46
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem a mell masszírozása, hanem a mellbimbó stimulálása indíthatja be a szülést, ugyanis ezáltal oxytocin kezd termelődni.
2010. dec. 16. 21:39
 4/5 anonim ***** válasza:
Én próbáltam, de nekem semmit nem használt, pedig vagy 1,5órán keresztül morzsolgattam őket, minden áldott nap. :(
2010. dec. 17. 08:09
 5/5 anonim ***** válasza:
52%

ha majd szoptatsz, észreveheted hogy miközben a baba szopik (ha rendesen csinálja) iszonyatos méhösszehúzódásokat okoz.

(szülés után persze egy pár napig)

nekem nagyon fájt, de a szopi (a mellbimbó stimulálása)

segítette a méh visszahúzódását..így lehetségesnek tartom hogy a terhesség végén beindítsa a fájásokat.

amúgy az oxitocin termelődik szex közben is, így előfordulhat hogy szembe spricceld a párod :))

2010. dec. 22. 00:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!