Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen a szülésmegindítás?

Milyen a szülésmegindítás?

Figyelt kérdés

A dokim szerint sokkal fájdalmasabb és hosszabb lesz, mintha magától indulna be...tényleg így van?

40+2 hetes vagyok, és még semmi, de még egy jósló sem, a méhszájam c 3110-es.

2008. nov. 6. 12:25
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ugynígy voltam, mint te.Aztán índították.Reggel burkot repesztettek(nekem nem volt egy kellemes dolog, de van aki meg sem érzi), aztán bekötötték az oxitocin infúziót, ami megindította a fájásokat.Aztán szépen elkezdtem tágulni.Nálam 16 óra altt lett meg a pici(császár lett belőle), igaz azt mondják az első babánál jó sokáig is kitolódhat a vajudási időszak.
2008. nov. 6. 12:51
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a második gyerekemet indították.Nekem nem volt hosszabb a vajúdás mint az elsővel,de tényleg fájdalmasabb volt.Szerintem csak azért mert hirtelen jött a baba.3 óra alatt vajudással megvolt,pedig ki sem voltam nyílva annyira mint te.Nekem előző este adtak méhnyak puhító gyszert,úgy emlékszem 16 db-t kellett bevenni.Reggel 6-ra mentem a szülőszobára és 2 ujjnyira voltam kinyílva.Egyáltalán nem éreztem fájdalmat.Ekkor indító infúziót kötöttek be,majd 1 óra múlva burkot repesztettek.Jöttek a fájások rendesen,végül 3/4 9-re szültem meg.Jobban fájt mint a sima szülés,de jobb volt,mert gyorsabb volt.Tesómat is indították,na Neki 4 órája csöpögött az infúzió és egyáltalán nem volt tőle fájása,Őt megcsászározták.Siettek vele,mert Ö volt az utolsó szülő nő azon az osztályon a végleges bezárás előtt.
2008. nov. 6. 12:55
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első gyereknél indították meg a szülést. Reggel 8-kor mentem be a szülőszobába és du. 2-re meglett a kicsi.A második gyereknél nem kellett megindítani és szerintem nem volt fájdalmasabb az első szülésem attól, hogy indították. A kisfiamat / a második baba/ én 10 nappal hordtam túl, már úgy volt, hogy azt is megindítják, de pont mikor másnap mennem kellett volna a kórházba éjszaka megindultak a fájások. Ne izgulj, minden rendben lesz.
2008. nov. 6. 13:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, bízom benne, hogy nem tart majd sokáig nekem sem a vajúdás..köszi a biztató szavakat is, szép napot Nektek!
2008. nov. 6. 14:08
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a burokrepesztestol 5 ora mulva meglett kaptam kozben 3szor oxitocint. Szoval gyors volt az inditas ellenere. A masodik oxi utan kaptam EDA-t mert marha sok fajaserositot adtak, de legalabb gyorsan megvolt es nem merultem ki, 8 perc alatt kinyomtam a picit :)
2008. nov. 6. 14:33
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szintén zenész! 40+2 hetesen 3111 voltam, befektettek szerdán reggel, felhelyeztek a méhszájamhoz egy tágító ballont, ami 24 órát volt fent. Nem fájt, nem volt kellemetlen, de semmi nem is történt tőle. Másnap szülőszobára fektettek be reggel oxyra, nem történt semmi. Harmadnap, péntek reggel újra oxy, nagy nehezen lettek két perces fájásaim, de nem tágultam semmit így megcsászároztak. Nekem 3 napig tartott. Kitartás!!!!!
2008. nov. 6. 22:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Azt nem hinném, hogy hosszabb mintha magától indulna be, sőt! Hogy fájdalmasabb-e,azt nem tudom, mert a második babámmal még csak a 35. hétben vagyok. Az elsőt nekem is megindították, reggel 10 körül burkot repesztettek (meg se éreztem), aztán csináltak egy oxitocin-tesztet hogy beindítja-e a fájásokat (beindult), levettek az infúzióról, kb. 11- fél 12-ig sétálgattam, aztán újra oxi, és délután 5-re lett meg a kislányom. Másfél ujjnyira voltam tágulva már a 36. héttől. Sógornőmnek végül nem kellett indítani (bár ő is túlhordta), vele éjjel 3-kor mentünk be a kórházba és csak másnap délután 3 körül lett baba, szintén kislány és szintén az első.
2008. nov. 7. 09:16
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia! nekem zselével inditotta meg a dokim a szülést. 11 órakor felhejezte, 2 órát voltammegfigyelésen, abból 1 órát kellett feküdnöm, 1 órát ülnöm és így nézte, hogy van -e fájás. Voltak, de nem vészesek.du. 1 órakor visszamentem a szobába 2 -ig fájdogáltam, 2-től viszont jöttek a fájások rendesen, de még ki lehetett bírni, 3 kor viszont már nem bírtam és átsétáltam a szülészetre, fél 4-kor már a szülőágyon voltam és 4.40 kor megszületett a lányom. A fájások sokkal intenzívebbek, sűrűbben jöttek és hosszabbak voltak, mint az első lánykámnál, akinél nem indítottak. Sok sikert! Könnyű szülést:)
2008. nov. 7. 11:26
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2008. nov. 8. 18:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem is indították én 8 nappal hordtam túl de már szülés előtt négy nappal befektettek nekem hétfő este 8 óra fél 9 felé felhelyezték a zselét és utánna nemsokára éreztem kisebb fájásokat de már 5 percesek voltak akkor lemntem a szülőszobára ott járkáltam egész éjjel és kedden reggel 5 óra felé csípték el a burkot (nem fáj egyáltalán) persze tágulni nem nagyon akartam és előbb is jöttek a tolófájásaim vissza kellett tartanom de azért délután 12:20-ra meglett a kislányom, szóval nálam 13 óra alatt meglett a baba és nálam is az első volt! De megérte!!!! Sok sikert és kitartást!
2008. nov. 8. 22:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!