Miért vágynak a kismamák a "szülésélményre"? Ezalatt azt értem, hogy akit császároztak az miért bánja, hogy nem hüvelyi úton szült? Illetve miért csinálnak sokan ügyet abból, hogy még ha kérdéses is vagy kockázatos is de VBAC-t akarnak mindenáron?
Nem értem, biztos velem van a baj, de én örülnék ha automatikusan programcsászárra "ítélne" az orvos. Egyáltalán nem vágyok a nagy fájdalomra meg az izgulásra hogy minden rendben lesz-e.
Megértem, hogy van aki meg retteg a műtétektől és azt is ha a korábbi császár nagyon rossz volt -főleg ha sürgősségi volt.
De miért kell ennyire ragaszkodni ennyire a hüvelyi szüléshez, ha nincs "rossz élmény"?
Igazából néha úgy érzem, mintha ez amolyan "jóanyuka" mérce lenne, hogy tudunk-e hagyományosan szülni, tudunk-e szoptatni.... Sokaknál ezek igazi lelki problémákká fejlődnek. Nem értem miért.
2#
Hát, ha lesz rá módom én is azt fogok. Engem a kiszámíthatatlanság ilyeszt meg leginkább, meg amilyen sztorikat olvasok néha....
Valójában császáros rémtörténetek is vannak dögivel, de azok nagytöbbségben sürgősségi császárok.
Igazából ezt a "szülésélmény" átélését nem értem, hogy miért nem mindegy, ha kell a császár, akkor legyen, csak legyen rendben minden. Sokan mintha ettől tennék függővé az "anyává válást".
Első vagyok: program volt, nem szülhetek természetes úton.
Kezdődött azzal hogy nem hatott rendesen az érzéstelenítő, pár perc után mindent éreztem. Elaltattak, de túl nagy dózist kaptam vagy valami ilyesmit mondtak, amitől olyan szinten lelassult a légzésem hogy légzéstámogatás kellett(lélegeztetés) egy napig nekem és a babának is.
Utána elfertőződött a sebem, ismét meg kellett nyitni, kitisztítani, átmosni.
Végül trombózist kaptam.
A hasfalam a császárheg környékén érzéketlen, viszont minden időváltozást pokoli fájdalommal "hálál meg".
5#
A szoptatásért való küzdést meg tudom érteni, mert ugye az a baba érdeke főképpen.
Szerencsétek volt :)
6# Ez elég bizarrul hangzik :D valahigy a szülést a legkevésbé sem tudom az erotikával összhangba hozni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!