Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért írják sokan, hogy a 37...

Miért írják sokan, hogy a 37 hétre szülés az hamar van?

Figyelt kérdés
Értem én,hogy 40 hét a várandósság de szerintem a 37 hét az nincs hamar...akkor már nem koraszülött ...
2018. márc. 24. 09:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%

Mert sokan ezt nem tudják. A tankönyvi szülés 40 hét, ehhez mérik magukat. Mint pl. az ilyen, hogy a tankönyvi ovuláció 14 nappal mensi előtt van, holott lehet 11 vagy 18 nappal előtte is. Vagy a teszt. Sokaknak nemvárt napján negatív és már írnak hogy "jaj most akkor nincs esély?".

A nők azt hiszik, a szervezet egy robot, ami csak akkor működik jól, ha a bioszkönyv szerint van minden.

2018. márc. 24. 09:49
 2/14 anonim ***** válasza:
82%
Egyetértek az első válaszolóval. Tudatlanok.
2018. márc. 24. 09:52
 3/14 A kérdező kommentje:
Teljesen egyetértek az első válaszolóval...Örülök,hogy nem vagyok egyedül....Nekem nagyon nem élvezhető terhességem volt, kb.minden volt amit csak el lehet képzelni.. s mindig mondogattam,hogy csak 37 hetet bíjuk ki...és a legtöbben csak néztek rám,hogy "az még korán van" még annak tudatában is ezt mondták,hogy tudták milyen volt a terhességem...aztán mostanában itt a gyakorin is olvastam pár ilyen kérdést ahol a 37 hetet korainak tartják...
2018. márc. 24. 11:14
 4/14 anonim ***** válasza:
49%
Van mikor az orvos is 38 hetes kort mond, hogy addig kellene bent tartani. Nyilván nem koraszülött már 37 hetesen sem a baba.
2018. márc. 24. 11:52
 5/14 anonim ***** válasza:
64%

Az, hogy megírták egy határt, mert még kellett húzni, nem jelenti, hogy attól a perctől nem lehet gond.

Pont azért, mert a ciklusok hossza nem egyforma, a magzatok fejlődése sem egyforma, igen, jobb, ha minél tovább marad bent. Akkor is, ha törvény szt már nem számít koraszülöttnek, jó eséllyel még éretlen.

2018. márc. 24. 12:32
 6/14 anonim ***** válasza:
68%
Ha magától indul be a szülés akkor nincs gond a 37dik héttel.Viszont programozottan indítani már nem tartom jónak. A tüdőben az utolsó időszakban termelődik egy anyag ami kell a pici lélegzéséhez. Másik nem vagyunk gépek, nem biztos mindenkinek jó a 37dik hét. Mert a pontos kort nem lehet megmondani a babának. 3 gyerekem van mind 3-nál 1 kilót tévedtek és jóval kisebb méretekkel született mint ahogy az uh-on írták.40. Héten indult e a szülésem és 3250,3300, és 3400g-al születtek. Gondolj bele ha őket 37dik héten meg kellett volna szülni már a határát surolhattuk volna a koraszülöttségnek.
2018. márc. 24. 12:59
 7/14 anonim ***** válasza:
66%

Tudom ez apróság és eltörpül a többi dolog mellett de pl a vasraktárak is az utolsó időkben töltődnek, itt se mindegy, hogy 37 vagy 39 hétre indul be a szülés.

Meg szerintem nem véletlen, hogy sok 37 hetes baba tele van magzatmázzal, annak a babának is bent van még a helye.

Persze nálunk nem foglalkoznak azzal se, ha 1 héttel kisebb vagy nagyobb a baba az első trimeszterben, csakis a menzesz szerinti kor a lényeg. Nekem 35 napos volt a ciklusom, nem szerettem volna 37 hetesen szülni.

2018. márc. 24. 13:06
 8/14 A kérdező kommentje:
Nyilván én is arra gondolok,hogy ha magától indul be a szülés...a komplikációk meg lehetnek 40+ is...
2018. márc. 24. 13:41
 9/14 A kérdező kommentje:
Ment a zöld pacsi mindenkinek 😊
2018. márc. 24. 13:43
 10/14 anonim ***** válasza:
70%
38. hétre szültem, hivatalosan is normális időpontban, de a kolleganőim lekoraszülöttezték a babámat... Pedig az egyiknek két gyereke van. Szóval nem csak tudatlanság, hanem a rosszindulat is játszik. Én úgy gondolom, hogy a nőgyógyász is tévedhet az időpont számításánál, tehát +- egy hét simán belefér még.
2018. márc. 24. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!