Ha utcán vagy boltban folyt el a magzatviz, hazamentetek még tusolni, cuccért stb. vagy egyböl be a korházba átázott gatyába?
Ez csak az én szerény véleményem, de szerintem ha elfolyik a magzatvíz, ott nincs idő hazamenni,zuhanyozni, stb...azonnal vízszintesbe kell helyezned magad(a köldökzsinór nehogy előre essen), és úgy várni, amíg a mentők meg nem érkeznek.
Legalábbis én biztosan ezt tenném:-)
Ha már beékelődött a baba feje akkor nem tud előreesni a köldökzsínór!
Az akkor fordulhat elő ha faros a baba,nekem az volt és pont emiatt azt mondta a doki ha elfolyik a víz akkor rögtön vízszintesbe és mentő...!
Szülésfelkészítőn nekünk is azt tanították, hogy ha elfolyik a magzatvíz, akkor nincs járkálás, fürdés, stb, hanem fekvés, pont amiért írták, mert a kifolyó magzatvíz előresodorhatja a köldökzsinórt, ami aztán beszorul a medence és baba feje közé, elszorítja, és a baba megfullad.
Nekem nem volt faros egyik gyerekem sem, mind fejvégűek, és normál úton, időre születtek, de mindkettejük feje csak a vajúdás közben, tehát már burokrepedés után ékelődött be. Úgyhogy fejvégű babánál is simán megtörténhet ez a köldökzsinór-előreesés, ne, érdemes kockáztatni.
Köszi szépen, a korháztol 2 utcára lakunk, van kocsink, nem is nagyon járok sehova de néha piacra vagy boltba kell menni , ezért kérdeztem.
36+2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!