Ti mennyire voltatok hangosak a szülés alatt? Ciki
ordítani?
Figyelt kérdés
Három héttel ezelőtt született meg a babám, természetes úton, körülbelül fél napos vajúdást követően, miután beindították a szülést. Alapból abszolút nem szoktam hangoskodni, de a szülőszobában hangosan ordítottam a fájásoknál, a két EDA ellenére. Utólag kicsit cikinek érzem, egyetlen másik kismamát sem hallottam a szomszédból sikítozni. Mondták, hogy hagyjam abba, mert túl sok energiát vesz el az ordítás, de akkor nekem segített. Nálatok hogy volt?
Egy barátnőm úgy ordított hogy zengett az egész kórház..nem nagyon foglalkoztak vele. Úgyse fognak raszolni hogy pszt halkabban:)
2018. okt. 20. 21:25
12/25 anonim válasza:
Nekem is indìtott volt a második, mindkettőnél az elejétől ment az oxitocin, eda nélkül, mégis tudtam viselkedni
2018. okt. 20. 21:44
13/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, úgy látom kaptam hideget és meleget egyaránt. Nem gondolom, hogy viselkedésbeli probléma lenne az, hogy kiengedtem a hangom, ez olyan zsigeri reflex volt, mint mikor valaki elkezd hányni,pisilni vagy kakilni a szülés alatt, akkor amiatt is lehetne szégyenkezni. Nem vagyok cigány, de azt sem gondolom,hogy az ordítás etnikai csoporthoz kötött. Fura, hogy még a szülés alatt is mások elvárásainak kell megfelelni, hogy jólneveltnek tűnjön az ember...
2018. okt. 20. 21:53
14/25 anonim válasza:
Engem első babámnál vajúdás alatt halálra rémítettek a másik szobákban ordítozó kismamák....aztán én meg csak nyögtem néha hangosabban.
2. babámnál volt aki úgy sikoltozott, hogy többször átrohantak hozzá a szülésznők hogy mi az történt-e valami óriási baj, már vajúdás alatt.
2018. okt. 20. 22:13
15/25 anonim válasza:
Indított szülésem volt, burokrepesztés után kaptam oxit na az nagyon durva fájásokat csinált. A férjem szerintem csak nyögdécseltem meg ziháltam de nem kiabáltam meg sikítoztam. Szerintem egy szülőszobában amúgy nincsenek szabályok, nem kell viselkedni ott aztán olyanok jönnek ki szó szerint is az emberből ami semmikor máskor. Véleményem szerint mindenki úgy abszolválja ezt a dolgot ahogy jól esik és ahogy jön, sokszor tudat alatt. Mit bánom én ha valaki kiabál, ha neki ez esik jól. Bárcsak mindenkinek szuperkönnyű, fájdalommentes szülése lenne ahol indokolatlan szenvedni. :)
2018. okt. 20. 22:52
16/25 anonim válasza:
én halan szültem, csendes típus vagyok
de ha öszinte akarok lenni, engem zavart volna..ha a mellettem lévő szobában ordítva szült volna valaki
mert ahogy mondjátok jogomban áll úgy szülni,ahogy akarok
és én meghitt-nyugodt szülést terveztem
szerencsére amikor szültem senki nem kiabált, pedig vagy 6 szültünk aznap 10 perc különbséggel
2018. okt. 20. 23:27
17/25 anonim válasza:
Hú ilyen sztorikat olvasva annyira örülök, hogy császárom volt!
2018. okt. 21. 01:30
18/25 anonim válasza:
Két gyerekem van.
Mindkettővel az első fajasoktol számítva 4 óra telt el szülésig.
Elsővel nagyon csendes voltam..és vártam az erősebb fájdalmakat.mert nagyon megremisztettek hogy milyen fájdalmas lesz.talán egyszer nyogtem egyet.
Másodiknal már az 5perceseknel meg akartam halni..végig ordítottam a szülést.kicsit szégyelltem magam mert többször rám szóltak annak ellenére én nem tudtam visszafogni magam.
Ez annyira fájt hogy a könnyű első szülésem után azt hittem ott halok meg.
Ne emészd magad!
Én aznap szörnyű voltam ..megijesztettem a mellettem vajúdót is.eszméletlenül fájt így éreztem kicsit jobban magam
Ez van
Van ilyen és olyan szülés is
Azt még hozzátenném hogy az elsovel hiába könnyebb volt nehezebb és hosszabb volt a gyógyulás mint a másodikkal.
Sok erőt,egészségét!
Szép életét ,jó babazast kívánok neked!
2018. okt. 21. 06:41
19/25 anonim válasza:
Nekem 3 gyerekem van . Az első császármetszéssel jött a világra. A másik kettő hüvelyi úton. A második gyereknél indították oxitocint kaptam ) a szülést, a vajúdás alatt nem volt hangom , na de a kitolasnál kiabáltam. 2 óra 15 perc alatt lett meg és szerintem túl gyors volt az egész. Azt hittem meghalok... A harmadik gyereket meg csendben szültem. Ott nem kaptam semmit csak burkot repesztettek. Ő 3 óra alatt született meg. A vajudást szinte meg se éreztem, pedig nem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót.
2018. okt. 21. 09:04
20/25 anonim válasza:
Szülés közben zavart amit a szomszéd szobából hallottam, stresszelt rendesen hogy biztos én is nemsokára eljutok idáig. De ez az én bajom, mindenki úgy szül ahogy tud. Nekem egy hang sem jött ki a torkomon a görcs miatt, így nem érdem hogy nem kiabàltam, egyszerűen akkor se ment volna ha rámparancsolnak hogy kiabáljak. Mondjuk amit a szomszédból hallottam az már extrém volt mint utólag kiderült, nagyon bepánikolt, lett is belőle baja szegénynek, szóval a saját érdeke lett volna uralkodnia magán.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!