Ti mennyire voltatok hangosak a szülés alatt? Ciki
ordítani?
Figyelt kérdés
Három héttel ezelőtt született meg a babám, természetes úton, körülbelül fél napos vajúdást követően, miután beindították a szülést. Alapból abszolút nem szoktam hangoskodni, de a szülőszobában hangosan ordítottam a fájásoknál, a két EDA ellenére. Utólag kicsit cikinek érzem, egyetlen másik kismamát sem hallottam a szomszédból sikítozni. Mondták, hogy hagyjam abba, mert túl sok energiát vesz el az ordítás, de akkor nekem segített. Nálatok hogy volt?
Én is nyögtem meg minden, de nem orditottam. Inkább az volt ciki, hogy nem értettem meg, hogy toláskor csukjam be a szemem, nehogy bevérezzen. Többször rám szóltak.
Viszont a szomszéd szobában többen is orditottak. Tehát lehet általános,
2018. okt. 20. 20:35
2/25 anonim válasza:
Ha kettőt kaptál akkor az nem EDA volt (gondolom) hanem sima Nospa szuri (fenékbe adják sima kicsi tű az EDA meg óriás tű a gerincbe azt én sem kaptam). Én is kaptam a Nospából 2-3t de nem mondanám, hogy segített rajtam. :D Én nem sok mindenre emlékszem de néha én is kiabáltam az tisztán megvan. Őszintén leszarom ki mit gondol erről és tanácsolom neked is, hogy ne ezen rágódj mert csak a szülésélményedet árnyékolja be. Teljesen természetes reakció akkor is ha sok bunkó közli a vajúdó nővel, hogy legyen már csendben. Energiát meg amúgy szerintem nem vesz el, mutassanak már nekem olyat akinek nem volt ereje kitolni a babát és császározni kellett a finishben csak azért mert elfáradt a kiabálásban. :D
2018. okt. 20. 20:43
3/25 anonim válasza:
Kinek hogy könnyebb. Én fájdalom esetén nem kiabálok, sìrok, csak nagyon halkan, nagyon csúnyán káromkodok. :-)
Na, a szülőszobán még azt is elfelejtettem! A végén a dokim odafordult a gyakorlós nővérkék csoportjához, és azt mondta, hogy egy rendes szülés nem ilyen halk. Végig mondta a szülésznő is, hogy nyugodtan kiabáljak, ha úgy könnyebb. Szerintem a szülőszoba nem az a hely, ahol "viselkedni" kell.
2018. okt. 20. 20:51
4/25 anonim válasza:
A nyomások végén mikor elfogyott az erőm akkor kis nyögés féle kijött, de ennyi.
Szerintem iszonyú gáz ha valaki kiabál
2018. okt. 20. 21:02
5/25 Andizsuzsi válasza:
Én kiabálás nélkül szültem hüvelyi szüléssel két jó nagy babócát. De csak azért, mert nekem úgy volt jó, nem azért, mert úgy "illik". Én is hallottam olyan szülést, hogy harsogott az egész kórház. Meg olyan hisztit is, ahol a kismama minden fájást végigordított, de azon kívül nem csinált semmit. No ott az orvost is hallottuk harsogni.
2018. okt. 20. 21:05
6/25 anonim válasza:
Kedves utolsó, én nem tudtam magamról, nem emlékszem a burokrepesztéstől kezdve szinte semmire, indított szülés volt, nem akartam én kiabálni, csak éppen nem voltam tudatomnál, hogy kontrollálni tudjam. Szerintem az ítélkezés, na az viszont tényleg gáz.
2018. okt. 20. 21:07
7/25 anonim válasza:
Bocs, utolsó előtti.
2018. okt. 20. 21:08
8/25 anonim válasza:
A fiamat csendben szültem, nem kiabáltam, mondták, hogy elveszi az energiát, plusz be is rekedhetek tőle.
Mellettünk a másik szobában sikítozott a csaj, aki a 3.gyerkőcöt hozta a világra.
Nekem úgy volt jó, nem tudtam volna még sikoltozni is.
2018. okt. 20. 21:12
9/25 anonim válasza:
Kétszer szültem, mindkétszer csak a vége felé jött ki 1-1 hangosabb nyögésféle valamint kitoláskor, de sikítani, kiabálni egyáltalán nem éreztem késztetést.
Ahogy tapasztaltam az leginkább a cigányok szokása, azok imádnak jajgatni vajúdáskor.
Butaság, mert tényleg elveszi az ember energiáját és ha a fájdalomba beleéled magad még jobban fáj.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!