Rendszeres méhösszehúzódásaim voltak, de mégsem szülök?
Tegnap délutántól nagyon gyakran keményedtem. Igazából csak késő este jutottam el oda, hogy megnézzem, milyen gyakran jönnek az összehúzódások és rádöbbentem, hogy három percenként voltak, kb 35-40 másodpercig tartottak. Közben az alhasam fájt, illetve nagyon erős kellemetlen húzó érzés sugárzott végig a hüvelyemben, de mégsem volt annyira rossz és fájdalmas, mint amilyennek elképzeltem a szülést. Zuhanyoztam egy hosszabbat, sétáltam, de nem változott semmi: az összehúzódások csak jöttek három percenként. Amikor nem volt összehúzódás, akkor a baba mozgott, méghozzá annyira erősen és aktívan, mint még soha, pluszban csuklott is. A férjem már be akart tuszakolni a kórházba, de valamilyen belső hang nem engedett otthonról. Kb másfél-két órával később sikerült bealudni. Most ébredtem és ugyanúgy összehúzódásaim vannak, csak már egyáltalán nem fájdalmasak, azt még nem néztem meg, hogy rendszeresek-e.
Ez most mi lehetett? Ez is csak jósló? De akkor miért volt rendszeres? Illetve létezik, hogy a vajúdás kezdetén ez ennyire "könnyű" és nincs egyből az a tapétaszaggató fájdalom? Vajúdás közben összehúzódások között mozoghat ennyire erősen a baba?
Még annyit hozzátennék, hogy a hasam már másfél-két hete leszállt, de tegnap este még lejjebb került, már bőven befér a tenyerem a mellem és a méhem teteje közé és tulajdonképpen folyamatosan tudnék pisilni.
A derekam nem fájt összehúzódások közben.
Szia!
Én hétvégén voltam bent a klinikán, de nem ennyire intenzív jóslófájásokkal, mint a tiéd. Ott kétszer mondták, hogy szülünk, kétszer, hogy mégsem:D A két fájás között a babám nagyon sokat mozgott.
Szerintem neked igen közel a szülés, inkább menj be a kórházba és nézzenek meg, mint későn menj. Maximum hazaküldenek, de elég hamar fel tudnak gyorsulni az események és három perces fájásokkal már igencsak nem árt elindulni! A fájásaid időtartama is elég szülésjósló:) Szerintem tágulhattál is rendesen a sok fájástól.
A barátnőm is olyan fájdalmakkal indult, ami nem is fájt annyira, de megszült másnap. Szóval ez se tartson vissza! Nem írtad, mennyi idős terhes vagy, de ahogy kiveszem időben is vagy...szóval szerintem menj:) Minden jót!:))
Igen, az kimaradt, hogy a 37. hétben vagyok. Igazából nem korai, mert kb a 20. héttől készítenek, hogy felejtsem el a 40. héten szülést, nagy eséllyel elszámoltak, mert a baba végig fejlettebb volt és nagyobb, mint amennyinek kellene lennie. Ha még bent marad három hétig, akkor jóval négy kiló felett születne...
Mindegy, most egyenlőre nem megyek a kórházba, a férjemet elküldtem dolgozni én pedig visszabújok az ágyba, mert nem sokat aludtunk és fáradt vagyok, de határozottan jobban érzem magam, mint éjjel. Ritkultak és gyengültek is az összehúzódások, szóval várok, a kórház egyébként sincs messze, mindenem össze van pakolva.
Egyébként a méhszájam már fel volt puhulva és rövidülve egy hete és a külső egy ujjnyira nyitva volt. Lehet, hogy most nyílt tovább, de szerintem nem lényegesen, mert még annyi folyásom sincs, mint egyébként lenni szokott és ha mind nyílt volna, akkor gondolom már találkoztam volna a nyákdugóval, vagy legalább egy darabjával.
Csak kicsit szidom az agyam, olyan sokszor elképzeltem már, hogy milyen lesz, ha indul a dolog, mit fogok csinálni, most meg h. picsának érzem magam, mert nem tudom eldönteni, hogy ez most mi volt...
Köszönöm szépen a válaszokat!
Hát, az biztos, hogy még várni fogunk, mert jelen pillanatban kutya bajom sincs, úgyhogy elviszem szépen a kutyát sétáltatni, hátha a séta nekem is jót tesz.
Amúgy már az érzéseim is kettősek, mert egyrészt nagyon várjuk már a párommal, hogy tényleg mehessünk szülni, éjszaka és reggel viszont kétségbeesetten arról beszélgettünk, hogy bár már minden készen van és megvan, de mégis hirtelennek tűnik a dolog, még várhatnánk kicsit.
Nah nem mintha ez rajtunk múlna! :-)
Egyébként most beszéltem a sógornőmmel, aki történetesen szülésznő. Szülésznőként megdicsért, amiért nem mentünk be, merthogy utólag nézve ez téves riasztás volt és csak feleslegesen futottunk volna egy kört, másrészt meg azt mondta, hogy magánemberként ha ő lenne ilyen helyzetben a saját terhességével, akkor biztosan ő is berohant volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!