Mennyire fáj a szülés? Mihez lehet hasonlítani?
Sziasztok! Nekem még nem volt szülésem, és nagyon félek tőle. Szeretnék babát, de magától a terhességtől is félek úgymond, mert olyan -lehet hülyén hangzik- "alien" érzés fog el mikor belegondolok hogy bennem lenne a baba. Régebben ez többször volt mostanában alig van ez az érzés ha terhességre gondolok. Még agyilag nem készültem volna fel a terhességre?
Köszönöm a válaszokat! :)
24/L
Lehet, hogy még nem vagy kész a terhességre.
A szülés túlélhető, és ma már létezik olyan fájdalomcsillapító, hogy egyáltalán nem érzel fájdalmat (legalábbis nekem nagyon bevált az EDA, és semmi fájdalmat enm éreztem).
Az, hogy benned növekszik egy új élet, számomra is felfoghatatlan volt, de a nekem a szó legpozitívabb értelmében, tehát én inkább csodának fogtam fel, mint idegen érzésnek. Főleg, amikor már mozog a baba. Az annyira jó volt, esténként a férjemmel nézegettük, hgoy vajon a kezecskéje, vagy a lábacskája, amit kinyom :) Mert a vége fele már teljesen nagy pukik látszanak a hason, amikor kinyomja valamilyét, meg rengeteget mocorognak a babák, bukfenceznek a pocakban :)
Hidd el, nagyon jó!!
De, ha egyszer terhes leszel, szerintem megválotozik ez az érzésed, és te is csak a szép oldalát fogod érezni, 9 hónap terhesség után, meg már alig fogod várni, hogy a karodban tarthasd, tök mindegy mennyire fáj, a baba kárpótol mindenért, de az EDA egy szupi kis találmány.
21 hós kislány anyukája (27/N)
Akkor és ott nagyon fáj, kimondhatatlanul.Nekem olyan volt mintha alulról szét akarnának húzni, plussz még görcs meg ki tudja még.Azon imádkoztam hogy ne jöjjön több fájás, mert nem élem túl tuti:-)))Na de jött, és túléltem.Ez az igazán kemény része nekem kb. három óra volt, szerintem azért kibírható, és van egy édes fiam.A neheze utána jön, nem könnyű babát nevelni.Akár holnap újra szülnék, mert akkora csoda, hogy ez elmondhatatlan.
Ne félj, a terhesség az is maga a csoda!!!Nekem annyi baj volt a kilenc hónap alatt, hogy alig vártam hogy végre megszüljek, utána meg hónapokig hiányzott.Szóval nem leányálom sem a terhesség sem pedig a szülés, de 100*újraélném szívem szerint.
10 hónapos fiú anyukája.
Ezekszerint nem annyira tragikus dolog a szülés. :)
Gratulálok nektek teljes szívemből :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!