Mennyire fáj a szülés? Mihez lehet hasonlítani? Csak egy elviselhető "görcsnek" mondható fájdalom?
Nem akarlak megijeszteni de nagyon fáj. Ha hasonlitani kéne akkor a menstruációs görcseidet szorozt meg 5!!! De fel lehet rá készülni.
Saját példa: 2 szülésnél kértünk az orvosunktól gerincbe érzéstelenitő injekciót azt mondják megvannak az előnyei is meg a hátrányai is nem tudom... Nem tulzok neked de igy a szülés egy menstruációs fájdalomhoz volt hasonlitható egyáltalán nem volt fájdalmas!!! Fájt de nem jobban mint amikor megjön az embernek.
Ha nagyon félsz mindenképpen kérjél ijen injekciót az orvosdtól 2005-ben 5.000,-ft-ba került, szerintem most sem lehet sokkal több
Sok szerencsét neked
szörnyen! de tleg! de a gyerek kárpótol, odaadják, és már nem is fáj
az epidurál jó ötlet, de gátmetszést csak akkor engedj, ha tleg nagyon kell (nehezen gyógyul, csíp, éget a seb)
Két gyerekem van. Az elsőt természetes módon szültem. Oxitocint kaptam, mert nem éreztem a fájásokat. Szinte fájdalommentesen szültem. A férjem szerint szinte kirepült belőlem három tolófájással. A gát összevarrása volt csak kellemetlen és az néha fájt is. A második gyerekkelm kipróbáltam a fájdalmas vajúdást is, de az sem volt elviselhetetlen, meg sem nyekkentem. Eltűnt méhszájjal egyedül sétáltam fel a lépcsőn a szülészeten a felvételi osztályra. Mivel faros volt a babám és nagy itt a császár mellett döntöttek. A császár utáni két hét és átvágott hassalé felülni az a gyötrelem. Szülés közben egy olyan sajátos állapotba kerül az ember...
Ha olyan könnyen szülhetnék, mint az első gyerekemet, akár tízszer is vállalkoznék rá.
Nagyon fáj. De ezzel együtt a világ legcsodálatosabb élménye. Nem kell félni, ha minden rendben megy, csak hagyd megtörténni a dolgokat és gondolj arra, hogy minden fájdalom közelebb visza babáddal való találkozáshoz. És az, hogy amikor megszületik, elmúlik minden fájdalom, az nem lelkileg van így, hanem tényleg, fizikailag abban a pillanatban már semmi sem fáj! Hihetetlenül csodálatos érzés!
Kellemes babavárást és szép szülést kívánok Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!